Ποδόσφαιρο

Διαιτησία για τσίρκο, Άρης που δεν άντεξε και ήττα (3-0) στην Αθήνα

Τραγική διαιτησία, έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ και η ομάδα του Πάρντιου που έπαιζε με 10 παίκτες, έχασε στο ντέρμπι – Πολλά παράπονα για κομβικές φάσεις

Ο Άρης είχε πολλά προβλήματα για το ντέρμπι και έχασε με 3-0, σε ένα ματς στο οποίο το τελικό σκορ δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική εικόνα του αγώνα με την ΑΕΚ. Η διαιτησία ήταν εμετική και ο Γκοντίνιο τραγικός. Δεν δόθηκε πέναλτι στον Φαμπιάνο, ακολούθησε η κόκκινη του Ετέμπο ενώ πριν το 2-0, υπήρχαν διαμαρτυρίες για φάουλ στον Νταμπό. Με όλα αυτά, ο Άρης δεν άντεξε και έχασε με 3-0.

Πέναλτι (1-0) για την ΑΕΚ

Στο πρώτο 10λεπτο ο Άρης επιδίωκε να καλύψει τους χώρους και η ΑΕΚ είχε κερδίσει δύο κόρνερ, δίχως να τα εκμεταλλευτεί. Στο 16′ η “Ενωση” κέρδισε πέναλτι για παράβαση του Οντουμπάτζιο ο οποίος βρήκε τον Αραούχο με το γόνατο. Ετσι, ο Αλμέιδα έκανε το 1-0 στο 17′, με τον Κουέστα να πέφτει στη σωστή γωνία αλλά να μην μπορεί να “νικήσει” τον Άμραμπατ.

Στο 21′ ο Φαμπιάνο χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα, η οποία θα τον αφήσει εκτός στα δύο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια των “κιτρίνων. Στο 25′ δόθηκε οφσάιντ του Πίρσμαν σε επιθετική προσπάθεια της ομάδας του Πάρντιου ενώ το πρώτο κόρνερ από πλευράς του Άρη στο 29′ δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα. Ο Κουέστα είπε “όχι” σε τετ-α-τετ του Γκαρσία στο 36′.

“Ανέβηκε” ο Άρης, αλλά…

Ο Νταρίντα στο 38′ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο αλλά η εκτέλεση του Ματέο ήταν πολύ κακή. Ακόμη ένα φάουλ του από πλευράς Άρη, μετέπειτα, δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Ιτούρμπε αργότερα “έσπασε” την μπάλα στον Νταρίντα ο οποίος σέντραρε στην “καρδιά” της περιοχής και η κεφαλιά του Γκρέι ήταν πολύ άστοχη, σε μια φάση που δόθηκε οφσάιντ.

Ο Άρης ήταν πίσω στο σκορ (1-0) με το φινάλε του πρώτου μέρους. Μπορεί να μην απειλήθηκε ιδιαίτερα από την ΑΕΚ, αλλά η ομάδα του Πάρντιου δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά για να απειλήσει την “Ενωση”. Μετά το 30′, πάντως, ανέβασε στροφές στην απόδοσή του.

Καθαρό πέναλτι υπέρ του Φαμπιάνο “έπνιξαν” Γκοντίνιο και VAR

Στο 51′ ο Ιτούρμπε κέρδισε φάουλ, ο Ματέο πήρε την κεφαλιά και οι γηπεδούχοι έδιωξαν πάνω στη γραμμή και ο Αθανασιάδης έδωσε γονατιά στον Φαμπιάνο που τραυματίστηκε. Ο πορτιέρο της ΑΕΚ “γκρέμισε” τον Βραζιλιάνο και δεν δόθηκε πέναλτι, σε μια φάση που ελέγχθηκε από το VAR αλλά… όπως πάντα έκλεισαν τα μάτια εις βάρος του Άρη. Στην ίδια φάση ο Γκρέι έχασε μεγάλη ευκαιρία.

“Καθάρισε” ο -αστείος- Πορτογάλος με κόκκινη στον Ετέμπο, διαμαρτυρίες από Άρη στο 2-0

Η ομάδα του Πάρντιου ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος, ωστόσο ακολούθησε κόκκινη κάρτα στον Ετέμπο. Αυτό έγινε στο 61′, με τον Νιγηριανό να διαμαρτύρεται και να μην δείχνει να πιστεύει σε αυτή την απόφαση. Ο Γκοντίνιο ήταν κάκιστος στο ματς και “καθάρισε” για την ΑΕΚ, αφού προηγουμένως δεν είδε το πέναλτι στον Φαμπιάνο. Μπορεί ο Άρης να έπαιζε με 10 παίκτες αλλά έφτασε μια ανάσα από το 1-1.

Ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά και έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Αθανασιάδη να κάνει μεγάλη απόκρουση. Έτσι, οι “κίτρινοι” δεν έφτασαν στην ισοφάριση. Στην συνέχεια (76′) δεν δόθηκε φάουλ στον Νταμπό και στην συνέχεια έγινε το 2-0 για την ΑΕΚ. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για αυτή τη φάση αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά. Μετά από τραγικό λάθος του Νταμπό έγινε το 3-0 για την “Ενωση”.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί (80′ Σιντιμπέ), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (70′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (80′ Μάνταλος), Πινέδα, Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (80′ Τσούμπερ)

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζιο (71′ Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (94′ Σγουρός), Ιτούρμπε, Γκρέι (61′ Νταμπό)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button