Μπάσκετ

“Επιτέλους ένα λύκειο θα έχει τον δικό του “δράκο”, όλη η Νίκαια στο πλευρό του Άρη”

Η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Νίκαιας, Τζένη Γεωργατζέλη φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio και μίλησε σχετικά με την μετονομασία του λυκείου σε “Παναγιώτης Γιαννάκης”.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικό X-PRESS” με τον Γιώργο Τότσικα :

“ Το 1ο ΕΠΑΛ Νίκαιας έχει πλέον τον δικό του «δράκο», και αναφέρομαι φυσικά στον Παναγιώτη Γιαννάκη, με αυτόν τον τρόπο τιμάμε τον συντοπίτη μας και μάλιστα εν ζωή που είναι πολύ σημαντικό.”

Πως ξεκίνησε η ιδέα να ονομαστεί το σχολείο Παναγιώτης Γιαννάκης:

“ Είναι απόφαση δημοτικού συμβουλίου και περιμένουμε και την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, οπού είναι θέμα ημερών. Εγώ είμαι από την Νίκαια και είναι πρώτη φορά που βρίσκομαι να διευθύνω σχολείο στον τόπο μου. Οπότε θέλοντας τα νέα παιδιά να έχουν πρότυπα, ήταν η εισήγηση μου στο σχολικό συμβούλιο  το οποίο υποστηρίχθηκε με ομόφωνη απόφαση.

Την απόφαση τώρα την πήρε ο Δήμαρχος της Νίκαιας κύριος Ιωακειμίδης, μαζί με το δημοτικό συμβούλιο.

Το γνωρίζει φυσικά και ο ίδιος αφού ήταν και εκπρόσωπος του στο δημοτικό συμβούλιο, ο ίδιος με πολύ συγκίνηση το άκουσε, ότι ένα σχολείο θα φέρει το όνομα του και θα γίνονται και διάφορα πράγματα προς τιμήν του. Με ένα εσωτερικό τοπικό πρωτάθλημα που θα ονομαστεί Παναγιώτης Γιαννάκης και κάποιες υποτροφίες που θα ονομαστούν και εκείνες με το όνομα του «δράκου».

Βέβαια είναι πολύ συγκινημένος, γιατί εμείς προσωπικά δεν είχαμε ένα ΟΑΚΑ να του χαρίσουμε αλλά είναι ένα σχολείο, ένα κύτταρο πνεύματος και πιστεύω ότι αυτό που είχαμε του το δίνουμε με όλη μας την καρδιά.

Θα παρευρεθεί και ο ίδιος στην εκδήλωση, Φεβρουάριο μας έχει υποδείξει ότι έχει κάποια δυνατότητα σε ότι αφορά τις προπονήσεις με τον Άρη και τα παιχνίδια και θα γίνει μια πανηγυρική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη της νέας χρονιάς και θα χαρούμε πολύ, γιατί θα την ανοίξουμε και στη δημοσιότητα και θα δώσουμε ότι του αξίζει του ίδιου. “

Γιατί έγινε η επιλογή του ονόματος Παναγιώτης Γιαννάκης και όχι κάποιου άλλου ονόματος των τεχνών και των γραμμάτων:

“Για το επαγγελματικό λύκειο σήμερα σε ημέρες κρίσης, που περιμένουμε από την επαγγελματική εκπαίδευση να φέρει ανάπτυξη στην χώρα μας, τα παιδιά ετοιμάζονται για αυριανή επαγγελματίες και μας απασχολεί όχι μόνο η εκπαίδευση, αλλά και το επαγγελματικό ήθος πέρα από την δεξιότητα, πρέπει λοιπόν να μάθουν να ιδρώνουν την φανέλα και όπως σας προ είπα η βιοποριστική διαδρομή του Παναγιώτη Γιαννάκη, ενός παιδιού που ξεκίνησε αρκετά φτωχό από εδώ για να κάνει όλη αυτή την επιτυχή διαδρομή και να καταξιωθεί, είναι ένα πολύ καλό πρότυπο για τους αυριανούς επαγγελματίες που ετοιμάζονται να βιοπορισθούν.

Παρακολουθώ τον αθλητισμό και  φυσικά τον Άρη, πήρε τα ρίσκα του να έρθει στην ομάδα που αγωνίστηκε και είδατε ότι δεν σταματάει να ρισκάρει. Τα παιδιά το περιμένουν πως και πως, ετοιμάζουν να δώσουν και ένα φιλικό προς τιμήν του εκείνη την ημέρα. Και δεν σας κρύβω ότι η πενθήμερη της 3ης λυκείου θα γίνει μάλλον στη Θεσσαλονίκη  και θέλουν να έρθουν στον Άρη τα παιδιά και να παρακολουθήσουν έναν αγώνα. Και ίσως αν μας δοθεί η ευκαιρία θα το ρωτήσω και εγώ πότε παίζει ο Άρης, για να τιμήσουμε τον ίδιο και να παρευρεθούμε σε αγώνα της ομάδας.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button