Γενικά

Εκπληκτικά δυνατή και γρήγορη η BMW M8 (video)

Η βαυαρική φίρμα παρουσίασε τέσσερα κορυφαία μοντέλα υψηλών επιδόσεων, τέσσερα ονειρικά αυτοκίνητα που μπορούν να σαγηνέψουν οποιονδήποτε οδηγό, προκαλώντας μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

Η καρδιά του κτήνους

Μ8 Coupe, M8 Competition Coupe, M8 Cabrio και M8 Competition Cabrio. Κάτω από το καπό όλων βρίσκεται ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει εξελιχθεί ποτέ για αυτοκίνητο BMW M GmbH. Ο V8 4.4 M TwinPower Turbo αποδίδει 600 ίππους στις M8 Coupe και Cabrio και 625 ίππους στις εκδόσεις Competition. Το μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο M Steptronic οκτώ σχέσεων, ενώ η δύναμη διοχετεύεται στον δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive.

Ο ρυθμός επιτάχυνσης είναι καταιγιστικός, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,3 δευτερόλεπτα στην περίπτωση της Coupe, σε 3,4΄΄ στην Cabrio και σε 3,2 και 3,3΄΄ στις Competition.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Χωρίς τον περιοριστή ξεπερνά τα 305 χλμ./ώρα.

Από το Setup menu, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ της στάνταρ ρύθμισης 4WD και του 4WD Sport mode που κατανέμει ακόμα περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς. Η απενεργοποίηση του DSC (Dynamic Stability Control) φέρνει στην εξίσωση το 2WD, λειτουργία που θα εκτιμήσουν δεόντως οι πιο έμπειροι χειριστές.

Οι νέες BMW M8 εφοδιάζονται στάνταρ με προσαρμοζόμενη ανάρτηση Μ Adaptive, τετρακίνηση M xDrive, ενεργό διαφορικό Active M Differential και συνθετικά φρένα M δύο σταδίων.

Τα carbon-κεραμικά προσφέρονται προαιρετικά, όπως και το πακέτο M Carbon.

Τα αυτοκίνητα πατάνε σε ελαστικά υψηλών επιδόσεων διαστάσεων 275/35 R 20 εμπρός και 285/35 R 20 πίσω. Η οροφή των Coupe είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, ενώ η υφασμάτινη των Cabrio από soft top πολλαπλών στρωμάτων υψηλής αντοχής.

Υπογραφή M

Το εσωτερικό συνδυάζει το cockpit με τη σχεδιαστική υπογραφή Μ και την αίσθηση της πολυτέλειας. Οι επιφάνειες του σαλονιού καλύπτονται από δερμάτινες επενδύσεις, με τα συστήματα Display Key, Head-Up Display, Driving Assistant, Parking Assistant και Live Cockpit Professional να περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Το μπουτόν Setup στην κεντρική κονσόλα επιτρέπει άμεση πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις για τον κινητήρα, τους αποσβεστήρες, το σύστημα διεύθυνσης, το M xDrive και το σύστημα πέδησης, σε συνάρτηση με τις προσωπικές προτιμήσεις και τις εκάστοτε συνθήκες.

Μέσω του διακόπτη M Mode στην κεντρική κονσόλα μπορεί να μεταβάλλει την απόκριση των συστημάτων υποστήριξης οδηγού και τις ενδείξεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την επιφάνεια προβολής του Head-Up Display. Επίσης, από το ίδιο μπουτόν ενεργοποιούνται τα προφίλ ROAD και SPORT, καθώς και το TRUCK στις εκδόσεις Μ8 Competition.

Για όσους ενδιαφέρονται, το λανσάρισμα των μοντέλων θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button