Ποδόσφαιρο

Επέστρεψε στις νίκες! Σημαντικό “διπλό” για τον Άρη στην Ριζούπολη

Το τρίποντο πήραν οι κιτρινόμαυροι απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης με τα γκολ τον Γκαρσία και Γκάμα

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Ο Τόλης Τερζής επέλεξε ως σύστημα το 4-2-3-1 με τον Κουέστα στο τέρμα και τους Κωνσταντινίδη, Βέλεθ, Δεληζήση και Μενέντεθ στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή δίδυμο οι Σιώπης-Μπάσα, με τους Γκάμα-Ματέο στα άκρα της επίθεσης. Στην κορυφή ο Ντιγκινί με τον Μαρτίνες σε πιο ελεύθερο ρόλο, από πίσω του.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑ…

Μόλις 19 δευτερόλεπτα αγώνα χρειάστηκε ο Άρης για να ανοίξει το σκορ. Ο Γκάμα με ατομική ενέργεια και σουτ από τα αριστερά ανάγκασε σε επέμβαση τον Χουάντερσον που δεν απομάκρυνε σωστά με τον Ματέο να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σπρώχνει τη μπάλα σε κενή εστία για το 0-1. Καλό σουτ του Σιώπη στο 9΄μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα, ενώ στο 10΄ο Δεληζήσης με μία «βολίδα» παραλίγο να πετύχει το γκολ της χρονιάς, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ!

Ο Απόλλων Σμύρνης του ενός φετινού γκολ, έκλεισε τον Άρη στα καρέ του στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Πρώτα το λάθος του Κουέστα στο 40΄που δεν στοίχισε καθώς ο ίδιος μπλόκαρε το πλασέ του Ντούρσο, τη στιγμή που άργησε και δεν απομάκρυνε σωστά. Στο 42΄ο Ελ Χέλβε είχε δοκάρι στην ασθενή απόκρουση του Κουέστα μετά το σουτ του Σικαμπάλα. Στο 45΄κι ενώ η άμυνα του Άρη παρέπαιε ο Σικαμπάλα εκτέλεσε το φάουλ, ο Κύργιας πήρε την κεφαλιά (από θέση οφ σάιντ!), ο Κουέστα έδιωξε μπροστά και έδωσε την ευκαιρία στον Τριάδη να ισοφαρίσει σε 1-1.

ΜΙΛΗΣΕ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η κακή εμφάνιση του Άρη συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, μία υψηλής τεχνικής πάσα-ασίστ του Ντιγκινί με τακουνάκι και ένα εξαιρετικό τελείωμα από τον Γκάμα στο 69΄έδωσαν και πάλι το προβάδισμα (1-2) στους «κιτρινόμαυρους»!Νωρίτερα ο Ματέο Γκαρσία πέρασε εκτός, λόγω τραυματισμού, με τον Γιουνές να παίρνει τη θέση του. Στο 75΄ ο Μπρούνο Γκάμα είχε την ευκαιρία για το τρίτο γκολ, με τον Χουάντερσον  να μπλοκάρει το σουτ του. Ο Πορτογάλος έφτασε μία ανάσα από το γκολ και στο 86΄με τον Χουάντερσον να του το αρνείται ξανά.

Ο Απόλλων Σμύρνης είχε την κατοχή της μπάλας στα τελευταία λεπτά, πίεσε την άμυνα του Άρη, που κατάφερε να αντεπεξέλθει και να διατηρήσει το υπέρ της σκορ. Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με τους «κιτρινόμαυρους» να φτάνουν στους 15 βαθμούς στο πρωτάθλημα, με την 5η φετινή τους νίκη.

Oι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ. Μαντζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Οριουέλα, Κύργιας, Λούκιτς, Γκίνο, Ντούρσο (70΄Τομάς), Κονέ, Μάντζιος (λ. τρ. 27΄Ελ Χέλβε), Σικαμπάλα, Τριάδης (77΄Ακόστα)

ΑΡΗΣ (Τ. Τερζής):Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Μενέντεθ, Σιώπης, Μπάσα, Μαρτίνες (70΄Βαλεριάνος), Γκάμα, Γκαρσία (λ. τρ. 55΄Γιουνές), Ντιγκινί (81΄Σόουζα)

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

Βοηθοί: Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου), Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Εύβοιας)

Τέταρτος: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button