Βόλεϊ

ΕΣΑΠ: Κρίσιμο Δ.Σ. την Τρίτη

Την Τρίτη θα διεξαχθεί ακόμα ένα κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ, όπου είναι πιθανό να αποφασιστεί το τι θα γίνει με το φετινό πρωτάθλημα.

Με την ΕΟΠΕ να έχει αποφασίσει την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων της λόγω του κορωνοϊού, μένει να δούμε τι θα γίνει με την ΕΣΑΠ και την Volley League Ανδρών. Σε αυτή των Γυναικών, όπως γράψαμε και χθες η απόφαση είναι κοινή για όλα τα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας. Δηλαδή ο πρώτος παίρνει τον τίτλο (στην προκειμένη ο Ολυμπιακός) και δεν πέφτει κανείς, εκτός από ομάδες που έχουν υποβιβαστεί και τυπικά (όπως η Ηλιούπολη).Μια απόφαση που δεν άρεσε σε ομάδες, με τον Παναθηναϊκό ήδη να έχει ζητήσει το βίντεο της τηλεδιάσκεψης και τον ΠΑΟΚ με δική του θέση να ξεκαθαρίζει πως είναι αντίθετος σε ανάδειξη πρωταθλητή. 

Στους άνδρες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ήδη με επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΑΠ έχει αναφερθεί πως μέσα στον Μάιο θα αρχίσουν οι προπονήσεις, ενώ όπως έχει γνωστοποιήσει και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μέχρι τις 20 του μήνα, θα μπορέσουν οι ομάδες να μπουν στα γήπεδα.

Αυτή η ημερομηνία θα είναι οδηγός στοΔιοικητικό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί την Τρίτη. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό συμβούλιο, αν και υπάρχει και σοβαρή πιθανότητα να μην παρθεί απόφαση και να εξαντληθεί το περιθώριο του να πάμε μέχρι τις 20 Μαΐου και βλέπουμε.

Αυτό που θα γίνει σίγουρα την Τρίτη, είναι να συζητηθούν τα σενάρια που υπάρχουν σχετικά με τις τύχες του φετινού πρωταθλήματος. Αρχικά το πρώτο είναι πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αρκεί φυσικά να το επιτρέψουν οι συνθήκες και η πανδημία. Αν προκριθεί αυτό το σενάριο, τότε μένει να δούμε το πως θα συνεχιστεί. Δηλαδή με όλες τις ομάδες ή μόνο με τις τέσσερις οι οποίες και θα παλέψουν για τον τίτλο. 

Το άλλο σενάριο είναι το να υπάρξει οριστική διακοπή. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποφασιστεί το αν θα αναδειχθεί πρωταθλητής ή όχι. Στην δεύτερη περίπτωση θα δοθούν κανονικά οι θέσεις στην Ευρώπη, όπως άλλωστε και στην πρώτη. Για οριστική διακοπή και ανάδειξη ή όχι πρωταθλητή θα χρειαστούν τα 8/10 και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ήδη έχουν εκφραστεί στην οριστική διακοπή χωρίς πρωταθλητή και μένει να δούμε τι θα κάνουν και οι άλλες 8.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button