Ποδόσφαιρο

Διευθυντής ΕΡΤ: “Δυνατό brand name ο Άρης, μεγάλα νούμερα τηλεθέασης, χαίρεται ο κόσμος ποδόσφαιρο”

Ο διευθυντής αθλητικού προγράμματος της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Για τα τηλεοπτικά είπε:

Είναι θετικό το πρόσημο. Εννοείται τα δύο μεγάλα brand είναι ο Παναθηναϊκός και ο Άρης. Στις 7 ομάδες συνολικά είναι ακόμα ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη, η Λαμία και ο Απόλλων. Ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης δεν είναι πάντα εμπορικός με την έννοια του κέρδους αλλά είναι και μία επιστροφή στο να βρει ο τηλεθεατής την κουλτούρα της ελεύθερης τηλεόρασης, να βλέπει τα ματς όπως γινόταν παλιά. Το λέω προσωπικά που έχω περάσει από την δημόσια και από την συνδρομητική τηλεόραση. Ο κόσμος που συναντώ μου λέει ότι χάρηκε που βλέπει ποδόσφαιρο από την ΕΡΤ και το εισπράττω και σε προσωπικό επίπεδο. Έχουμε πολύ μεγάλα νούμερα για τους αγώνες του Παναθηναϊκού και του Άρη.

Για την τηλεθέαση του Άρη με την Λάρισα είπε:

Το είδε 1 εκατομμύριο κόσμος και παρατήρησα ότι ήταν κιόλας εκεί 20 χιλιάδες κόσμος στο γήπεδο. Φέτος θα γίνει καλό πρωτάθλημα, αυτές τις ενδείξεις έχουμε. η Σούπερ Λίγκα είναι ένα πρωτάθλημα που λατρεύουμε να μισούμε νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι και σε περιεχόμενο αγώνα μπορούμε να δούμε κάποιο ματς. Είδα το παιχνίδι του Άρη με την Λάρισα και μου άρεσε πάρα πολύ. Περιμένουμε τα ντέρμπι που θα δείξουμε στη Θεσσαλονίκη τα οποία θα ανεβάσουν και την αδρεναλίνη. Εκεί θα ανέβει πολύ ακροαματικότητα. Ήταν και μεγάλη η δίψα του Άρη μετά από τόσα χρόνια. Έχεις να περιγράψεις και ένα ωραίο παιχνίδι.

Για την ΕΡΤ είπε:

Η λογική της ΕΡΤ είναι να έχει και περιεχόμενο. Εμείς δίνουμε στον κόσμο ποδόσφαιρο γιατί μαζί με το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ και το πόλο που είδαν πέρυσι οι τηλεθεατές και από το web όχι μόνο από την τηλεόραση. Θα μπορούμε να έχουμε τηλεθέαση και από χρήστες του διαδικτύου. Αυτό προσδίδει και καλά στοιχεία στην Σούπερ Λίγκα. Το live γεγονός είναι η μεγάλη δύναμη. Σε άλλες χώρες μένουν δυνατά τα δημόσια κανάλια. Η ΕΡΤ είναι και συνεργάτης της Eurovision και έχουμε την δυνατότητα να δείχνουμε διοργανώσεις που σπάνια θα τις πάρουν τα άλλα κανάλια. Όταν πας και ακουμπάς την τρέλα του κόσμου με την ομάδα του θα το δει θετικά.

Για το πρόγραμμα των αγώνων είπε:

Τώρα βγαίνει και το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής μετά την διακοπή. Να εξηγήσω τις επιλογές των ημερών και των ωρών. Υπάρχουν μερικές φορές θέματα που προκύπτουν από καταστάσεις, δηλαδή ζητάει η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης επειδή υπάρχει ΔΕΘ να μην υπάρχει αγώνας Κυριακή απόγευμα για να μην υπάρξει πρόβλημα άρα υποχρεωτικά ένας αγώνας θα πάει Δευτέρα αντί για Κυριακή. Αυτό ζήτησε και η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας πριν δύο εβδομάδες με τον Άρη επειδή θα ήταν εκεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Παύλος Παυλόπουλος. Σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την NOVA θα υπάρχουν ιδιαιτερότητες που θα πρέπει να τις σεβόμαστε. Οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις θα γίνουν ανάλογα με το πρόγραμμα της Ευρώπης οπότε πολλές φορές θα πρέπει να καταλάβουν οι τηλεθεατές ότι τα παιχνίδια που θα ορίζονται θα βγαίνει ένα πρόγραμμα που θα είναι συγκερασμός όλων αυτών των πραγμάτων. Τον Οκτώβριο που θα αλλάξει η ώρα οι αγώνες θα γίνονται 7μιση ή 7 εμείς σταθερά ή 4 εμείς σταθερά και η NOVA 5:15. Η Λίγκα μας καλεί συνεχώς και κάνουμε συσκέψεις. Υπάρχει ένα καλό κλίμα συνεργασίας και βγάζουμε πρόγραμμα για να μεταδίδει ποδόσφαιρο από δύο φορείς προς τον κόσμο.

Για το Λαμία-Άρης είπε:

Ήξερα και την συμφωνία πριν υπογράψουμε ότι το παιχνίδι θα φέρει θεαματικότητα απλώς μιλάω λίγο διαφορετικά γιατί έχω άλλη ματιά στον χώρο. Ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα πάει καλά γιατί έχω ζήσει από πρώτο χέρι την μεγάλη ζέστη που έχει ο κόσμος να δει ένα παιχνίδι. Και το Ατρόμητος – Ξάνθη πήγε καλά που είχε θεαματικότητα 13%.

Την Κυριακή είχαμε σαν έκπληξη τον Άγγελο τον Αναστασιάδη. Ο Άγγελος είναι ταυτισμένος με την έννοια ΠΑΟΚ και μίλησε με πάρα πολύ κολακευτικά λόγια για τον Άρη.

Για τον Άρη είπε:

Είναι καλό το υλικό του Άρη. Μου αρέσει ο προπονητής του. Η φιλοσοφία είναι πολύ καλή και τα Ισπανικά στοιχεία που τα είχαμε δει και στο παρελθόν. Είναι μπαλαδόρικη ομάδα. Νιώθω ότι θα δούμε καλή μπάλα από τον Άρη, βγάζει φλόγα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button