Μπάσκετ

Επιστροφή στις… κακές συνήθειες

Tι συνέβη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ όσον αφορά τις επιδόσεις του Γουίλιαμς και του Άρη στα τρίποντα

Τα τρίποντα αποτέλεσαν “πληγή” για τον Άρη στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Οι “κίτρινοι”, μάλιστα, εκτέλεσαν περισσότερα τρίποντα σε σχέση με τα εκτελεσμένα δίποντα (31 τρίποντα και 28 δίποντα) στον αγώνα του Σαββάτου και αυτό ήταν κάτι το οποίο σαφώς και δεν βοήθησε. Από πλευράς Άρη, ο Ζίριους Γουίλιαμς ήταν αυτός που είχε τα περισσότερα τρίποντα, με συγκομιδή 2/8.

Ο Αμερικανός είναι ένας παίκτης που αρέσκεται να σουτάρει από τα 6.75 αλλά είχε περιορίσει αυτή την συνήθειά του στους αγώνες κατά τους οποίους ο Άρης είχε τρεις σερί νίκες. Απέναντι σε Προμηθέα, Ηρακλή και Περιστέρι, ο Γουίλιαμς είχε μέσο όρο 4,3 προσπάθειες από την γραμμή του τριπόντου ενώ στα πρώτα πέντε ματς που είχε δώσει ο Άρης πριν το νικηφόρο σερί του στη Basket League, ο 24χρονος καλαθοσφαιριστής είχε μέσο όρο 8,2 προσπάθειες τριών πόντων. 

Από εκεί και πέρα, ο Άρης στους τρεις αγώνες (κόντρα σε Προμηθέα, Ηρακλή και Περιστέρι) που είχαν προηγηθεί και κατάφερε να κερδίσει, δεν είχε εκτελέσει τόσα πολλά τρίποντα όπως έγινε απέναντι στον ΠΑΟΚ. Όποτε, έχει σουτάρει πάνω από 30 τρίποντα κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο, το σύνολο του Καστρίτη έχει ηττηθεί…

Αυτό συνέβη απέναντι στον Ιωνικό (33 τρίποντα για τους “κίτρινους”), στον Κολοσσό (31 τρίποντα), στην ΑΕΚ (31 τρίποντα) και τον ΠΑΟΚ (31 τρίποντα). Το τελευταίο διάστημα ο Άρης είχε “μικρύνει” τον αριθμό των εκτελεσμένων τριπόντων (στο νικηφόρο σερί, οι “κίτρινοι” είχαν μέσο όρο 22,6 εκτελεσμένα τρίποντα), αλλά απέναντι στο σύνολο του Λυκογιάννη το νούμερο των σουτ από τα 6.75 ήταν πολύ υψηλό για τους “κίτρινους” και αυτό τελικά δεν βγήκε σε καλό.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button