Ποδόσφαιρο

Επική ανατροπή μέσα στο “Γεντί Κουλέ” -Σε ρόλο πρωταγωνιστή ο Γιουνές

 

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε με δύο εκπλήξεις την αρχική του ενδεκάδα, συγκριτικά με τις δοκιμές του την προηγούμενη εβδομάδα. Κουέστα στο τέρμα, δεξιά ο Κωνσταντινίδης, αριστερά ο Βαλεριάνος με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βέλεθ-Δεληζήση. Στη μεσαία γραμμή ο Σιώπης με παρτενέρ τον Μπάσα αντί του Ματίγια όπως φαινόταν τις τελευταίες μέρες. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ντιγκινί, πίσω του ο Μαρτίνες με τους Γκάμα-Ματέο στα άκρα.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ…

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να έχει την κατοχή της μπάλας, οι παίκτες του να κάνουν πολλά και σκληρά μαρκαρίσματα, όμως στη συνέχεια οι “κιτρινόμαυροι” πήραν τον έλεγχο του αγώνα και πίεσαν ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα. Ωστόσο, δεν απέφυγαν τα πολλά λάθη, κυρίως στις μεταβιβάσεις.

Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη στο 16΄. Σουτ του Μαρτίνες εκτός μεγάλης περιοχής, λίγο άουτ. Στο 28΄πλασαριστό σουτ του Ντιγκινί εκτός μεγάλης περιοχής, στην αγκαλιά του Στρέζου. Στη συνέχεια οι παίκτες του Άρη σπατάλησαν δύο μοναδικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Σέντρα του Γκάμα, στο 29΄, πλασέ στην κίνηση του Βέλεθ που βγήκε από τα μαρκαρίσματα, επέμβαση εντυπωσιακή του Στρέζου, στην εξέλιξη της φάσης γύρισμα του Βέλεθ με κεφαλιά στο πέναλτι, απομάκρυναν οι παίκτες του ΟΦΗ! Στο 34΄ο Ματέο Γκαρσία με ωραία προσπάθεια, “μπούκαρε” στην περιοχή του ΟΦΗ, πλάσαρε τον Στρέζο, όμως η προσπάθειά του κατέληξε ελάχιστα άουτ!

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε και πάλι πιο δυναμικά από τον Άρη, δίχως όμως να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 59΄. Σουτ του Ματέο εκτός μεγάλης περιοχής, στο 56΄, εύκολα μπλόκαρε ο Στρέζος. Στο 59΄ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Κουέστα έχασε τη μπάλα μετά από σύγκρουση με τον Δεληζήση, ο Βουό σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας του Άρη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια!

Στο 68΄ο Άρης είχε την μεγαλύτερή του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι εκείνο το σημείο! Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γιουνές, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στρέζου! Δύο λεπτά μετά η τύχη γύρισε και πάλι την πλάτη σε παίκτη του Άρη. Φοβερό σουτ του Ματέο στο 70΄και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι του Στρέζουν, που άγγιξε ελάχιστα τη μπάλα!

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου… Ο Άρης είχε τα δοκάρια, αλλά η μπάλα τον τιμώρησε. Ο Σάσι στο 75΄μόνος στην μικρή περιοχή, με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πλατέλλα άνοιξε το σκορ (1-0).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Μυθική ανατροπή του Άρη στις καθυστερήσεις που δεν τα παράτησε! Ο Γιουνές αφού πρώτα σημάδεψε με πλασέ τα δύο δοκάρια του Στρέζου στη συνέχεια πλάσαρε εύστοχα ισοφαρίζοντας (1-1)! Ο Τυνήσιος όμως δεν είπε την τελευταία του κουβέντα! Κόρνερ στο 93΄ του Γκάμα, κεφαλιά του 32χρονου φορ και ο Άρης γύρισε (1-2) το ματς!

Oι συνθέσεις: 

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κομεσίδης (46΄Σάσι), Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Κοροβέσης, Νάστος, Πλατέλλας, Κυριακίδης (74΄Οικονόμου), Δεληγιαννίδης, Βουό, Κουτσιανικούλης (90΄Μιχόγεβιτς)

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Μπάσα (71΄Ματίγια), Ντιγκινί, Γκαρσία, Βαλεριάνος (80΄Μενέντεθ), Μπρούνο Γκάμα, Μαρτίνες (57΄Γιουνές), Σιώπης, Βέλεθ

Διαιτητής: A. Tζήλος (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Χασάν Κουλά (Ξάνθης) – Δημήτριος Γκάγκας (Θεσσαλίας)

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button