Γενικά

Δένδιας: «Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να γίνουν παιχνίδι μικροκομματικών συμφερόντων τα εθνικά ζητήματα»

«Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να γίνουν παιχνίδι μικροκομματικών συμφερόντων τα εθνικά ζητήματα». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ.   

Εξηγώντας αναλυτικά τα όσα έγιναν στον Έβρο, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες, για την κατασκευή-προέκταση του φράκτη στον Έβρο. 

Η Τουρκία θέλησε να της γνωρίσουμε προκαταβολικά τις συντεταγμένες του φράκτη και η Ελλάδα -ως όφειλε- απάντησε αρνητικά, καθώς δεν έχουμε λόγο να της γνωρίσουμε οτιδήποτε. Κατόπιν, παρατηρήθηκε κινητικότητα, σε μία από τις περιοχές που είχαν ξεκινήσει εργασίες και έπειτα η Αθήνα έστειλε διακοίνωση καταδικάζοντας τις ενέργειες της Τουρκίας».

«Η αγγλική εφημερίδα Sun υιοθέτησε ισχυρισμό “κατάληψης ελληνικού εδάφους 16 στρεμμάτων” από την τουρκική πλευρά. Αυτόν τον ισχυρισμό τον υιοθέτησε επίσης, ελληνικό ακροδεξιό κόμμα και τον αναπαρήγαγε, ενώ τον υιοθέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είμαι υποχρεωμένος να θέσω το εθνικό συμφέρον και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σε μικροκομματικά συμφέροντα, για λόγους επιβίωσης κάθε ακροδεξιού κόμματος και για δημοσκοπικούς λόγους για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν να θέτουμε σε κίνδυνο τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής για μικροκομματικούς και δημοσκοπικούς σκοπούς» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Πηγή: Reader.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button