Γενικά

Εγκρίθηκε η ανάπλαση της Ικτίνου – Τι περιλαμβάνει;

Την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση πεζοδρόμων Ικτίνου και Ζεύξιδος» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, χθες, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, στη διάρκεια της 16ης τακτικής συνεδρίασης.

Η μελέτη προβλέπει την ανάπλαση των πεζοδρόμων στις οδούς Ικτίνου και Ζεύξιδος στην 1η Δημοτική Κοινότητα, με στόχο την αντιμετώπιση λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων που σημειώνονται στην περιοχή επέμβασης και προβλέπουν την ολική ανακατασκευή τους, τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας και τη διασφάλιση υποχρεωτικής διέλευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός «πράσινου φράγματος», το οποίο θα διαχωρίζει και θα προστατεύει ηχητικά και οπτικά το ιστορικό σχολικό συγκρότημα που λειτουργεί στην περιοχή από τις χρήσεις αναψυχής των παρακείμενων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα κατασκευαστεί νέο υπόγειο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και θα τοποθετηθούν 25 καινούριοι ιστοί με φωτιστικά τύπου Led, για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ τα φωτιστικά σώματα που θα απομακρυνθούν θα φυλαχτούν στις αποθήκες του Δήμου, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν μετά την ανακατασκευή και συντήρησή τους.

Το έργο συμπεριλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με προϋπολογισμό 528.000€ και θα ολοκληρωθεί οκτώ μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης. Η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει με εργολαβία κατόπιν δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού με την ανοιχτή διαδικασία του άρθρου 27.

Πηγή: press724.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button