Ποδόσφαιρο

Δημήτρης Γιουκούδης: «Θεωρώ ότι ο Άρης έχει ποιοτικούς παίκτες, θα επανέλθει»

Ο Δημήτρης Γιουκούδης, γιος του παλαίμαχου κιτρινόμαυρου Αντώνη Γιουκούδη, μίλησε στο Yellow Radio 101, 7 για την πορεία του στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς και για την ποδοσφαιρική δεινότητα του φετινού Άρη.

Για την σχέση του με την Θεσσαλονίκη: Φυσικά, ο πατέρας μου αγωνίστηκε εκεί 6 χρόνια, είχε και την τιμή να είναι και αρχηγός κάποια στιγμή στον Άρη, υπάρχουν κιτρινόμαυρες ρίζες, όπως ανέφερες πιο πριν.

Η κατάσταση στον Ομωπό Αριδαίας: Η ομάδα μετά από 36 χρόνια μπαίνει στην Β Εθνική, γίνεται μία προσπάθεια από ανθρώπους, οι οποίοι είναι φερέγγυοι, προσπαθούν να έχουν την ομάδα όσο καλύτερη γίνεται. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές και με το προπονητικό team δουλεύουμε στο γήπεδο, είμαστε νεανικό σύνολο, δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος, ο μεγαλύτερος μας παίκτης σε ηλικία, είναι 27 ετών. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα στη Β Εθνική και μέχρι στιγμής οι κόποι μας ανταμείβονται.

Για την νίκη επί του Ολυμπιακού Β’ (3-0): Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, όλα τα παιδιά έπιασαν μία πολύ καλή απόδοση. Εμείς σαν ποδοσφαιρικό τμήμα γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας και τι μπορούμε να καταφέρουμε, φυσικά ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα, αλλά είχαμε περισσότερο πάθος, θέλαμε την νίκη περισσότερο και στην έδρα μας είμαστε πολύ καλοί, το έχουμε αποδείξει πιστεύω. Έχουμε μόνο μία ήττα από την Λάρισα στους 5 αγώνες.

Για την Super League 2: Θεωρώ ότι φέτος είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, είναι δύο όμιλοι από 17 ομάδες, υποβιβάζονται 4 ομάδες και όλες είναι πολύ δυνατές. Ακόμα και η Καβάλα που είχε κάποια προβλήματα στην αρχή της χρονιάς, τώρα έχει ενισχυθεί και νομίζω πως όλες εκτός από δύο τρεις που παλεύουν να κατακτήσουν τον τίτλο, όλες οι άλλες είναι ισάξιες. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε.

Έπαιξε ρόλο ο πατέρας του για την θέση του σέντερ φορ; Έχω το DNA, όπως γνωρίζετε, έπαιξε ο πατέρας μου ποδόσφαιρο, τον παρακολουθούσα όσο θυμάμαι ενώ ήμουν σε μικρή ηλικία. Το ποδόσφαιρο το αγαπάω, είναι η καθημερινότητα μου και θέλω να κάνω αυτό από μικρός. Τα έχω καταφέρει φαντάζομαι, προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος.

Οι φιλοδοξίες για ένταξη του στην Α κατηγορία: Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουμε όνειρο να βρεθούμε στην πρώτη κατηγορία και να κάνουμε καριέρα.

Για το αν ο Αντώνης Γιουκούδης δίνει συμβουλές στον γιο του: Δεν εμπλέκεται ποτέ στους ρόλους τον προπονητών, πάντα μιλάμε για ποδόσφαιρο και προσπαθεί να μου δώσει συμβουλές, αλλά οι συμβουλές του είναι μετρημένες και εκεί που πρέπει. Αφορούν εμένα προσωπικά και όχι την ομάδα σαν σύνολο.

Ποιο είναι το πρόβλημα και κάνει τον κόσμο να αναρωτιέται τους λόγους για τους οποίους λείπουν τα καλά σέντερ φορ; Είναι δύσκολη θέση, για εμένα είναι από τις πιο δύσκολες θέσεις στο ποδόσφαιρο γιατί κρίνεσαι σύμφωνα με τα στατιστικά σου, οπότε αν δεν σκοράρεις πολλά γκολ, μπορεί να βοηθάς στο γήπεδο, αλλά αυτό δεν φαίνεται. Νομίζω για τους επιθετικούς, ότι πρέπει να βρεθούν την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος για να καταφέρουν να σκοράρουν. Αν αρχίσουν και σκοράρουν και πάρουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, νομίζω πως αργότερα θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Μπορεί ο επιθετικός να είναι χρήσιμος αν δεν σκοράρει; Φυσικά, πολλές ομάδες λειτουργούν με ποδοσφαιριστές που αναλαμβάνουν έναν ρόλο λίγο πιο δημιουργικό για το σύστημα τους, όπως για παράδειγμα, υπάρχει τέτοιο σύστημα στην Λίβερπουλ με σκόρερ τον Σαλάχ. Αυτό ισχύει ανάλογα τον προπονητή, την ομάδα και τι παίκτες έχει στην ομάδα. Είναι χρήσιμος ο σέντερ φορ και πρέπει να σκοράρει, γιατί αν δεν σκοράρει δεν θα φανεί και όσο χρήσιμος νόμιζαν προηγουμένως.

Για την δυσκολία σκοραρίσματος στον Άρη: Θεωρώότι ο Άρης περνάει μία κρίση, είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, ξεκίνησε δύσκολα με τους -6 βαθμούς, είχε δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο, αλλά τώρα λίγο το έχει χάσει. Θεωρώ ότι αυτό πρόκειται για μία κακή παρένθεση γιατί οι παίκτες της ομάδας είναι πολύ καλοί, νομίζω πως έχουν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα, απλά έτυχε αυτό το διάστημα να μην καταφέρνουν να σκοράρουν εύκολα. Είναι μία κακή παρένθεση για τους παίκτες του Άρη, έχουν πολύ καλή ποιότητα.

Οι αγαπημένοι του παίκτες στον Άρη: Ο Γκάμα είναι ένας πολύ καλός παίκτης για εμένα, πολύ ποιοτικός, ο Καμαρά είναι ένας ποιοτικός σέντερ φορ που αν ξεκινήσει και βάλει μερικά γκολ, θα βοηθήσει πάρα πολύ τον Άρη, ο Ματέο Γκαρσία είναι πολύ καλός στο 1v1 και μπορεί να δημιουργήσει ανοίγματα, αρκετά καλός κι αυτός.

Για τα παιδιά που κάποτε αγωνίστηκαν φορώντας κιτρινόμαυρα: Με τον Σταμπουλίδη τυχαίνει να κάνω και περισσότερο παρέα, είναι ένα εξαιρετικό παιδί, πολύ καλός χαρακτήρας και πολύ δουλευταράς. Επειδή δεν παίζει στον Άρη δεν σημαίνει ότι είναι κακός ποδοσφαιριστής, θα πάρει δεύτερη ευκαιρία αλλού. Ο Μπακούτσης είναι ένα νέο παιδί με πολλές φιλοδοξίες και πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα μπορέσει να κάνει και αυτός ένα παραπάνω βήμα στο ποδόσφαιρο, έχει καλά στοιχεία και δουλεύει πολύ.

Που θα προτιμούσε ο ίδιος να αγωνιστεί αν οι επιλογές ήταν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ: Εγώ εύχομαι για τον εαυτό μου να καταφέρω να παίξω στην Α Εθνική και όποια ομάδα και να είναι, επειδή όπως είπες είμαι επαγγελματίας, θα στηρίξω όποια ομάδα με εκπροσωπεί στο μέλλον.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button