Ποδόσφαιρο

Επέστρεψε στις νίκες ο Άρης – «Διπλό» (0-1) στο Ηράκλειο και κρατά γερά την 5η θέση!

Ο Άρης «κατέβηκε» στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1 σε έναν αγώνα όπου με το γκολ που πέτυχε σχετικά γρήγορα ο Φετφατζίδης, άντεξε την πίεση και επέστρεψε στις νίκες ενώ πλέον κρατά πολύ γερά την 5η θέση!

Πρώτο ημίχρονο – Ξεκάθαρη κυριαρχία του Άρη και γκολ

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Άρης μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να πιέσει ψηλά τον ΟΦΗ με πρώτη «επίσκεψη» στα καρέ του Γουάλι να γίνεται στο 5’ με τον Μαντσίνι ενώ κέρδισε και το πρώτο κόρνερ. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν στο 7’ αρχικά με τον Βαζ από τα αριστερά ενώ δύο λεπτά μετά, το σουτ του Στάικου κατέληξε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κουέστα.

ΓΚΟΛ στο 13’ για τον Άρη 0-1 με τον Φετφατζίδη!

Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 13’, με μια πολύ όμορφη συνεργασία μεταξύ των παικτών του Άρη με τέσσερις πάσες με τελικό αποδέκτη τον Φετφατζίδη ο οποίος πολύ ψύχραιμα πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ κάνοντας το 0-1!

Δύο λεπτά μετά, ο Βαζ από τον ΟΦΗ βγήκε στην επίθεση προσπαθώντας να απειλήσει τον έκοψε ο Δεληζήσης και στην συνέχεια ο Κουέστα ενώ στο 19’ ο Φιγκεϊρέντο από τα δεξιά ήρθε σε επαφή με την μπάλα πριν τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη ωστόσο η κεφαλιά κατέληξε άουτ στο αριστερό δοκάρι.

Στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πολύ πιο ακμαίοι έχοντας μέχρι στιγμής την καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο αλλά και σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ήταν ένα βήμα μπροστά και έπρεπε να διαχειριστεί αυτό το υπερ σκορ του! Στο 25’ ήρθε ξανά γρήγορη αντεπίθεση με τον Άρη και τον Μπρούνο Γκάμα που άφησε πίσω του τον Μαρινάκη, έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Δύο κίτρινες κάρτες σε δύο λεπτά!

Πρώτη κίτρινη κάρτα του αγώνα ήταν για παίκτη του ΟΦΗ και πιο συγκεκριμένα για τον Φιγκεϊρέντο στο 29’ για επιθετικό φάουλ. Λίγα λεπτά μετά, «κιτρινίστηκε» και ο Κόρχουτ για φάουλ πάνω στον Νέιρα.

«Διπλή» ευκαιρία για τον Άρη στο 34’, η καλύτερη φάση μετά το γκολ. Ο Γουάλι απέκορυσε το πρώτο σουτ του Μαντσίνι ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Ροζ δεν κατάφερε να διευρύνει το σκορ σε 0-2 καθώς ο πορτιέρο των Κρητικών μπλόκαρε την μπάλα. Ένα λεπτό μετά, μια πολύ καλή μεταβίβαση από τα αριστερά για τους «κιτρινόμαυρους» με τον Ροζ και πάλι να είναιμια «ανάσα» από το δεύτερο γκολ αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Ο ΟΦΗ σε αυτό το πρώτο μέρος του αγώνα, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα κυρίως στην ανάπτυξη της μπάλας σε συνδυασμό με κάποιες διαμαρτυρίες παικτών αλλά και την πίεση του σκορ ενώ από την αντίθετη πλευρά ο Άρης ήταν συνεχώς πιο επικίνδυνος και με μεγαλύτερη συγκέντρωση, είχαν σαφώς τις περισσότερες ευκαιρίες ενώ ξεκάθαρα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος.

Στα δύο λεπτά των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με τον Φιγκεϊρέντο αλλά η άμυνα του Άρη δήλωνε «παρών» συνεχώς, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άρης έχασε και πάλι μεγάλη ευκαιρία με τον Γκάμα καθώς η μπάλα κατέληξε κόρνερ και λίγο μετά την απομάκρυνση του Κουτρουμπή, ο Τσαγκαράκης σφύριξε την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο – Εμφανής η κούραση αλλά ο Άρης άντεξε

Σε αυτό το δεύτερο μέρος ο Άρη κλήθηκε να κρατηθεί στα υψηλά επίπεδα του πρώτου μέρους και να διαχειριστεί σωστά την κούραση που θα ερχόταν στους ποδοσφαιριστές του ενώ από την άλλη ο ΟΦΗ ήθελε να βρει τρόπο να κυκλοφορήσει την μπάλα και να σκοράρει.

Πέναλτι για τον ΟΦΗ στο 50’ – Δυνατό «παρών» και απόκρουση από τον Κουέστα

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, στο 50’ ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι σε μια κάθετη πάσα που έγινε στον Φιγκεϊρέντο καθώς ο Μπαγκαλιάνης ήταν εκείνος από πλευράς Άρη που τον ανέτρεψε με το αριστερό του πόδι ενώ μάλιστα δέχτηκε και την κίτρινη κάρτα από τον Τσαγκαράκη. Ο Βραζιλιάνος ήταν εκείνος που έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα ωστόσο ο Ισπανός πορτιέρο φώναξε δυνατό «παρών». Απέκρουσε το πέναλτι του Φιγκεϊρέντο ενώ μάλιστα είναι εκπληκτικό το γεγονός πως είναι το τρίτο πέναλτι που αποκρούει κατά την διάρκεια των πλέι οφ.

  • Οι γηπεδούχοι μπήκαν εμφανώς πιο «ζεστοί» πιέζοντας πολύ περισσότερο ψηλά τον Άρη αλλά οι αμυντικοί βρίσκονταν εκεί παρά την κούραση που έχουν υποστεί αυτό το διάστημα. Στο 57’ και πάλι ο ΟΦΗ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει καθώς ο Φιγκεϊρέντο που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κουέστα, πλάσαρε άουτ.

Ο Άρης σε αυτά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του β’ μέρους, παρά την πίεση του αντιπάλου προσπάθησε να αντισταθεί και να διαφυλάξει το προβάδισμα που είχε από το 13ο λεπτό του αγώνα. Πρώτη αλλαγή ήρθε για τον ΟΦΗ στο 64’ με τον Σεμέδο να παίρνει την θέση του Στάικου σε μια προσπάθεια να τονωθεί η επιθετικότητα των Κρητικών.

Μια πρώτη φάση για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε λίγο μετά με τον Μπρούνο Γκάμα αν και το σουτ του Πορτογάλου δεν ανησύχησε τον Γουάλι που δεν χρειάστηκε να επέμβει. Λίγα λεπτά μετά στο 66’ η πίεση του ΟΦΗ επέστρεψε στην εστία του Κουέστα αλλά ο Ισπανός… έχει κατεβάσει ρολά!

Η πρώτη αλλαγή από πλευράς Άρη ήρθε στο 70’ με τον Ούγκο Σόουζα να παίρνει την θέση του Μιχάι Κόρχουτ. Υπενθυμίζεται πως ο Πορτογάλος έχει να αγωνιστεί από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ όταν τραυματίστηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Στο 71’ ήρθε η καλύτερη φάση για τον Άρη στο δεύτερο μέρος με τον Μαντσίνι που έφερε την μπάλα από τα πλάγια στην μικρή περιοχή, επιχείρησε ένα αρκετά δύσκολο σουτ αλλά ο Γουάλι μπλόκαρε ενώ στην αμέσως επόμενη φάση στην επίθεση βρέθηκε ο ΟΦΗ αλλά οι αμυντικοί του Άρη απομάκρυναν.

Πολύ καλή φάση για τον ΟΦΗ και την ισοφάριση ήρθε στο 77’ όμως ο Φιγκεϊρέντο είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι του Κουέστα, ενώ σε δεύτερο χρόνο και πάλι το σουτ του Βραζιλιάνου μπλόκαρε ο Ισπανός.

Η δεύτερη αλλαγή για τον Άρη ήρθε λίγα λεπτά μετά με τον Μπακουτσή να παίρνει την θέση του Νίκο Μαρτίνες που πραγματοποίησε και σήμερα μια πολύ καλή εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα.

Ξανά ο Μαντσίνι έχασε τρομερή ευκαιρία ο Μαντσίνι να κάνει το 2-0. Βρέθηκε μόνος του με τον Γουάλι ωστόσο δεν βρήκε την μπάλα όπως ακριβώς έπρεπε, πλάσαρε με το δεξί, η μπάλα πέρασε από το δεξί δοκάρι και έφυγε άουτ.

Τις αλλαγές του ολοκλήρωσε ο Άρης με τον Μίχαελ Ένινγκ να βάζει στην θέση του Φετφατζίδη τον Διαμαντόπουλο στο 85’.

Στο 88’ ο ΟΦΗ κέρδισε φάουλ έξω από την μικρή περιοχή του Κουέστα, όμως εκεί φάνηκε και η έλλειψη συγκέντρωσης των Κρητικών καθώς η πάσα που επιχείρησε ο Βαζ δεν είχε κανέναν παραλήπτη, δεν υπήρξε σωστή συνεννόηση.

Επτά τα λεπτά των καθυστερήσεων, διάστημα στο οποίο ο Άρης κέρδισε ένα φάουλ με τον Διαμαντόπουλο δίνοντας και έξτρα «ανάσες» στους παίκτες καθώς πλέον είναι πολύ πιο εμφανής η κούραση, αλλά τελικά το σουτ απομάκρυνε ο Μεγιάδο.  Στο 93’ ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Φιγκεϊρέντο είδε την δεύτερη κίτρινη από τον Τσαγκαράκη που άπλωσε πολύ επικίνδυνα το πόδι του στον Μπαγκαλιάνη, ενώ λίγο μετά κίτρινη κάρτα δέχτηκε και ο Κουέστα για καθυστερήσεις.

Οι Κρητικοί προσπάθησαν πολύ στο τελευταίο λεπτό να ισοφαρίσουν ωστόσο οι παίκτες του Άρη άντεξαν, επιστρέφοντας στις νίκες, έφτασαν τώρα στους 41 βαθμούς και πλέον κρατούν γερά την 5η θέση της βαθμολογίας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button