Γενικά

Δίκη Άλκη – Ιατροδικαστής: «Στόχευαν στο κεφάλι, ήθελαν να σκοτώσουν»

Την εκτίμησή της ότι οι δράστες της επίθεσης στον Άλκη Καμπανό και την παρέα του είχαν σκοπό να σκοτώσουν εξέφρασε ενώπιον του δικαστηρίου, στη δίκη για τη δολοφονία του νεαρού από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση.

Η κ. Κοβάτση κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας για δεύτερη μέρα, απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Μεταξύ άλλων, η έμπειρη ιατροδικαστής, προς υποστήριξη των όσων προείπε, εξήγησε ότι “όταν κάποιος κυκλοφορεί πάνοπλος σαν αστακός, εκτιμώ ότι δεν πάει για ψιλοκαβγαδάκι”, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής της υπογράμμισε πως “(σ.σ. οι δράστες) στρέφονται στην κεφαλή, θέλουν να σκοτώσουν. Κεφαλή ίσον ανθρωποκτονος πρόθεση”.

Οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και οι απαντήσεις της μάρτυρος στη σημερινή διαδικασία επικεντρώθηκαν στα τραύματα που είχε στο σώμα του ο Άλκης Καμπανός από την επίθεση, καθώς και στα φονικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δίκης, παρουσιάστηκε ενώπιον της έδρας το μαχαίρι τύπου καραμπίτ που χρησιμοποιήθηκε ως όπλο τη μοιραία βραδιά της δολοφονίας του Άλκη και αναλύθηκε διεξοδικά από την ιατροδικαστή και τη δικηγόρο του 9ου κατηγορούμενου. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα μεζούρα, προκειμένου να υπολογιστεί το μήκος του κοφτερού σημείου του όπλου. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η μητέρα του Άλκη, που παρακολουθούσε τη δίκη, είπε προς τη συνήγορο του 9ου κατηγορούμενου εμφανώς ενοχλημένη: “εντάξει; Αυτό ήθελες;”.

Η ιατροδικαστής του ΑΠΘ, έπειτα από σχετική ερώτηση συνηγόρου, τοποθετήθηκε για τη χθεσινή αναφορά της της στο δικαστήριο, περί “σχολής” λέγοντας ότι δεν είναι τυχαία τα χτυπήματα των δραστών“Φαίνεται να υπάρχει σχολή που να τους λέει χτυπάτε κεφάλι και πόδια. Κανείς δεν χτυπά στην κοιλιά” που μπορεί είναι πιο ήπια η ζημιά, σύμφωνα με την μάρτυρα. “Αν μιλήσουμε για παρόμοιες επιθέσεις με θύματα εν ζωή, θα σας πω δεν ξέρω πώς παραμένουν ζωντανοί” είπε η κ. Κοβάτση, αναδεικνύοντας την επικινδυνότητα που έχουν οι επιθέσεις από οπαδούς.

Σημειώνεται, πως κατόπιν σχετικών ερωτήσεων από συνηγόρους υπεράσπισης, η κ. Κοβάτση εξήγησε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει από πόσα άτομα έγινε η επίθεση στους μηρούς του Άλκη, ούτε από ποια όπλα έγιναν τα τραύματα στο κεφάλι. Μάλιστα, άφησεανοιχτό το ενδεχόμενοκάποιο από τα τραύματα στο κεφάλι του 19χρονου να προκλήθηκε από πρόσκρουση στο έδαφος, έπειτα από πτώση, μετά την επίθεση.

Η διαδικασία διεκόπη προσωρινά και θα συνεχιστεί σε λίγα λεπτά.

Πηγή: thestival.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button