Ποδόσφαιρο

«Είμαι οπαδός του Άρη, φέτος θα έρθει ο τίτλος! Θα έβλεπα ματς στη θύρα 3»

Σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, ο Λίντσεϊ Ροζ μίλησε για την πορεία του στον Άρη, την καλύτερη και χειρότερη του στιγμή στην ομάδα ενώ τόνισε πως την φετινή χρονιά, ήρθε η ώρα ενός τίτλου!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γάλλου αμυντικού στο Gazzetta:

– Έπαιξες μαζί με Βέλεθ, Ζεληζήση, Μπεναλουάν στο κέντρο της άμυνας. Με ποιον είχες καλύτερη «χημεία»;

«Τα περισσότερα ματς της καριέρας μου στον Άρη τα έπαιξα δίπλα στον Δεληζήση. Ο «Δέλη» ήταν πολύ σημαντικός, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έκανε πολλά πράγματα που οι περισσότεροι δεν τα έβλεπαν. Τις περισσότερες από τις φορές που έπαιξα δίπλα του, τα πράγματα πήγαν καλά. Σημαντικός ήταν και ο Ζοάν (Μπεναλουάν), γιατί με την εμπειρία του βοήθησε πολύ».

– Είχες πάρει την απόφαση ν’ αποχωρήσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν συζήτησες με τον Άγγελο Χαριστέα το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας;

«Είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν και για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω. Εξάλλου, ο Άγγελος δεν είναι ακόμη τεχνικός διευθυντής στον Άρη».

– Ο Άρης είχε πρόβλημα στα νοκ-άουτ ματς, γιατί δεν τα κατάφερε σε ματς που έκριναν προκρίσεις;

«Τα νοκ-άουτ είναι δύσκολα για όλους. Είναι αλήθεια ότι στα νοκ-άουτ ματς είχαμε πρόβλημα. Ακόμη δεν μπορώ να βρω την απάντηση σε αυτό».

Δεν μπορώ να βρω απάντηση για τα νοκ-άουτ, πιο δύσκολη στιγμή ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ

– Έφτασες στη Θεσσαλονίκη… άγνωστος. Όλοι μετά από 2,5 χρόνια, η ομάδα σκέφτεται πώς θα διαχειριστεί την απουσία σου…

«Όταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη, ένιωσα αμέσως λες και είμαι σαν στο σπίτι μου. Γνώριζα ότι έπρεπε να δουλέψω για να πετύχω και από την πρώτη στιγμή, είχα μόνο αυτό στο μυαλό μου. Έδωσα κάθε μέρα από αυτές που πέρασαν το 100%».

– Ποια ήταν η πιο δύσκολη, οδυνηρή στιγμή της καριέρας σου στον Άρη;

«Η πιο δύσκολη, μακράν της δεύτερης, κατά τη γνώμη μου ήταν ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου».

– Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή σου. Γιατί δεν έγινε;

«Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε ο «γάμος» με τον Ολυμπιακό. Όταν κάνεις μια καλή σεζόν, όπως κάναμε στον Άρη, είναι λογικό να ενδιαφέρονται οι μεγάλες ομάδες. Τώρα, όμως, είμαι στη Λέγκια, η οποία είναι μια μεγάλη ομάδα. Είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου. Υπήρχαν πολλές ομάδες που ενδιαφέρθηκαν, αλλά το πρότζεκτ της Λέγκια ήταν το πιο ενδιαφέρον».

– Και η ΑΕΚ είχε ενδιαφερθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα…

«Για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, αλήθεια δεν ξέρω κάτι».

– Υπήρξαν αντιδράσεις όταν φόρεσες τη φανέλα του Μαντί Καμαρά κάνοντας προπόνηση στο σπίτι σου. Μετανιώνεις γι’ αυτό;

«Δεν μετανιώνω καθόλου. Ο Μαντί Καμαρά είναι φίλος μου, ήρθε και μου έδωσε ο ίδιος τη φανέλα του στο σπίτι μου. Τού έδωσα και εγώ και τη δική μου. Η κριτική είναι μέρος του ποδοσφαίρου, αλλά εγώ σε όλα τα ματς – και σε αυτά κόντρα στον Ολυμπιακό – έδωσα το 100%. Είμαι φαν των καλών ποδοσφαιριστών, είτε αυτοί αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, είτε στη Ρεν, είτε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μου αρέσει να φοράω στην καθημερινή ζωή φανέλες ποδοσφαιριστών άλλων ομάδων. Όπως και παικτών του μπάσκετ. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο θόρυβος που προκλήθηκε με αυτό το θέμα».

– Ποια είναι η σχέση σου με τον Θόδωρο Καρυπίδη;

«Είχα πολύ καλή σχέση, είναι πολύ δίκαιος άνθρωπος. Αγαπάει υπερβολικά για την ομάδα, ασχολείται όλη τη μέρα με τον Άρη. Θέλει να τον μεγαλώσει κι άλλο, γι’ αυτό δουλεύει. Οδήγησε τον Άρη κοντά στην κορυφή και αξίζει σεβασμό γι’ αυτό».

– Στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ, έπαιζες με σπασμένο δάχτυλο. Δεν σε επηρέασε ο πόνος;

«Δεν κατάλαβα τον πόνο του σπασμένου δαχτύλου. Εκείνη τη στιγμή οι παλμοί μου ήταν υψηλοί και σκεφτόμουν μόνο πώς θα νικήσουμε. Τίποτα άλλο, κανένας πόνος δεν μπόρεσε να με επηρεάσει. Δεν τα καταφέραμε και αυτό με πόνεσε περισσότερο».

Είμαι οπαδός του Άρη, γιατί να μην δω ματς στο Κλ. Βικελίδης με τους οργανωμένους;

– Αισθάνεσαι οπαδός του Άρη; Θα μπορούσες να δεις ένα ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τους οργανωμένους οπαδούς;

«Είμαι οπαδός του Άρη. Θα είμαι οπαδός του Άρη. Αν παίξω όμως αντίπαλος του Άρη με τη Λέγκια στο Champions, το Europa ή το Conference League, για εκείνα τα 90 ή 180 λεπτά θα είμαι αντίπαλος. Γιατί μια μέρα να μην δω ένα ματς με τους οργανωμένους στο Κλεάνθης Βικελίδης;»

– Ποιος αντίπαλους επιθετικούς ξεχώρισες από τη Super League Interwetten;

«Δεν θέλω να μιλήσω για επιθετικούς άλλων ομάδων. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι σε αυτά τα χρόνια έπαιξα με παικταράδες στον Άρη. Τον Φετφατζίδη, τον Ντιγκινί».

– Μας έκανε εντύπωση ότι λίγους μήνες μετά από την άφιξή σου στην Ελλάδα ξεκίνησες να κάνεις μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Αντίθετα, δηλαδή, με τους περισσότερους. Γιατί;

«Έμαθα τα ελληνικά, ήταν μια ένδειξη σεβασμού τη χώρα η οποία με φιλοξενεί και στην οποία εργάζομαι. Έτσι το είδα, η Ελλάδα με βοήθησε και της είμαι ευγνώμων. Θα μάθω και την πολωνική γλώσσα, φυσικά. Θα έρχομαι στην Ελλάδα για διακοπές, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει επαγγελματικά στο μέλλον».

Άρης είναι ο Θεός του Πολέμου, καλύτερη στιγμή το γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ

– Τι σημαίνει για σένα ο Άρης;

«Τι είναι για μένα ο Άρης; Ο Θεός του Πολέμου. Συμβολίζει τη μάχη. Μάχη».

– Τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

«Θα βρίσκονται μέσα στη βαλίτσα των αναμνήσεών μου από τη Θεσσαλονίκη. Όλα τα ντέρμπι στην Ελλάδα ήταν καυτά, αλλά ποιος ποδοσφαιριστής δεν θέλει να παίζει αυτά τα ιδιαίτερα παιχνίδια. Όποιος λέει κάτι διαφορετικό, ψεύδεται…»

– Η Θεσσαλονίκη;

«Μια πανέμορφη πόλη, η ιδανική πόλη να ζεις».

– Τι ήταν το «Κλεάνθης Βικελίδης» για τους αντιπάλους;

«Το φόβητρο για τις άλλες ομάδες».

– Ποια είναι η γνώμη σου για τους Έλληνες διαιτητές;

«Θα πω μόνο ότι είναι δύσκολο να είσαι διαιτητής και να διευθύνεις ένα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέπετε πόση διαμάχη υπάρχει γύρω από τις αποφάσεις που λαμβάνουν».

– Πότε θα κατακτήσει ο Άρης τον τίτλο που περιμένει τόσα χρόνια;

«Είμαι σίγουρος ότι ο Άρης θα κατακτήσει τίτλο αυτή τη σεζόν και θα λείπω»

– Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου στον Άρη;

«Η πιο όμορφη στιγμή μου στην Ελλάδα το γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button