Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ: Απαλλάχθηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τις ανακοινώσεις τους και ο Αλέξης Κούγιας

ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ απαλλάχθηκαν για τις ανακοινώσεις τους έπειτα από απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Οι δύο ΠΑΕ είχαν προβεί σε ανακοινώσεις μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να ασκηθούν εναντίον τους πειθαρχικές διώξεις.

Έπειτα από συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η απαλλαγή και των δύο ενώ παράλληλα από την πειθαρχική δίωξη για φερόμενο αδίκημα απαλλάχθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας. Ωστόσο για ένα διαφορετικό αδίκημα του επιβλήθηκε πρόστιμο 18.000 ευρώ.

Επιπλέον το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαππά λόγω των δηλώσεων του για το VAR, μειώθηκε από τις 18.000 στις 10.000 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά όλες τις αποφάσεις:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

«Απαλλάσσει τον εγκαλούμενο Αλέξιο Κούγια του Χρήστου, μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ, από τη δίωξη που του ασκήθηκε για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα, που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 20Α παρ. 1, 2α, 3, 4 και 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρεται ότι τελέστηκε στις 11-8-2019 κατά τα ειδικότερα εκτιθέμενα στην παρούσα πειθαρχική δίωξη.

Κηρύσσει τον εγκαλούμενο Αλέξιο Κούγια του Χρήστου, μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ, πειθαρχικά ελεγκτέο για την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό άδικη πράξη για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 20Α παρ. 1, 2α, 3, 4 και 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρεται ότι τελέστηκε την 1-9-2019 κατά τα ειδικότερα εκτιθέμενα στην παρούσα πειθαρχική δίωξη. Επιβάλλει στον εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ (18.000€).

Απαλλάσσει τις εγκαλούμενες ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ για για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα, που αφορά στο περιεχόμενο των ανακοινώσεων που εξέδωσαν μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑEK, που διεξήχθη στις 29.9.2019 στο Ολυμπιακό Στάδιο (Αθήνα) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της Super League».

«Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση αναφορικά με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 3787/02-10-2019 έφεση του κ. Κωνσταντίνου Καραπαπά, αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την υπ’ αριθμ. πρωτ. 3787/02-10-2019 έφεση του Κωνσταντίνου Καραπαπά, Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατά της υπ’ αριθμ. 247/2019 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη. Κρατεί και δικάζει την υπόθεση. Επιβάλλει στον πειθαρχικώς εγκαλούμενο, Κωνσταντίνο Καραπαπά, Γ΄ Αντιπρόεδρο και Επιχειρησιακό Διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button