Ενίσχυση με Ζαν Λουί για το Περιστέρι Domino’s
Ακόμα μία μεταγραφή για την ομάδα των δυτικών προαστίων
Την 8η φετινή της μεταγραφή ανακοίνωσε η ομάδα του Γιώργου Λημνιάτη με την απόκτηση του Μπέρικ Ζαν Λουί. Ο Αμερικανός γκαρντ με καταγωγή από την Αϊτή είναι γνωστός στα ελληνικά γήπεδα από το πέρασμα του στον Πανιώνιο τη περασμένη χρονιά με τον οποίο είχε 8.41 πόντους, 4 ασίστ και 1.12 μπλοκ σε 23.5 λεπτά συμμετοχής στην Elite League.
Στην Ελλάδα πραγματοποίησε και τη πρώτη του επαγγελματική σεζόν μιας και προηγουμένως είχε θητεύσει στα κολλέγια New Mexico State, Florida Southwestern State College και Iona.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Περιστερίου:
Η ΚΑΕ Περιστέρι Domino’s ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον αθλητή Μπέρικ Ζαν Λουί, ο οποίος θα φοράει την φανέλα του συλλόγου για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.
Ο γκαρντ από την Αϊτή που αποφοίτησε από το Iona θα ενισχύσει την περιφέρεια της ομάδας μας στις εγχώριες διοργανώσεις και το Basketball Champions League.
Το βιογραφικό του
Ο Μπέρικ Ζαν Λουί γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1999 στο Lehigh Acres της Φλόριντα και έχει ύψος 1.94μ. Η καταγωγή του είναι από την Αϊτή.
Η κολεγιακή του καριέρα άρχισε από το New Mexico State την περίοδο 2018-2019 όπου είχε κατά μέσο όρο 2,3 πόντους σε 15 παρουσίες. Την επόμενη σεζόν (2019-2020) βρέθηκε στο Florida Southwestern State College όπου είχε 12,9 πόντους σε περίπου 25 λεπτά παρουσίας.
Ακολούθησε η τριετία (2020-2023) στο Iona (υπήρξε παίκτης και «μαθητής» του Ρικ Πιτίνο), όπου ήταν στην αρχική πεντάδα στους 77 από τους 97 αγώνες. Είχε 8,1 πόντους- 5,4 ριμπάουντ- 1,7 ασίστ και 2,2 κλεψίματα κατά τη σεζόν 2020-2021 (έπαιξε σε 18 αγώνες, starter σε όλους).
Την επόμενη χρονιά είχε 32 παρουσίες (29 στην πρώτη πεντάδα) με 4,5 πόντους- 3,8 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ενώ πέρυσι είχε 32 παρουσίες (30 στην πρώτη πεντάδα) με 7,9 πόντους- 4,2 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ σε περίπου 29 λεπτά συμμετοχής.
Την περσινή σεζόν (2023-2024) φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα της Elite League, όπου σε 17 αγώνες είχε 8.41 πόντους μέσο όρο, 4 ασίστ και 1.12 κοψίματα σε 23.5 λεπτά συμμετοχής.