Μπάσκετ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η αναδιάρθρωση της Α1, μένει το “πράσινο φως” της ΕΟΚ

Με 14 ψήφους υπέρ και κανέναν κατά πέρασε η πρόταση του ΕΣΑΚΕ για να υπάρχουν 16 ομάδες στην Basket League της επόμενης χρονιάς

Αυτή είναι η πρόταση του ΕΣΑΚΕ, δεν είναι οριστική απόφαση, διότι έχει λόγο και η ΕΟΚ, η οποία όμως συμφωνεί και αυτή καταρχήν στην αναδιάρθρωση, συνεπώς απομένει να βρεθεί νομικά ο τρόπος να προχωρήσει το θέμα. Αυτό όμως μπορεί να ξεπεραστεί αν δώσει το «ΟΚ» η Πολιτεία, σε συνεργασία με Ομοσπονδία και ΕΣΑΚΕ.

Την επόμενη σεζόν (2019-20)  αναμένεται να συμμετέχουν, λοιπόν, 16 ομάδες -δε θα υποβιβαστεί καμία ομάδα φέτος- και θα υποβιβαστούν 4 στην Α2, ώστε από τη σεζόν 2020-21 να ξαναγίνουν 14 οι ομάδες. Κι αυτό διότι ο κανονισμός αναφέρει ρητά πως σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση, δεν μένουν στην κατηγορία ομάδες που ήδη υποβιβάστηκαν, αλλά ανεβαίνουν περισσότερες από την πιο κάτω κατηγορία.

Ωστόσο, το νομικό επιτελείο του ΕΣΑΚΕ ξεκαθάρισε πως η αναδιάρθρωση δεν αφορά ομάδα που δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στα πλέι οφ και εφόσον γίνει κάτι τέτοιο τότε αυτή υποβιβάζεται αυτομάτως.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button