Γενικά

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε παράνομα χαρτονομίσματα στις λαϊκές αγορές!

Η ενδελεχής και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου και η άμεση κινητοποίηση δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και στη σύλληψη τριών ατόμων.

Πρόκειται για δύο άνδρες, 65 και 70 ετών, καθώς και μια 43χρονη γυναίκα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και παράβασης του Νόμου Περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το πρωί σε λαϊκή αγορά στην Άνω Πόλη, αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν την 43χρονη, η οποία πραγματοποιούσε αγορές προϊόντων καταβάλλοντας πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, λαμβάνοντας ως ρέστα γνήσια χρήματα.

Επίσης, στην κατοχή της παραπάνω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τέσσερα αποκόμματα από σκισμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 97,20 ευρώ, τα οποία ήταν ρέστα από τις συναλλαγές της με τα πλαστά.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι η συλληφθείσα παραλάμβανε τα πλαστά χαρτονομίσματα από τον 70χρονο, που λειτουργούσε κατ’ εντολή του 65χρονου, με σκοπό να πραγματοποιεί η 43χρονη συναλλαγές μικρής χρηματικής αξίας και να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος από τα χρήματα που λάμβανε ως ρέστα.

Άμεσα, οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατά την οποία εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο άντρες στις περιοχές του κέντρου πόλης και των Συκεών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι που διαμένει ο 65χρονος, καθώς και σε ταράτσα παρακείμενης πολυκατοικίας που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 11 παραχαραγμένα νομίσματα των 50 ευρώ, 69 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, δύο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των δέκα ευρώ και τρία παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ.

Παράλληλα βρέθηκε ένα δέμα και τρία μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 350,1 γραμμαρίων, 12 ναρκωτικά δισκία, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 2.850 ευρώ που προερχόταν από παράνομες συναλλαγές,

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: press724.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button