Ποδόσφαιρο

Γρηγορίου: “Ο Άρης ήταν επιβεβλημένο να γυρίσει στη Super League”

Ο μέχρι πρόσφατα προπονητής του Πανιωνίου, Μιχάλης Γρηγορίου, φιλοξενήθηκε σήμερα στο Yellow Radio και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο:

-Για τη Ν. Υόρκη και τα πράγματα με τα οποία ασχολήθηκε εκεί:

Η προπονητική δεν είναι μόνο οι σχηματισμοί, οι τακτικές και η φυσική κατάσταση. Υπάρχουν και άλλες πτυχές της προπονητικής που είναι εξίσου σημαντικό να τις γνωρίζουμε όπως το μάνατζμεντ. Ένας προπονητής θα πρέπει να έχει άποψη για τα πάντα και να την τεκμηριώνει. Όπως για παράδειγμα είναι και οι προπονητές στην Αγγλία, οι οποίοι πλέον δεν λέγονται “coaches”, αλλά λέγονται “managers”. Θα πρέπει να υπάρχει λοιπόν, άποψη και για την ανάλυση των παιχνιδιών και για οτιδήποτε υπάρχει γύρω από την προπονητική. Τεχνολογικά στην Ελλάδα είμαστε αρκετά πίσω και θεωρώ ότι αρκετοί συνάδελφοι μου θέλουν να προσπαθήσουν να είναι ενήμεροι για οτιδήποτε υπάρχει στο εξωτερικό.

-Για τον αγώνα του Άρη με τον Πανιώνιο:

Παρακολούθησα το ματς του Άρη με τον Πανιώνιο. Είναι και οι δυο πολύ καλές ομάδες. Ο Άρης μόλις επέστρεψε στη super league μετά από κάποια χρόνια απουσίας. Ο Άρης αλλά και ο Πανιώνιος είναι δύο ομάδες που ομορφαίνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στα παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά θα μείνω στο γεγονός ότι είδαμε δύο πολύ καλές ομάδες που προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και το ομορφαίνουν.

-Για τα ντέρμπι και τη συμμετοχή των ξένων διαιτητών:

Αν υπήρχε η ίδια συμπεριφορά απέναντι και στους Έλληνες διαιτητές πριν από τα παιχνίδια θα βλέπαμε κάτι ανάλογο. Οι Έλληνες διαιτητές μπαίνουν στον αγώνα με μεγάλη πίεση. Τώρα έχουμε ένα καινούριο δεδομένο, το οποίο είναι 100% επιτυχημένο. Αυτό είναι οι διαιτησίες που έρχονται από το εξωτερικό. Σε αυτά τα ματς γιατί όλοι ευχαριστιούνται το ντέρμπι και δεν έχει κανένας πρόβλημα με τη διαιτησία; Πολύ σπάνια ασχολούμαι με την διαιτησία.

-Για το που κρίθηκε το παιχνίδι ανάμεσα σε Άρη και Πανιώνιο:

Ο Άρης είναι γνωστό πλέον ότι προσπαθεί να πάρει την κατοχή και να έχει τα ινία του παιχνιδιού. Προσπαθεί να βρει λύσεις επιθετικά. Ο Πανιώνιος από την άλλη διαθέτει πολύ καλή ταχύτητα από την άμυνα στην επίθεση. Εκεί κυρίως ήταν ένα στοιχείο του παιχνιδιού.  Είναι μια λεπτομέρεια που έκρινε και το παιχνίδι. Πέρα από αυτό ο Άρης κάνει μια πολύ καλή πορεία.

-Για το σημείο που πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει ο Άρης και ο Πανιώνιος:

Και οι δύο ομάδες μπορούν να χτυπήσουν πεντάδα. Τα καλά στοιχεία του Άρη είναι ότι από τον προπονητή του προσπαθεί να εφαρμόσει το ισπανικό μοντέλο που θεωρητικά έχει την κατοχή, την κυκλοφορία και τις εναλλαγές θέσεων. Έχει βέβαια ακόμα αρκετή δουλειά για να σταθεροποιηθεί στα υψηλά στρώματα. Ο Άρης επέστρεψε έτσι όπως του αρμόζει και πρέπει να μείνουμε εκεί. Ήταν επιβεβλημένο να επιστρέψει ο Άρης στη super league για να ομορφύνει το Πρωτάθλημα.

-Για το που θα κριθεί το Πρωτάθλημα:

Εγώ θα μείνω στο γεγονός ότι θα δούμε ένα όμορφο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα και για την πρωτιά, αλλά και για την πεντάδα. Ο κόσμος επιστρέφει στο γήπεδο. Ο κόσμος επιστρέφει στο γήπεδο και θα ήθελα να μείνουμε εκεί. Ο κόσμος είναι η κινητήρια δύναμη και θα πρέπει να του παρέχουμε πολλά.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button