Ποδόσφαιρο

Δεν έχει χάσει ποτέ με ξένο διαιτητή στην Τούμπα!

Ημέρα ντέρμπι για την Θεσσαλονίκη με τον Άρη να αντιμετωπίζει σήμερα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 19:30 για την 25η αγωνιστική, μια έδρα στην οποία όπως δείχνει η ιστορία, δεν έχει ηττηθεί ποτέ με ξένο διαιτητή.

Ο Πολωνός Σίμον Μαρτσίνιακ ορίστηκε από την ΚΕΔ για να “σφυρίξει” την σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στον δεύτερο και τον τρίτο της βαθμολογίας ενώ οι αριθμοί δείχνουν πως οι “κιτρινόμαυροι” όταν διαιτητεύει ξένος ρέφερι στην Τούμπα δεν χάνουν.

Συνολικά από τις πρώτες κιόλας φορές όπου οι δύο ομάδες συναντήθηκαν, έχουν “σφυρίξει” στην Τούμπα έξι φορές με την πρώτη να είναι τη μακρινή σεζόν του 1928-19 με τον Γιουγκοσλάβο Γιόκσιτς και το ματς να λήγει 1-1.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες πέρασαν για να ξαναέρθει ξένος διαιτητής στο εκτός έδρας ντέρμπι για τους “κιτρινόμαυρους” όπου τη χρονιά 1957-58 Πρωτοχρονιά μάλιστα για τα μπαράζ, τον αγώνα “σφύριξε” ο Ιταλός Γκουαρνασέλι και ο αγώνας να λήγει και πάλι 1-1. Δύο χρονιές, μετά τη σεζόν 1959-60, ο συμπατριώτης του προηγούμενο, Τζενέλι ήταν βασικός διαιτητής ενώ το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν “λευκή ισοπαλία”.

Πέρασαν σχεδόν επτά χρόνια και μετά, τη σεζόν 1966-67 ξαναήρθε ξένος διατητής για να αναλάβει το ντέρμπι στην Τούμπα. Αυτή την φορά ήταν ο Γάλλος Σουϊντέν που “σφύριξε” το ΠΑΟΚ-Άρης για την 13η αγωνιστική και ο αγώνες έληξε ισόπαλος (0-0).

Περνώντας στα πιο… πρόσφατα, από τότε που ο Άρης επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, δύο φορές ορίστηκε ξένος διαιτητής στις εκτός έδρας αναμετρήσεις κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2018-19 όταν οι “κιτρινόμαυροι” πήραν την ισοπαλία με 1-1 όπου διαιτητής ήταν ο Νορβηγός Χάνσεν.

Τέλος, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής των πλεί οφ την περσινή σεζόν, ο Άρης πλήρως αποδεκατισμένος με τα όσα είχαν συμβεί εκείνη τη χρονιά στην ομάδα, κατάφερε και πήρε μια σημαντική ισοπαλία απένταντι σε έναν πλήρη ΠΑΟΚ (0-0) με διαιτητή της αναμέτρησης τον Γάλλο, Τουρπάν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button