Γενικά

Εικονικό Φαρμακείο το Σάββατο στο Λευκό Πύργο

Το Σάββατο στις 29 Σεπτεμβρίου, θα στηθεί ένα μεγάλο Φαρμακείο στο χώρο του Λευκού Πύργου το οποίο θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Στο φαρμακείο θα υπάρχουν πέντε θεματικές γωνίες παροχής εξειδικευμένων συμβουλών, όπου θα ενημερώνουν τον κόσμο εθελοντές φαρμακοποιοί. Θα απαντούν σε ερωτήσεις για θέματα ομορφιάς και καλής ζωής, για γαστρεντερικά προβλήματα και κρυολογήματα. Επιπλέον, θα κάνουν ενημέρωση για την παχυσαρκία αλλά και τη διακοπή του καπνίσματος.

Το σύνθημα αυτής της πρωτοβουλίας είναι «Έλα στο φαρμακείο- Ρώτα τον φαρμακοποιό σου» και διοργανώνεται από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Φαρμακοποιού, η οποία είναι στις 25 Σεπτεμβρίου. Ο στόχος είναι να προτρέψουν τους πολίτες να συμβουλεύονται τον φαρμακοποιό τους και να ζητάν τη γνώμη του σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την υγεία και την ευεξία τους. Αυτό τονίζεται και από το κεντρικό μήνυμα «Οι φαρμακοποιοί είναι οι ειδικοί για τα φάρμακα σας».

Επιπλέον, θα υπάρχουν και info desks (ενημερωτικά σταντ) εταιριών, των οποίων τα προϊόντα πωλούνται στα φαρμακεία.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης, αναφέρει ότι ο Σύλλογος προσπαθεί να εδραιώσει τον ρόλο του φαρμακοποιού στη δημόσια υγεία και για τον λόγο αυτό έχει κάνει θεσμό την «Ημέρα του Φαρμακοποιού».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button