Διεθνή

Επίθεση της αστυνομίας κατά παρευρισκομένων στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη

Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε παρευρισκόμενους (κυρίως) νεαρούς στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μια επέμβαση που υλοποιήθηκε βάσει σχεδίου, όπως δείχνουν οι ίδιες οι κινήσεις της αστυνομίας τις προηγούμενες ώρες, αφού δυνάμεις της, με κλούβες και βαν, ήταν παραταγμένες σε δρόμους της γύρω περιοχής πολύ πριν την επέμβαση. Μάλιστα περίοικοι είχαν δεί από νωρίς (22:00) μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Άγ. Δημήτριος, μία κλούβα των ΜΑΤ, αστυνομικούς με μηχανές και έξω από την είσοδο ένα μαύρο τζιπ της αστυνομίας.

Στην πλατεία από νωρίς καθόταν νέος κόσμος σε χαλαρό – παρείστικο κλίμα, όπως συμβαίνει άλλωστε και σε πολλούς άλλους δημόσιους χώρους της πόλης. Αρχικά δυνάμεις ΟΠΚΕ και στη συνέχεια των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πλατεία και τελικά επενέβησαν γύρω στα μεσάνυχτα, για να διαλύσουν τον κόσμο που ήταν σε χώρους της πλατείας. Έκαναν χρήση σπρεϊ χημικών και απωθούσαν πολλούς με γκλομπς και ασπίδες στα πέριξ της πλατείας στενάκια.

Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν στην αστυνομική βία, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι κυνηγούσαν κόσμο που προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα από τα στενά δρομάκια της γραφικής αυτής γειτονιάς της Άνω πόλης, που βρίσκεται λόγο παραπάνω από το Τουρκικό προξενείο.

Πληροφορίες από παρευρισκόμενους αναφέρουν ότι αστυνομικοί ήταν εριστικοί, με απρεπείς χειρονομίες και απειλές. Έσερναν ένα νεαρό άτομο στην πλατεία, ενώ ένα άλλο έχει χτυπηθεί από κρότου – λάμψης που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις, σε μιά καθόλα ήσυχη περιοχή που όμως αυτοί φρόντισαν να αναστατώσουν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

πηγή: infolibre.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button