Μπάσκετ

Δεν άντεξε ο Κολοσσός, προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός

Ο «διπρόσωπος» Παναθηναϊκός μετέτρεψε έναν… περίπατο, όπως εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο, σε ντέρμπι, αλλά τελικά έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στο κλειστό γυμναστήριο του Ηρακλείου «Δύο Αοράκια», δίνοντας ραντεβού με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά (18/2, 19:15) του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «πράσινοι» έκαμψαν την αντίσταση του μαχητικότατου Κολοσσού με 87-80, στα προημιτελικά του θεσμού και πλέον επικεντρώνονται στη «μάχη» των «αιωνίων» με φόντο την πρόκριση στον τελικό.

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, φαντάζει ως αουτσάιντερ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είναι πρωτοπόροι σε A1 Ανδρών/Basket League και Euroleague, ενώ θα παραταχθούν στο παρκέ με τον… αέρα που τους δίνει το 10-0 σερί επί του «τριφυλλιού», το οποίο έχουν «οικοδομήσει» από πέρυσι σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς παρουσίασε απόψε ένα ολοκληρωτικό πρόσωπο, βασισμένο στην εξαντλητική άμυνα, στο πρώτο ημίχρονο, όταν ξέφυγε ακόμη και με +25 (41-16) στο 15΄, για να… καταρρεύσει σε όλους τους τομείς στην τέταρτη περίοδο και να δώσει την ευκαιρία στον Κολοσσό να πιστέψει στην έκπληξη, φτάνοντας στο σημείο ο αγώνας να κριθεί στο… σουτ. 

Πρώτος σκόρερ των νικητών, που τα… έσπασαν από τα 6,75 (5/21 τρίποντα) και υπέπεσαν σε 12 λάθη, ο Γιώργος Παπαγιάννης με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ καταλυτικός ήταν και ο Πάρις Λι με πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Ντουέιν Μπέικον πρόσθεσε 14 πόντους, ενώ 13 ήταν η προσφορά του Αρτούρας Γκουντάιτις. Από τον Κολοσσό, που πλήρωσε το κάκιστο πρώτο του δεκάλεπτο, έλαμψε ο Μάικλ-Άντρε Ντίξον με 22 πόντους. 


Τα δεκάλεπτα: 27-10, 52-33, 71-49, 87-80

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button