Ποδόσφαιρο

Δάρας: “Ο Πανιώνιος μπαίνει σε εξωδικαστικό μηχανισμό, παραλάβαμε 120 παίχτες απλήρωτους”

Σε μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης προχώρησαν οι ισχυροί άνδρες του Πανιωνίου, ο πρόεδρος της ομάδας, Χρήστος Δάρας και ο Διευθυντής του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, Νίκος Ζαμάνης.

Μίλησαν για την οικονομική κατάσταση του Πανιωνίου, για τα χρέη της ομάδας αλλά και για την απόφαση η ομάδα να στραφεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό για να κάνει βιώσιμο το χρέος.

Αναλυτικά η συνέντευξη τους στην οποία παρευρέθηκαν και οι ορκωτοί λογιστές της ομάδας, Τσαμάκης, Θεοδωράκης, Μπογράκος, αλλά και ο δικηγόρος Καϊμακάμης:

Νίκος Ζαμάνης

“Καλησπέρα στην Πανιώνια οικογένεια. Είναι μία σημαντική μέρα που πρέπει να ειπωθούν πολλά σημαντικά πράγματα. Για το εχέγγυο της συζήτησης και την αξιοπιστία της συζήτησης είναι μαζί μας εδώ ο κ. Τσαμάκης ορκωτός λογιστής, ο κ. Μπογράκος, ο κ. Καϊμακάμης που διαχειρίστηκε εκατοντάδες υποθέσεις του Πανιωνίου. Θα πούμε για τον οχετό που παραλάβαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις. Θα πούμε για το πως αναλάβαμε την ομάδα και τον καθημερινό μας αγώνα. Διαχειριζόμαστε τόσα χρόνια πράγματα που δεν θέλαμε να βγάλουμε προς τα έξω. Εφόσον οι Πανιώνιοι αποφάσισαν σήμερα να ειπωθούν όλα αυτά τα σημαντικά πράγματα, που βρίζουν την διοίκηση και την ομάδα. Τα χρέη που ανακαλύψαμε, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη, που έπρεπε να διαχειριστούμε εμείς.

Το 2014 η ομάδα είχε αφεθεί να πέσει στην Γ’ Εθνική και εμείς πήραμε το χρέος και την πρωτοβουλία να βοηθήσουμε την τότε διοίκηση, παρότι η ίδια έδειχνε αρνητική έχοντας ως πρόθεση να ρίξει την ομάδα στην Γ’ Εθνική. Ετσι μπήκαμε μπροστά σαν φίλαθλοι να βοηθήσουμε την ομάδα που αγαπάμε. Καταφέραμε και σώσαμε την όταν μπήκαμε επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Η κατάσταση ήταν τραγική και ήρθε η επόμενη σεζόν που έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε. Εκείνοι οι άνθρωποι που ήταν στην διοίκηση είχαν εξαφανιστεί από το γήπεδο και με τις μετοχές στον ερασιτέχνη έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε. Βγήκαμε μπροστά και προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να τσουλήσει η ομάδα, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως κατασχέσεις, συνεχόμενα δικαστήρια για να καταφέρουμε να μπούμε στο ΙΚΑ και στην Εφορία και να αρχίζει η ομάδα να πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως ποδοσφαιριστές που δεν είχαν τα βασικά κι έπεφταν κάτω από την πείνα ή περιστατικά με κουμπουριές στον προπονητικό κέντρο για φοβισμό των παικτών. Επρεπε κάποιος, ένα φυσικό πρόσωπο, να αναλάβει τις μετοχές από τον Ερασιτέχνης Από εκείνη την εποχή ο μόνος αθώος ήταν ο κ. Τσιλαλίδης που του είχε υποθηκευτεί και το σπίτι ακόμα.

Την χρονιά εκείνη αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, αφού δεν είχαμε εμείς τις μετοχές. Δίναμε κάποια λεφτά στην Εφορία και στο ΙΚΑ, να πληρώνει τις υποχρεώσεις για να βγαίνει η χρονιά. Αυτοί της διοίκησης τότε πήγαιναν στο πρωτοδικείο για να πέσει η ομάδα και εμείς δεν τους αφήσαμε. Μετά έπρεπε να αναλάβει κάποιος τις μετοχές και αυτοί ήμασταν εμείς. Που ήταν όλοι οι Πανιωνάρες τότε; Που είναι αυτοί που βρίζουν την διοίκηση; Θα τα πούμε όλα, αφού μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Η ομάδα έπρεπε να αλλάξει χέρια και φυσικά πρόσωπα να πάρουν τις μετοχές, διαφορετικά θα έπρεπε να γίνει όπως έγιναν ο Εθνικός, ο Ιωνικός και άλλες ομάδες. Έτσι πήραμε πρωτοβουλία με κάποιους ανθρώπους, που εγώ παρέσυρα. Όπως ο κ. Δάρας, ο κ. Παρασκευόπουλος, ο κ. Σκούρας. Παραλάβαμε με λογιστήριο περιπτέρου την ομάδα .Δεν υπήρχε τίποτα! Μετά εμφανίστηκαν εταιρίες με τον Μπάλαμπαν που ζήταγαν δικαιώματα, ο Μπονόβας με τον Σπυρόπουλο, μάνατζερ παικτών που ζήταγαν λεφτά για τους παίκτες; Τι να πρωτοπούμε; Αναγκαστήκαμε να πάρουμε την ομάδα το 2014-15, πήραμε τις μετοχές για να πορευτεί η ομάδα φυσιολογικά, να μπορέσουμε να μπούμε δικαστήρια για να μπούμε στις δόσεις.

Δεν υπήρχε άνθρωπος να πάρει την ομάδα. Εμείς γίναμε παράγοντες από ανάγκη της ομάδας. Εγώ είμαι Πανιώνιος από το 70′. Έχω δώσει τον αγώνα μου χρόνια τώρα για τον Πανιώνιο. Έχω δώσει αγώνες να μην πάει η ομάδα σε άλλα χέρια, όπως τελευταία φορά ήταν αυτή με τον Ψωμιάδη. Έβαλα τον Πανιώνιο πάνω από την ομάδα, έκανα ζημιά στην οικογένεια μου και δημόσια σήμερα τους ζητάω συγνώμη. Έπρεπε να δούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην πέσει η ομάδα στην Γ’ Εθνική. Με αποτέλεσμα και ρίσκο δικό μου να βάλουμε το level του Πανιωνίου λίγο πιο ψηλά και όπως είδατε τα αποτελέσματα ήταν εκεί, με χρονιές που τερματίσαμε 5οι, 6οι κλπ. Θέλω εδώ να σας πω πως τα προηγούμενα 4 χρόνια δεν υπήρχε καν φάκελος αδειοδότησης του Πανιωνίου στην ΕΠΟ. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε πέντε χρόνια ακατάπαυστη δουλειά για την ομάδα. Ήθελα η ομάδα να πρωταγωνιστεί, βγάζοντας κάποιους παίκτες κλπ. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος, δεν το βάζω κάτω και αν είναι να πνιγώ θα πνιγώ μαζί με την ομάδα, και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φεύγω τον Γενάρη όπως έκαναν άλλοι.

Θα πάω στο επείγον θέμα στην περσινή αδειοδότηση της ομάδας. Κάποιοι γράφουν ότι θέλαμε να βγούμε από τις 100 δόσεις για να μπούμε στις 120 δόσεις κλπ. Ποιος θα το ρίσκαρε αυτό; Εμείς πληρώσαμε την Παρασκευή 28 Ιουνίου την δόση του μισού εκατομμυρίου, όμως επειδή στο σύστημα εμφανίστηκε την Δευτέρα η απάντηση που πήραμε από μια υπάλληλο είναι ότι ήμασταν εκπρόθεσμοι και μας πέταξε έξω από τις 100 δόσεις!

Να μας πει αυτή η κυρία ποια από τις μεγάλες ομάδες θα πλήρωνε μισό εκατομμύριο και θα την πέταγε έξω. Θέλω να το πω γιατί κάποια πράγματα διαφεύγουν. Τότε ο κ. Κοντονής είχε καθυστερήσει το πρωτάθλημα, με τις ρήτρες της Νοβα κλπ. είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στα λεφτά που θα παίρναμε. Επίσης, εμείς ρίξαμε λεφτά και φτιάξαμε το γήπεδο, κάτι που καμία διοίκηση από τις προηγούμενες δεν το έκανε. Ότι λέμε εδώ υπάρχουν στοιχεία και αυτό για να κλείσουμε τα στόματα ορισμένων.

Έχουμε πρόστιμα περίπου 300.000 ευρώ. Έτσι φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Αν δεν υπήρχε το θέμα της αδειοδότησης θα ήταν όλα καλά. Αλλά κάποιοι γράφουν πράγματα που δεν ισχύουν και έχουν κοντή μνήμη. Αυτός ο σύλλογος ήταν προς εξαφάνιση.Από τις πολλές διαδοχικές επιτυχίες τέσσερα χρόνια έχετε ξεχάσει τα προβλήματα. Είχαμε συνεχώς δικαστήρια όλα αυτά τα χρόνια. Έπρεπε να βγούμε να πούμε την μιζέρια του συλλόγου προς τα έξω; Να σας θυμίσω και το 2014 και πάλι η ομάδα χωρίς αδειοδότηση έπαιζε. Τι να πω δεν ξέρω πραγματικά, είναι πάρα πολλά τα πράγματα που υπάρχουν.

Αντί αυτά τα παιδιά να υποστηρίζονται αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο, γίνεται το αντίθετο. Λες και πήραμε την Μπαρτσελόνα , λες και πήραμε μία ομάδα καθαρή χωρίς χρέη. Όταν ήταν να πάρουμε τις μετοχές, αν δεν το κάναμε, θα έπεφτε στην Γ’ Εθνική. Επιτακτική ανάγκη ήταν να πάρουμε την ομάδα τότε. Δεν θέλαμε να γίνουμε παράγοντες, αναγκαστικά γίναμε παράγοντες. Αλλά αποδείχθηκε ότι τα πήγαμε πολύ καλά, έχοντας όλα τα τραγικά πράγματα των προηγούμενων στην πλάτη μας. Και εμείς κάναμε κάποια λάθη, αλλά λάθη κάνουν μόνο όσοι δεν κάνουν τίποτα, όχι όσοι αγωνίζονται για έναν σύλλογο.

Στις δύσκολες στιγμές ο Πανιώνιος θέλει ομοιογένεια, δεν θέλει κατάρες και μόνο κακά λόγια. Όταν αναλάβαμε θέλω να πω ότι δεν είχαμε ούτε καν προπονητικό κέντρο. Παίζαμε Ευρώπη και κάναμε προπονήσεις στον Ασπρόπυργο

Ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα, όπως και το 2014. Είναι μεγάλος ο δρόμος, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Είμαστε Πανιώνιοι, τόσα χρόνια είμαστε δίπλα στην ομάδα, έχουμε κάνει χιλιόμετρα ως οπαδοί, έχουμε πάει σε μπαράζ. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε. Αποδεικνύουμε με γραπτά και όλα τα στοιχεία

Εγώ προσωπικά θα πάω μέχρι το τέλος, δεν θα πηδήξω από το καράβι τον Γενάρη όπως έκαναν άλλοι. Αν πνιγώ ας πνιγώ μαζί με την ομάδα. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει.

Χρήστος Δάρας:

“Ο συνέταιρος μου όλη αυτή την ώρα μιλούσε για το οικονομικό κομμάτι, το οποίο 100% είναι στο δικό μου κεφάλι. Αυτοί που λένε ότι φάγατε λεφτά κλπ δεν αφορούν. Το καθαρά οικονομικό κομμάτι είναι στο δικό μου κεφάλι, εγώ το διαχειρίζομαι το οικονομικό κομμάτι της ΠΑΕ από την πρώτη μέρα. Με τον κ. Ζαμάνη που έχουμε τις ίδιες μετοχές έχει το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Εγώ, δεν είμαι αργόσχολος και πρόεδρος μίας ΠΑΕ, όπως είναι οι περισσότεροι, που είναι άνευ δουλειάς. Εγώ κύριοι πάνω από 35 χρόνια είμαι στην πρώτη γραμμή τις ιατρικές, έχω χειρουργήσει πάνω από 50.000 άτομα, Έτσι ξεκίνησε η σχέση μου με την ομάδα, πριν επτά χρόνια, στα τελευταία του Τσακίρη, όταν είχα έρθει άμισθος στον Πανιώνιο. Τα χρόνια που ήμουν ως γιατρός του Πανιωνίου, έφτασα να πληρώνω εγώ τους ποδοσφαιριστές που ήταν απλήρωτοι πό την τότε διοίκηση, την ώρα που εγώ ήμουν άμισθος! Δίναμε λεφτά στους παίκτες τότε που έπεφταν κάτω για να μπορούν να φάνε. Όταν φτάσαμε στο σημείο που έπεφτε η ομάδα, το τι έγινε, τι προσπάθειες έγιναν έως το τέλος της σεζόν στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Μέχρι να πάρουμε τις μετοχές, γιατί δεν γινόταν να προχωρήσει η ομάδα χωρίς φυσικά πρόσωπα. Δεν γινόταν να ανήκουν οι μετοχές στον Ερασιτέχνη. Όλο αυτό το διάστημα εμείς δίναμε πολύ μεγάλα ποσά, για το δικό μας φορτίο, για να προχωράει η ομάδα. Στη συνέχεια βγήκαν τα χρέη μπροστά τα οποία δεν τα γνωρίζαμε.

Πήρα δέκα εκατομμύρια χρέη στο κεφάλι μου. Κάθε εξάμηνο έχω δικαστήριο με το ΙΚΑ και με το δημόσιο. Δεν μπορώ να πάρω φορολογική ενημερότητα, δεν μπορώ να μεταβιβάσω δεσμευμένα ακίνητα που έχω, μέχρι να φύγει αυτό το χρέος. Ζω από αυτά που βγάζω σαν γιατρός και επειδή μας είπατε κλέφτες, να είστε σίγουροι, ότι ο κ. Ζαμάνης δίπλα μου έχει καταστραφεί και ως ένα μέρος έχει δανειστεί και από μένα. Να φάγαμε τι λεφτά κύριοι; Να φαω λεφτά από τσέπη μου; Εμείς συντηρούμε τον σύλλογο. Τα έσοδα που έχουμε είναι πολύ λιγότερα από τα έξοδα που έχουμε. Παραλάβαμε 120 παίκτες απλήρωτους και τώρα είναι σχεδόν 25 παίκτες σε εκκρεμότητα. Δεν ξέραμε καν ποιοι παίκτες ήταν. Καθημερινά έβγαιναν κι άλλοι.

Κάθε τρίμηνο και εξάμηνο έρχεται η εφορία και αν δεν την πληρώσεις μέχρι ευρώ σου κάνουν κατασχέσεις. Όχι κατασχέσεις μόνο στον Πανιώνιο, αλλά και στους προσωπικούς μας λογαριασμούς -κυρίως σε εμένα- και στα ακίνητα μας. Στην δουλειά μου εγώ, όταν γίνονται κατασχέσεις, δεν μπορώ να κόβω καν αποδείξεις. Άρα τι να κλέψω κύριοι; Την τσέπη μου; Έχουμε καταστραφεί, έχουμε διαλύσεις τις οικογένειες μας. Να πω και το άλλο, ότι εγώ πόσες φορές έχω πάει στον κ. Παρασκευόπουλο για να του ζητήσω χρήματα για την ομάδα. Πως παίζει η ομάδα; Βάζουμε τα χρήματα της εγγυητικής. Όποιος θέλει να έρθει να έρθει και να αναλάβει τα χρέη και τις εγγυητικές, όχι λόγια στον αέρα. Έχουν γίνει λάθη.

Δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες, ούτε τα παίρνουμε κύριοι από τον Πανιώνιο. Τι να οικονομήσουμε από τον Πανιώνιο; Και ένα χαρμόσυνο, είναι ΄το εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, θα μπούμε στον εξωδικαστικό μηχανισμό ως η πρώτη ΠΑΕ. Εντός του μηνός θα τα έχουμε καταφέρει».

Καϊμακάμης:

“Είναι πολλά, αλλά και τόσο απλά που μου ζητήθηκαν να πω. Το 2014 δέχτηκα μία επίσκεψη από τον κ.Ζαμάνη και τον είδα πολύ στεναχωρημένος γιατί ο Πανιώνιος διαλύεται. Με μία απλή πρόσθεση που έκανα τότε ήταν περίπου 6 εκατομμύρια το χρέος, αν θυμάμαι καλά. Ο Πανιώνιος είχε πτωχεύσει πριν 15 χρόνια, κάναμε ένσταση και τα καταφέραμε. Εχω καρμική σχέση με τον Πανιώνιο. Ήταν άψογη η συνεργασία με τον κ. Ζαμάνη. Καταθέσαμε μία προσφυγή τότε, πήραμε αναστολή και έτσι κατάφερε ο Πανιώνιος να παίξει τότε στο πρωτάθλημα. Υπήρχαν κατασχέσεις τότε για τον Πανιώνιο. Αναγκαστήκαμε λοιπόν να πρωτοτυπήσουμε έχοντας συνέχεια δικαστήρια. Τα καταφέραμε και μπορέσαμε να πάρουμε χρήματα που θα πήγαιναν χαμένα.

Έγιναν περίπου 100 δικαστήρια με τα περισσότερα να έχουν επιτυχία για εμάς και τον σύλλογο. Καθημερινά γινόντουσαν δικαστήρια από 20-30 χιλ. ευρώ μέχρι και για πολύ μεγάλα ποσά, όπως 500.000 ευρώ κλπ. Έβγαιναν σαν τα σκουλήκια και ερχόντουσαν και ζήταγαν πράγματα διάφοροι άσχετοι στον Πανιώνιο. Πίστευα ότι όταν το 2016 που σταμάτησα την συνεργασία μου με τον Πανιώνιο τα πράγματα είχαν μπει σε έναν δρόμο.

Αυτά τα χρέη που επικαλέστηκε ο κ. Δάρας και ο κ. Ζαμάνης είναι χρέη που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, αλλά για χρέη των άλλων. Όταν αναλαμβάνεις μία ανώνυμη εταιρία τα χρέη παίρνουν στα χέρια αυτών που αναλαμβάνουν.

Έγω πάντα θεωρούσα τον Πανιώνιο οικογένεια και να πω ότι μία λέσχη από τις 10 που αδειοδοτήθηκαν είναι και οι Πάνθηρες. Πρέπει να το πούμε και αυτό. Έγω εύχομαι και με τους οργανωμένους οπαδούς να βρεθεί μία λύση”.

Τσαμάκης 

“Έχουμε κάνει τον έλεγχο στην ΠΑΕ Πανιώνιος από το 2016. Όταν αναλάβαμε το 2016 βρήκαμε μία δύσκολη κατάσταση. Ενημερώσαμε τον σύλλογο και έγιναν τα απαραίτητα για τον οικονομικό έλεγχο. Τότε τα αρνητικά κεφάλαια ήταν περίπου 8-9 εκατομμύρια ευρώ και εν συνεχεία έφτασαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ”.

Θεοδωράκης

“Θα κάνω έναν μίνι απολογισμό, όσο πιο σύντομο μπορώ. Θα κάνουμε μία σύγκριση ισολογισμών από το 2014 έως το 2018. Η ΠΑΕ το 2014, όταν ανέλαβε η τωρινή διοίκηση, είχε ένα χρέος τότε 9,2 εκατ. Ευρώ. Στη συνέχεια βγήκαν και άλλα χρέη στην πορεία, τα οποία ήταν περίπου 1,7 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν λογιστικά και υπήρχε και χρέος της τάξεως των 800(12,13,14). 2018 5,6 εκατ . Υπάρχει μία μείωση χρέους επί της τωρινής διοίκησης.

Μπογράκος

“Όταν κληθήκαμε το 2015 να δούμε τον Πανιώνιο, τότε υπήρχε ένα γραφειάκι μόνο εδώ στο γήπεδο. Όταν ζητήσαμε από τους προηγούμενους λογιστές να δούμε τα στοιχεία, δεν πήραμε τίποτα!  Πήγαμε στην ΕΠΟ και ζητήσαμε από εκεί τα οικονομικά στοιχεία για να ξέρουμε. Το μόνο που βρήκαμε ήταν ότι ο Πανιώνιος δεν έφτιαχνε καν φάκελο αδειοδότησης. Όλοι οι προηγούμενοι ισολογισμοί ήταν αρνητικοί. Τότε βρήκαμε μία κατάσταση που έδειχνε ξεκάθαρα πως η ομάδα δεν μπορούσε να παίρνει άδεια. Προτείναμε στην διοίκηση να τα διαλύσει όλα και να ξεκινήσει από την αρχή. Μπήκαμε στις 100 δόσεις τότε. Μετά είδαμε με πιο θετικό μάτι τη συνέχεια, είχαμε και τα τηλεοπτικά έσοδα για να μπορούμε να πληρώσουμε τους παίκτες όσο γίνεται.

Στις 31 Οκτωβρίου του 2015 όταν έπρεπε να μαζέψουμε τις συμφωνίες των παικτών βρήκαμε 122 παίκτες που ζητούσαν χρήματα από την ΠΑΕ. Η διοίκηση και άνθρωποι που βοηθούν την διοίκηση πήγαν σε όλη την Γη για να βρούμε τους παίκτες να έρθουν οι συμφωνίες.  Έπεσαν πολλά ξενύχτια στον Πανιώνιο για να καταφέρουν να βγουν τα πράγματα. Τον Μάρτιο του 2016 καταφέραμε να πάμε τον φάκελο. Πρωτοβάθμια δεν μας έδωσαν την άδεια, αλλά το πιστεύαμε και δευτεροβάθμια την πήραμε. Το 2016-17 πήραμε άδεια με την πρώτη, με 5-0 ψήφους, κανείς δεν ψήφισε αρνητικά.

Φτάσαμε το 2019, τον Μάρτιο, τέθηκε το δίλημμα δημόσιο ή ποδοσφαιριστές και είπε η διοίκηση ποδοσφαιριστές να υπάρχει ηρεμία στο αγωνιστικό τμήμα. Από την μέρα που ανέλαβε η διοίκηση οι φόροι πληρώνονταν πάντα, γιο αυτό και ο Πανιώνιος έχει ασφαλιστική ενημερότητα.

Την μέρα που ο πρόεδρος πλήρωσε την μία δόση των 500 χιλ. ευρώ, αυτό έγινε Παρασκευή (28/6) βράδυ, για να παραμείνει στην ρύθμιση των 100 δόσεων. Το σύστημα όμως την εμφάνισε την Δευτέρα και ήρθε ένα email ότι ο Πανιώνιος ήταν εκπρόθεσμος και πρέπει να απορριφθεί η δόση ως εκπρόθεσμη και η ομάδα να βγει εκτός της ρύθμισης. Η υπάλληλος εκείνη υπερέβαλε εαυτόν.

Είναι μονόδρομος για τον Πανιώνιο ο εξωδικαστικός μηχανισμός. Για να υπαχθείς στο εξωδικαστικό μηχανισμό πρέπει να έχεις πλάνο βιωσιμότητας και ο Πανιώνιος τον έχει.

Το χρέος του Πανιωνίου είναι απόλυτα διαχειρίσιμο και ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι απόλυτα βιώσιμος για τον σύλλογο. Ο Πανιώνιος έχει δώσει 5 εκατ. στο ελληνικό δημόσιο και θα συνεχίσει να δίνει. Βγάζει κάθε μήνα ενημερότητα και την βγάζει με αίμα. Δεν θέλουμε κούρεμα κεφαλαίων.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις:

Για το χρέος: “Το χρέος αυτή τη στιγμή είναι 5,6 εκατ. ευρώ”.

Γιατί δεν έγινε το 2014 η συνέντευξη Τύπου όταν ανέλαβε η διοίκηση;

Ζαμάνης: “Το 2015 όταν έπρεπε να πάρουμε τις μετοχές η ομάδα έπρεπε να τρέξει και η διαδικασία συγκέντρωσης όλων των πραγμάτων, των χρεών ήθελε χρόνο. Εγώ που είμαι Πανιώνιος θα ήθελα αυτό το πράγμα να μείνει κρυφό για να μην βγει η μιζέρια προς τα έξω. Να μην λένε οι τρίτοι διάφορα πράγματα προς τα έξω. Η ομάδα πήγαινε καλά και δεν ήθελα να βγω να πω και να χαλάσω τα πράγματα. Έπραξα ως Πανιώνιος. Τώρα αποφάσισα να γίνει αυτό γιατί δεν μπορεί να τα ακούμε εμείς για όλα αυτά που έχουν κάνει οι προηγούμενοι. Μάθατε την αλήθεια τώρα. Μιλάμε μόνο με νούμερα εδώ.

Για το γεγονός ότι δεν κυνήγησε τους προηγούμενους: 

“Διότι εμείς διακανονίσαμε τα χρέη της ομάδας απαλλάχτηκαν και οι άλλοι, μετά ήταν σαν να κυνηγάμε την ουρά μας. Κάποια πράγματα δεν λέγονται, κάποια πράγματα απλά τα πολεμάς. Τώρα αποτυπώνουμε την πραγματικότητα”.

Αν η ομάδα υποβιβαστεί θα μπορέσει να παίξει του χρόνου στην δεύτερη κατηγορία;

“Δεν θέλω να μιλήσω υποθετικά γιατί δεν θέλω να το βάλω καν στο μυαλό μου αυτό το σενάριο. Αν γίνει αυτό και μας τύχει θα το αντιμετωπίσουμε”.

Για τα έσοδα και τα έξοδα της ΠΑΕ:

“Από το 2014 έως το 2019 τα έσοδα είναι 18 εκατ. ευρώ και τα έξοδα 22”.

Για τον κόσμο:

“Ο κόσμος ας ακούσει την πραγματικότητα και τα γεγονότα και ας αποφασίσει ο ίδιος. Εμείς αφού δεν έχουμε πάθει κανένα καρδιακό πρόβλημα αυτά τα χρόνια είμαστε τυχεροί. Εγώ είμαι Πανιώνιος και ξέρω τον κόσμο και δεν ήθελα να βγάλω προς τα έξω μιζέρια σε καμία περίπτωση”.

Τα λάθη της διοίκησης:

“Μπάτζετ πάνω από 2,5 εκατ. Ευρώ δεν είχαμε. Λάθη θα γίνουν, είναι λογικό, αλλά είναι μηδαμινά όμως μπροστά σε όλα αυτά που διαχειριζόμαστε. Παλιότερα ακόμα και εδώ είχαμε μπάτζετ εκατομμυρίων. Εγώ μία βλακεία έκανα αυτά τα πέντε χρόνια, που ανέλαβα την ομάδα και δεν την άφησα να πέσει στη Γ’ Εθνική”.

Αν υπήρξαν επαφές με τον Τσακίρη;

“Πιο παλιά υπήρξαν επαφές, αλλά δεν βοήθησε. Εγώ τον καλώ και τώρα δημόσια να έρθει να πάρει την ομάδα, αφού έχει πέσει και το χρέος”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button