Ερασιτέχνης

Επένδυση με Γκιόκα και Μπαγιαμπού στον Άρη

Επένδυση με μέλλον για τον μπασκετικό Άρη που προχώρησε στην απόκτηση των Μηνά Μπαγιαμπού και Βύρωνα Γκιόκα θέλοντας να ενισχύσει τα τμήματα υποδομής του.

Η ανακοίνωση για τον πρώτο από τον Κένταυρο Καλλικράτειας απ’ όπου αποκτήθηκε αναφέρει: “Ο ΑΣ Κένταυρος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την μεταγραφή του αθλητή Μπαγιαμπούς Μηνά στην ομάδα του Άρη. Οι κόποι και η προσπάθεια των παιδιών μας αυτά τα 3 χρόνια αποφέρουν καρπούς και ανταμείβονται! Συγχαρητήρια στον αθλητή μας! Του ευχόμαστε καλή τύχη και όλα του τα όνειρα να πραγματοποιηθούν”.

Όσον αφορά τον 14χρονο Βύρωνα Γκιόκα; Ξεκίνησε την πορεία του από τις Ακαδημίες της ομάδας μπάσκετ της Πρέβεζας Νικόπολη, για να περάσει στην συνέχεια από όλα τα αγωνιστικά τμήματα και να φτάσει στην ομάδα των παίδων, ενώ κατά την περίοδο 2023-2024, είχε συμμετοχή και σε παιχνίδια της αντρικής ομάδας, η οποία πανηγύρισε την άνοδο στην National League 2.

Με ύψος 1,92 και αγωνιζόμενος στην θέση του γκάρντ, ο Βύρωνας Γκιόκας, δούλεψε σκληρά και επιλέχθηκε στην προεθνική ομάδα ανάμεσα σε 40 αθλητές.

Ο Βύρωνας συνέχισε να δουλεύει και να αποδεικνύει καθημερινά ότι αξίζει το κάτι παραπάνω, δηλαδή να πάρει την ευκαιρία και να αγωνιστεί σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου.

Μεσολαβητής στην όλη προσπάθεια και μετακίνησή του στην Θεσσαλονίκη, ήταν ο Πρεβεζάνος Νίκος Τζώρας General Manager της Ακαδημίας Μπάσκετ του Άρη, ο οποίος έμαθε για τον Βύρωνα και παρακολουθούσε την πορεία του.

Μάλιστα ο 14χρονος είχε κληθεί και συμμετείχε σε camp που έκανε ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης πέρυσι τον χειμώνα στον Πορταριά Πηλίου.

Εκεί οι υπεύθυνοι του Άρη διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ένα παιδί το οποίο θα έχει σίγουρα ένα λαμπρό μέλλον στον χώρο του μπάσκετ.

Ο προπονητής ακαδημιών της Νικόπολης Θεόφιλος Λιόντος μιλώντας στο onprevezanews.gr είπε: ”Ο Βύρωνας ξεχώρισε από πολύ μικρός για την εργατικότητά του, την όρεξη για δουλειά και την αγάπη του για το μπάσκετ. Εμείς οι προπονητές στις ακαδημίες της Νικόπολης βλέπουμε από νωρίς το πάθος των αθλητών μας και προσπαθούμε τα παιδιά μας να έχουν ευκαιρίες. Ο Βύρωνας το άξιζε και δίκαια πήρε την ευκαιρία από την ομάδα του Άρη. Υπάρχουν και άλλοι αθλητές μας τους οποίους ήδη έχουν προσεγγίσει μεγάλοι σύλλογοι της Ελλάδας, προκειμένου να τους εντάξουν στο δυναμικό τους”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button