Μπάσκετ

“Είναι κάποια πράγματα στην ζωή που δεν τα ξεχνάς ποτέ”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο γνωστός προπονητής κ.Στράτος Κουκουλεκίδης.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το ότι έχει εργαστεί σε τρεις διαφορετικές ηπείρους:

Η τύχη και η μοίρα με έκαναν να πάω σε αυτές τις τρεις ηπείρους και να δουλέψω σε χώρες που σου επιτρέπουν να δουλέψεις απερίσπαστος για το μπάσκετ.

Για το που βρίσκεται τώρα:

Πριν από λίγο καιρό ήμουνα στο Κόσοβο, είναι τώρα η εποχή ξεκούρασης και επαναφόρτωσης των μπαταριών.

Για τον Χασάν Γουάιτσαιντ που ο ίδιος ανακάλυψα:

Είχα την χαρά και την τύχη να βρεθώ με αυτόν τον αθλητή, είναι πολύ καλό παιδί, κρατάμε καλή επαφή και χαίρομαι που τον βλέπω να είναι στο κορυφαίο επίπεδο του NBA και μάλιστα ένας από τους κορυφαίους σέντερ.

Για εμάς τους προπονητές είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε αθλητές μας να προοδεύουνε, είναι η δικαίωση της δουλειάς που κάναμε.

Για το παιχνίδι του Άρη με την Πρόκομ:

Είναι κάποια πράγματα στην ζωή που δεν μπορείς να τα ξεχάσεις ποτέ, ένα από αυτά είναι και εκείνο το παιχνίδι, στιγμές εκείνες σήμερα μας έρχονται στο μυαλό, ο Άρης ήταν στην εποχή που προσπαθούσε να ξεφύγει από τα χρέη, αρχές της δεκαετίας του 2000 προσπαθούσε να πατήσει στα πόδια του, γινόταν μια αξιόλογη προσπάθεια.

Εκείνη την εποχή έτυχε ο Άρης να έχει μια γκάμα Ελλήνων παικτών με καταπληκτικούς σε ικανότητες και χαρακτήρα Αμερικανούς.

Ήταν ο Σόλομον, ο Στακ, ο Ραίσεβιτς, ο Αγγέλοφ και ο Γργκατ, από Έλληνες ήταν ο Γκαγκαλούδης, ο Κακαρούδης, ο Χαριτόπουλος, ο Λάπας, ο Ορφανός, ήταν παιδιά που ήθελαν να αποδείξουν πράγματα και νομίζω ότι τα καταφέρανε.

Το 2003 ήταν πολύ καλή χρονιά, και για το ότι κατακτήσαμε τον συγκεκριμένο τίτλο, και για το ότι φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου στην Λάρισα.

Για το τι θυμάται από την Πρόκομ:

Αρχικά θυμάμαι ότι παίζαμε απέναντι σε μια ομάδα που είχε ένα πάρα πολύ γεμάτο ρόστερ, με παίκτες που πρωταγωνίστησαν τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Ήταν η πρωταθλήτρια Πολωνίας, και αυτό έδινε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην δική μας νίκη.

Εμείς είχαμε βαθύ ρόστερ, αλλά παιδιά που έπαιζαν πρώτη φορά σε τελικό Ευρωπαικού κυπέλλου.

Για το καλάθι του Ραίσεβιτς:

Μας ευνόησε το γεγονός ότι αυτοί πήγαν σε γρήγορο φάουλ, στις βολές ήταν ο Γουίλ Σόλομον, εκείνη την στιγμή κάναμε και ένα τρικ, έγινε η αλλαγή του Στακ με τον Λιτκολίτοβ, έστειλαν αυτοί αμέσως δεύτερο παίκτη πάνω του και έμεινε μόνος του ο Ραίσεβιτς, και την επόμενη στιγμή έγινε και πάλι αλλαγή ο Στακ και κατάφερε να πιάσει την μπέιζμπολ πάσα.

Για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή:

Ο Βαγγέλης αύριο θα τεθεί αντίπαλος σε μια ομάδα που έχει βρεθεί ως παίκτης και προπονητής, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, είναι επαγγελματικό πλέον το κομμάτι, ο καθένας θα κοιτάξει από την πλευρά του να πάρει το αποτέλεσμα.

Για το εάν περίμενε να φτάσει ο Άρης σε αυτήν την κακή σημερινή κατάσταση:

Δεν περίμενα μια ομάδα με τέτοια δυναμική να φτάσει εκεί, δυστυχώς όμως τα πράγματα έτσι είναι τώρα, πρέπει να δούμε την πραγματικότητα, να συσπειρωθούν όλοι οι αρειανοί ώστε να μπορέσουν να συμαζέψουν ότι έχει απομείνει, ώστε να μπορέσει να δει καλύτερες μέρες ο Άρης.

Για τον λόγο που ολοκληρώθηκε άσχημα η προσπάθεια Γιαννάκη:

Πιστεύω ότι οι τωρινές ομάδες είναι ομάδες μιας κοπής, δύσκολα ομάδες κρατάνε το ρόστερ για παραπάνω από μια χρονιά, πρέπει να βρεις σε μικρό χρονικό διάστημα παίκτες που ταιριάζουν και αγωνιστικά αλλά και σαν χαρακτήρες.

Και όλα αυτά φέτος έγιναν με μια αόρατη διοίκηση το οποίο ήταν ένα μεγάλο μειονέκτημα, δουλεύεις διαφορετικά όταν έχεις την ηρεμία σου.

Αλλά γενικότερα δεν μπορεί να κριθεί ένας προπονητής σε 6 μήνες, δυστυχώς όμως στην Ελλάδα βιαζόμαστε πάρα πολύ.

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου:

Είναι μια δύσκολη αποστολή για τον Βαγγέλη, πιστεύω ότι έχει την δυνατότητα και την παιδεία να τα καταφέρει, αλλά από την άλλη το φετινό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό, υπάρχουν μικρο-μεσαίες ομάδες που αλλάζουν 3 Αμερικάνους την ώρα και δεν μπορείς να κάνεις ούτε σκάουτινγκ ούτε τίποτα.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button