ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Εκτός Conference League η Γιουβέντους, στη θέση της η Φιορεντίνα

Η UEFA τιμώρησε τη Γιουβέντους με αποκλεισμό από την Ευρώπη για ένα χρόνο, με τη Φιορεντίνα να παίρνει τη θέση της.

Η είδηση ήταν γνωστή απλά περίμεναν να επιβεβαιωθεί. Οι δύο πλευρές, άλλωστε, ήταν σε συζητήσεις προκειμένου το θέμα να κλείσει εδώ. Και κλείνει με τρόπο που τελικά ήθελαν… και οι δύο. Και η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι Μπιανκονέρι. Στο Τορίνο δεν ήθελαν να παίξουν στο Europa Conference League, στο οποίο κατέληξαν μετά το -10 για την υπόθεση Plusvalenza. Και όντως δεν θα παίξουν τελικά, αφού η UEFA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της Γιουβέντους από την Ευρώπη για ένα χρόνο.

Οι Μπιανκονέρι το ήξεραν, έπειτα από όσα έγιναν με την Plusvalenza, ότι θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό από την Ευρώπη και ήθελαν δύο πράγματα: Πρώτον, ο αποκλεισμός να είναι μόνο για ένα χρόνο. Δεύτερον, η ποινή να ισχύσει άμεσα, φέτος δηλαδή και όχι να μεταφερθεί στην επόμενη σεζόν. Ο λόγος προφανής: Φέτος η Γιούβε θα χάσει τα ανύπαρκτα έσοδα του Conference League και θα αποφύγει τη συμμετοχή της σε μια διοργάνωση την οποία βλέπει σαν αγγαρεία. Αυτά, επομένως, ήταν τα… καλά, τρόπος του λέγειν, νέα της ημέρας. Τα άσχημα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η UEFA έριξε και ένα πρόστιμο… 20 εκατ. ευρώ!

Με τη Γιουβέντους να έχει ένα ματς την εβδομάδα τη νέα σεζόν και τη Φιορεντίνα να παίρνει τη θέση της στο Europa Conference League. Διοργάνωση στην οποία συμμετείχε και πέρυσι, φτάνοντας μέχρι και τον τελικό, όπου και ηττήθηκε. Θα έχει και μια δεύτερη ευκαιρία όμως…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button