ΕρασιτέχνηςΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Γροθιά στα FAKE NEWS: O Άρης ΔΕΝ ιδρύθηκε από τον Ηρακλή με αποδείξεις!

Το yellowradio.gr θέτει στην διάθεση όλων των φίλων του Άρη και όχι μόνο, την έρευνα-γροθιά στα fake news που συνεχίζουν να αναφέρουν πως ο Άρης ιδρύθηκε από την Ηρακλή.

Διαβάστε την ενδελεχή έρευνα του Πάνου Κατσούφρου της ομάδας ARIS RETRO:

Θα πάμε στο μακρινό 1930 και με τον συσχετισμό ενός γεγονότος θα πάμε και στις πρώτες μέρες του Άρη, στο 1914. ‘Όπως είναι εύλογο, κάθε 25η Μαρτίου το διαδίκτυο κατά βάσει κατακλύζεται από αφιερώματα γύρω από τον Άρη, αλλά όχι μόνο διαδικτυακά αλλά και σε διάφορα έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες μπορούμε να συναντήσουμε εκτενές αναφορές σχετικά με τον Άρη.

Απόψε θα ασχοληθούμε με ένα θέμα το οποίο “ακούγεται” και γράφεται δυστυχώς μέχρι τις μέρες μας. Είναι ένα θέμα το οποίο είναι το μεγαλύτερο ψέμα, η μεγαλύτερη ανακρίβεια που υπάρχει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ελληνικού αθλητισμού.

Είναι η ανακρίβεια που υφίσταται σχετικά με το ότι ο Άρης μπορεί να απορροφήθηκε μέσα από τις τάξεις του Ηρακλή. Αυτό φυσικά δεν ισχύει και υπάρχουν αποδείξεις. Δυστυχώς, σε πολλά αφιερώματα γύρω από τον Άρη γράφεται αυτό: “Ότι ο Άρης προήλθε από τον Ηρακλή και ως αντίβαρο του”.

Καταρχήν αυτή η ιστορική ανακρίβεια προήλθε και βγήκε στο προσκήνιο το 1930. Βγήκε στο προσκήνιο μέσα από κάποια απομνημονεύματα που είχε γράψει ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, ο Γιάννης Νακόπουλος με τίτλο “τα 15 ποδοσφαιρικά μου χρόνια” ο οποίος στην εφημερίδα Μακεδονικά Νέα τον Νοέμβριο του 1930 αποφάσισε να τα δημοσιοποιήσει σχετικά με τη καταγωγή του Άρη η οποία όπως υποστηρίζει μέσα σ’αυτά προέρχεται από την οικογένεια του Ηρακλή.

Τα απομνημονεύματα αυτά υπάρχουν και μπορεί να τα διαβάσει ο οποιοσδήποτε μέσα στο ψηφιακό αρχείο της Βουλής, θα δυσκολευτεί στην ανάγνωση γιατί ο Νακόπουλος έχει μπερδέψει και με το παραπάνω κάποια πράγματα στην απέλπιδα προσπάθεια του να σπιλώσει το όνομα του Άρη και τη καταγωγή του.

Ο Νακόπουλος υπήρξε ποδοσφαιριστής του Άρη που ξεκίνησε να παίζει το 1919 με λίγα χρόνια παρουσίας και ακολούθως και διοικητικός παράγοντας με πολλές υπηρεσίες στον Σύλλογο. Έφυγε όμως κακήν κακώς από την ομάδα, δυσαρεστημένος, ενώ πριν φορέσει τη φανέλα του Άρη υπήρξε και ποδοσφαιριστής του Ηρακλή από τον οποίο υπάρχει και αποδεικτικό στοιχείο από ένα λεύκωμα του ΑΠΘ.

Ο “αξιότιμος” κ.Νακόπουλος θέλοντας να κάνει κακό στον Άρη και να κλέψει ας το πούμε έτσι τις εντυπώσεις μπήκε στη φθηνή διαδικασία να “πολεμήσει” τον Άρη γράφοντας και δημοσιοποιώντας τα συγκεκριμένα απομνημονεύματα.

Φυσικά, σ’αυτά τα απομνημονεύματα έχουμε τις ίδιες μέρες και μια αποστομωτική επιστολή-απάντηση από τον Τηλέμαχο Καραγιαννίδη, εκ των ιδρυτών του Άρη, την οποία υπογράφει ο ίδιος στις 17 Νοεμβρίου 1930 μέσα από την ίδια εφημερίδα (Μακεδονικά Νέα), βάζοντας τον “αξιότιμο” Γιάννη Νακόπουλο στη θέση του.

Δυστυχώς, όπως μπορούμε να φανταστούμε εύλογα, και επειδή ο κόσμος εκείνη την εποχή δεν είχε και τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης αλλά και επειδή ο κόσμος εκείνης της εποχής ήταν ιδιαίτερα δύσπιστος, μια μάζα ανθρώπων διάβασε τα λεγόμενα του Καραγιαννίδη ο οποίος έγραψε ολόκληρη την αλήθεια αλλά επειδή το νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις, μια άλλη μάζα ανθρώπων πίστεψε τα γραφόμενα του Νακόπουλου με συνέπεια να διαδοθεί εντελώς λανθασμένα με τη προφορική παράδοση η εντύπωση ότι ο Άρης προήλθε από τον Ηρακλή.

Ποιοι από τους ιδρυτές του Άρη ήταν αθλητές στον Ηρακλή; Ήταν σίγουρα ο Γρηγόρης Βλαχόπουλος και ο Γιάννης Αγγέλου. Ο Βλαχοπουλος υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός καθώς υπάρχουν δυο φωτογραφίες ο οποίος απεικονίζεται στη σύνθεση του Ηρακλή. Για τον Γιάννη Αγγέλου λέγεται ότι ανήκε στον Ηρακλή, ναι ήταν όντως και ο Αγγέλου στον Γηραιό, ως αθλητής, το όνομα του υπάρχει στο βιβλίο του Νίκου Χριστοδούλου που εκδόθηκε το 1927. Άρα, το εύλογο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι μόνο ο Γρηγόρης Βλαχόπουλος και ο Γιάννης Αγγέλου ήταν όντως αθλητές στον Ηρακλή από τους συνολικά 23 ιδρυτές του Άρη.

Με λίγα λόγια δηλαδή κάποιοι θέλουν να υποστηρίζουν, να λένε και να γράφουν λανθασμένα ότι ο Άρης “απορροφήθηκε” από τον Ηρακλή με τη μετακίνηση ουσιαστικά δυο μόλις ανθρώπων που πήγαν από τον έναν σύλλογο στον άλλον!

Αυτό είναι αστείο, είναι κωμικό, και σίγουρα με όλα αυτά τα στοιχεία που προκύπτουν κανένας Άρης δεν ιδρύθηκε από κανέναν Ηρακλή! Τα υπόλοιπα 21 ιδρυτικά μέλη του Άρη ουδέποτε υπήρξαν ούτε είχαν καμιά σχέση με τον Ηρακλή! Ο Άρης δημιουργήθηκε γιατί 23 άνθρωποι είχαν ένα όραμα μεγάλο! Ο Γρηγόρης Βλαχόπουλος και ο Γιάννης Αγγέλου υπήρξαν στην ουσία οι δύο πρώτες μεταγραφές στην ιστορία του Άρη, οι οποίοι με τη πάροδο των χρόνων αποδείχτηκαν υπερπολύτιμοι και για τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες αλλά περισσότερο για τις διοικητικές τους ικανότητες καθώς οι άνθρωποι αυτοί πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους και με το παραπάνω στα πρώτα χρόνια ζωής του Άρη.

Η ουσία είναι ότι ο Άρης με όλο αυτό ένα μικρό “πανυγηράκι” σε μια άνευ αποδείξεως ιστορία που βγήκε στο προσκήνιο και η οποία διαδόθηκε αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην οντότητα του Άρη συνέβαλαν πολλοί άνθρωποι προερχόμενοι από τον Ηρακλή. Μόλις δυο… Ο Άρης λοιπόν ούτε προήλθε από τον Ηρακλή, ούτε απορροφήθηκε από τον Ηρακλή, ούτε φυσικά ιδρύθηκε ως αντίβαρο του Ηρακλή, γιατί και αυτό, λανθασμένα, έχει γραφτεί κατά καιρούς. Ο Άρης ιδρύθηκε γιατί 23 νεαροί άνθρωποι οραματίστηκαν κάτι που όμοιο του δεν υπήρχε εκείνη την εποχή στα αθλητικά δρώμενα της πόλης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button