Ποδόσφαιρο

Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Η κλήρωση της Εθνική για το Μουντιάλ 2023

Η Εθνική Γυναικών κληρώθηκε στον 9ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, και θα αντιμετωπίσει την Γαλλία, το Καζακστάν, την Ουαλία, την Σλοβενία, και την Εσθονία.

Η ισχυρότερη ομάδα του ομίλου χωρίς αμφιβολία, είναι η Γαλλία, που καταλαμβάνει την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. H Ουαλία είναι 32η στο FIFA Ranking, η Σλοβενία 50ή, το Καζακστάν 81ο και η Εσθονία 106η, ενώ να σας υπενθυμίσουμαι ότι η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στην 64η θέση.
Ποιοι προκρίνονται

  • Στο Μουντιάλ του 2023, που θα συνδιοργανωθεί από την Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, από την ευρωπαϊκή ζώνη θα προκριθούν 11 ομάδες ενώ άλλη μία θα παίξει σε αγώνες μπαράζ με Εθνικές άλλων συνομοσπονδιών.
  • Στην τελική φάση της Ωκεανίας απευθείας θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής οι επικεφαλής των 9 ομίλων, ενώ οι υπόλοιπες 2 θέσεις θα προκύψουν μετά από αγώνες πλέι οφ.
  • Τα πλέι-οφ της ευρωπαϊκής ζώνης θα γίνουν σε δύο φάσεις.
  • Στην 1η φάση των πλέι οφ θα αναμετρηθούν οι έξι χειρότερες δεύτερες των 9 ομίλων. Οι τρεις νικήτριες εξ αυτών και οι ισάριθμες καλύτερες δεύτερες των ομίλων θα περάσουν στη 2η φάση των πλέι οφ.
  • Τις δύο ευρωπαϊκές θέσεις θα πάρουν οι νικήτριες των πλέι οφ με τα καλύτερα αποτελέσματα στην προκριματική φάση και στη 2η των πλέι οφ.
  • Η τρίτη νικήτρια της 2ης φάσης θα δώσει αγώνες μπαράζ με Εθνικές Ομάδες από άλλες ηπείρους.

Πλέι – οφ
3-11 Οκτωβρίου 2022

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button