Γενικά

Εισαγγελική έρευνα για την πανδημία στο Μπέργκαμο

Έρευνα για τους χειρισμούς της πανδημίας άνοιξε η εισαγγελέας του Μπέργκαμο, Μαρία Κριστίνα Ρότα. Το Μπέργκαμο μια από τις πόλεις της Λομβαρδίας που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό και από τις πρώτες που εφάρμοσαν μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19.

Ο Λούκα Φούσκο κάτοικος του Μπέργκαμο, του οποίου ο πατέρας πέθανε από την ασθένεια τον Μάρτιο, ξεκίνησε μια ομάδα στο Facebook που ονόμασε «Noi Denunceremo», δηλαδή «θα σας καταγγείλουμε» με στόχο να λογοδοτήσουν όσοι είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία.

Η ομάδα έχει ήδη 48.000 μέλη και αυτό που επιδιώκει είναι «να διασφαλιστεί ότι θα μαθευτεί η αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε».

»Βλέπαμε ότι υπάρχει πρόβλημα, είδαμε πόσο υποβαθμίστηκε το πρόβλημα αυτό. Είδαμε κρούσματα στη βόρεια Ιταλία και κανένας δεν έκανε κάτι στην αρχή», είπε ο Φούσκο στο CNN.

Επίσημη αναφορά στους εισαγγελείς σε 10 περιφέρειες έχει καταθέσει και η ANAAO, μια ομοσπονδία γιατρών, καταγγέλλοντας ελλείψεις σε προστατευτικό υλικό για το προσωπικό στον τομέα της υγείας.

Μέχρι τώρα 150 γιατροί έχουν πεθάνει από τον Covid-19, ενώ το 10% των κρουσμάτων είναι επαγγελματίες στην Υγεία.

Πηγή: efsyn

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button