Γενικά

Δίκη Άλκη: «Πήγαμε για να προκαλέσουμε οπαδικό επεισόδιο, θέλαμε να επιβληθούμε»

Σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, ξεκίνησαν οι απολογίες των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη και την δολοφονική επίθεση στους φίλους του.

Κάνοντας αρκετές παύσεις στον λόγο του, στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη για την συμμετοχή του «σε αυτή την τραγική ιστορία, που κόστισε τη ζωή του Άλκη. Μέρες τώρα, σκέφτομαι και προσπαθώ να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά και να πω τα γεγονότα από το σημείο που τα έζησα. Μπορείτε να μου κάνετε ερωτήσεις» είπε.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της έδρας ξεκίνησε τις ερωτήσεις για τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, ρωτώντας τον κατηγορούμενο αν είναι μέλος, αν παρακολουθεί αγώνες στο γήπεδο, πόσο συχνά επισκεπτόταν τον σύνδεσμο, αλλά στάθηκε κυρίως στον λόγο που ο ίδιος είχε εκείνη την μέρα τα κλειδιά. «Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ εδώ και 2-3 χρόνια, πηγαίνω στο γήπεδο, είμαι μέλος του συνδέσμου και πήγαινα περίπου μέρα παρά μέρα. Δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος του συνδέσμου, είμαστε όλοι μαζί, δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς. Εκείνη την μέρα έτυχε να πάρω εγώ τα κλειδιά, ίσως επειδή είμαι μέλος αρκετό καιρό».

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ συζητούνταν ένα επεισόδιο που έγινε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου με οπαδούς του Άρη, και τότε αποφασίστηκε να «απαντήσουν». «Λέγαμε να πάμε προς την Χαριλάου για να κάνουμε ένα οπαδικό επεισόδιο. Να κυνηγήσουμε Αρειανούς και να τους χτυπήσουμε. Δεν πήγαμε για να σκοτώσουμε, θέλαμε να επιβληθούμε. Απλώς μπήκαμε στα αυτοκίνητα και πήγαμε, εγώ ήμουν στο πρώτο αυτοκίνητο γιατί ήξερα την περιοχή».

Οι κατηγορούμενοι ακολούθησαν την διαδρομή Εγνατία-Παπαναστασίου-Μαρτίου και μπήκαν στα στενά της περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν κεντρικούς δρόμους, καθώς όπως λέει ο 1ος κατηγορούμενος φοβόντουσαν να μην έχει πολύ κόσμο στο σημείο.

«Κατεβήκαμε στην Πλαστήρα, πηγαίναμε πολύ αργά με τα αυτοκίνητα γιατί ψάχναμε οπαδούς. Είδαμε μαυροφορεμένους στο σημείο στα σκαλιά, ήταν ορατοί όμως δεν ξέραμε αν ήταν οπαδοί του Άρη. Κατέβηκαν τρία άτομα από το αμάξι μου, πήγαν προς το σημείο, και εγώ παρέμεινα εκεί. Περίμενα να δω τι θα γίνει. Άκουσα την ερώτηση “τι ομάδα είσαι” όπως και τους άλλους να απαντάνε “Αρειανάρα ρε π..”. Τότε ξεκίνησε η μανούρα. Άκουγα φωνές, βρισιές και κραυγές. Εγώ δεν έφτασα ποτέ κοντά στο σημείο, μόνο μια φορά βγήκα από το αμάξι, και όσο έβλεπα τι γινόταν κοκκάλωσα. Ήταν 5-6 δικοί μας στα σκαλιά, κάποιοι Αρειανοί έτρεχαν καταπάνω μας μετά το επεισόδιο. Δεν έβλεπα όμως τι ακριβώς γίνεται. Μέχρι να δω τα βίντεο δεν ήξερα την θέση των θυμάτων».

Κατά την διάρκεια της απολογίας του ο πρώτος κατηγορούμενος ερωτήθηκε για τα όπλα που έφερε ο καθένας, σύμφωνα πάντα με τα όσα θυμάται ο ίδιος από την αιματηρή επίθεση.

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος είχε μαχαίρι μαζί του και το έμαθα αργότερα, ο τρίτος κατηγορούμενος είχε σφυρί και ο τέταρτος πυρσό. Το δρεπάνι το είχε ο δέκατος κατηγορούμενος, τον είδα να χτυπάει κάποιον, δεν ξέρω όμως ποιον. Αυτό έγινε στην αρχή, εγώ ήμουν ακόμη στο αυτοκίνητο. Δεν ήξερα σε ποια θέση ήταν ο Άλκης, τα παιδιά κάθονταν στα σκαλιά και για αυτό ξεκίνησε από εκεί. Όταν είδα άτομα να έρχονται προς τα πάνω μας, τους δικούς μας να κυνηγάνε τους οπαδούς του Άρη, τότε φώναξα να έρθουν για να φύγουμε».

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: thesstoday.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button