Ποδόσφαιρο

Γλύκος: “Ο Άρης μόνο τα καλύτερα έχει μπροστά του – Με την παρουσία του Καρυπίδη δεν θα έχει προβλήματα”

Ο Γιάννης Γλύκος, επικεφαλής της εταιρείας που έχει αναλάβει να συνεργαστεί με τον Άρη για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Άρη, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό Χ-press”.

Όλα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Για το πως προετοιμάζεται ο Άρης σε συνεργασία με την εταιρεία:

Έχουμε ξεκινήσει καλά, έχουμε κάνει την συμφωνία από εκεί και πέρα το μόνο που απομένει είναι να γίνει η τελική επιλογή του προπονητικού κέντρου. Έχουμε δυο που έχουν προκριθεί και θα υπάρξει μια τελική, αυτό θα γίνει άμεσα και σιγά – σιγά θα κανονιστούν και τα φιλικά. Ολλανδία θα είναι η  ομάδα αρχές Ιουλίου, τις πρώτες 15 μέρες του Ιουλίου και θα παίξει φιλικά με Ολλανδικές και Βελγικές ομάδες. Το ένα κέντρο είναι στην περιοχή Όστεμπεργκ που είναι κοντά Αϊντχόφεν, και η δεύτερη περιοχή είναι εκεί που ήμασταν πέρυσι κοντά στην Μπρέντα αλλά σε άλλο προπονητικό κέντρο.

Για τα φιλικά:

Είναι τελείως διαφορετική χρονιά, είναι πολύ ευχάριστο για την ομάδα. Για τις ομάδες των φιλικών δεν μπορώ να σας απαντήσω καθόλου αλλά η επιλογή θα γίνει σε συνεννόηση με το τεχνικό τιμ και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε προτάσεις, έχουμε συμβόλαια και συμφωνίες με πάρα πολλές ομάδες και από την Ολλανδία και από το Βέλγιο, τις οποίες έχουμε αναλάβει τα φιλικά τους και την προετοιμασία τους για την επόμενη τριετία, οπότε η επιλογή θα γίνει από αυτές τις ομάδες. Πρέπει να τελειώσει και το πρωτάθλημα, να δούμε τις κατατάξεις στις βαθμολογίες, να δούμε ποιες ημερομηνίες είναι ελεύθερες, που θα βρίσκονται. Πρέπει να περιμένουμε δυο εβδομάδες ακόμα, αρχές Μαΐου θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα. Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες για παράδειγμα η Άντο, η Αϊντχόφεν, η Κλαμπ Μπρυζ, η Μπρέντα κ.α . Είναι πάρα πολλές ομάδες για τα φιλικά, είναι ένας μακρύς κατάλογος. Πολλά από αυτά έχουν κλείσει, πολλές ομάδες δεν θα είναι τις ημερομηνίες που μας βολεύει. Θα βρούμε, δεν υπάρχει θέμα. Φιλικά θα υπάρξουν και θα είναι πολύ καλά.

Για την συνεργασία με την ΠΑΕ Άρης:

Εγώ συνεργάζομαι μόνο για το κομμάτι της προετοιμασίας. Δεν έχω αυτή την στιγμή κάποια άλλη συζήτηση.

Για τα κέντρα:

Είναι αυτονόητο ότι μπαίνουν κάποια κριτήρια από κάθε ομάδα και με βάση των κριτηρίων αυτών προτείνουμε εμείς κάποια κέντρα, υπάρχει κάποιο μπάτζετ όλα αυτά ακολουθούνται κατά γραμμα και σιγά – σιγά καταλήγουμε σε μια επιλογή που ικανοποιεί τα περισσότερα των κριτηρίων. Το τέλειο προπονητικό κέντρο δεν υπάρχει. Ακόμα και το Πάτρα Γκας στην Ελβετία που πάει η Εθνική, που είναι πανάκριβο δεν είναι το τέλειο προπονητικό κέντρο έχει και αυτό τις αδυναμίες του. Όλα έχουν θετικά και αρνητικά, το θέμα είναι τα κριτήρια της κάθε ομάδας να συμβαδίζουν με αυτό που προσφέρει το προπονητικό κέντρο σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Όποτε αν η συμβατικότητα είναι πάνω από 90% τότε είμαστε καλά.

Για την διευκόλυνση να γίνει ένα φιλικό λόγω της φετινής πορείας:

Όλη η φετινή πορεία του είναι θετική και σαφώς βοηθάει. Αυτό όμως που βοηθάει πάρα πολύ είναι η πολύ σταθερή παρουσία στα περσινά φιλικά του Άρη στην Ολλανδία. Η παρουσία του Άρη πέρυσι, η συμπαγής ομάδα που παρουσιάστηκε στην προετοιμασία πήρε αποτελέσματα, δημιούργησε προβλήματα σε ομάδες που ξεκινούσαν το πρωτάθλημα μια εβδομάδα μετά. Η εικόνα που έβγαλε ο Άρης, ως οικογένεια. Παντού υπήρχε μια πάρα πολύ καλή αύρα που ακολουθούσε την ομάδα και αυτό έχει μεταδοθεί στην φετινή σεζόν. Όλα γίνονται πιο εύκολα όταν υπάρχουν αυτά. Και σαφώς όταν αυτοί ψάχνουν έναν αντίπαλο, ο οποίος θα τους κοντράρει γιατί ξεκινάνε σε δυο εβδομάδες αυτό το πράγμα δημιουργεί μια πρόκληση και υπάρχει μια εικόνα από πέρυσι. Ο Άρης είναι αυτή η ομάδα και φέτος βγήκε Ευρώπη, βάζουν και δυο συν δίπλα. Όλα βοηθάνε, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με τα φιλικά, σας διαβεβαιώνω. Η εικόνα του Άρη πέρυσι στην Ολλανδία ήταν εξαιρετική.

Για την παρουσία του στο Κλεάνθης Βικελίδης:

Εμείς είχαμε παρουσία και στο Άρης-ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη είχε έρθει ο συνάδελφος μου από την Ολλανδία και κάτι που το περάσαμε πολύ εκεί πέρα, είναι τι εστί Άρης, τι δύναμη είναι ο Άρης με λαό, με γήπεδο, με κόσμο, με όλο αυτό που εκπροσωπεί η ομάδα του Άρη. Κι όλα αυτά μαζί όπως σας είπα, δημιουργούν ένα πολύ όμορφο παζλ, μια πολύ ωραία εικόνα κι ένα πολύ ωραίο πακέτο, το οποίο είναι ελκυστικό για κάθε ομάδα. Εμάς ο σκοπός μας ήταν να αποδείξουμε την δυναμική της ομάδας, επειδή ο Άρης καλός ή κακός ερχόταν από μια άσχημη περίοδο. Και το έχουμε αποδείξει αυτό με κάθε τρόπο. Ο Ολλανδός συνεργάτης μου, μου είπε “Είμαι χαρούμενος που βγήκα από αυτό το παιχνίδι και δεν έχω πάθει τίποτα” γιατί ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει, την δικιά μας λογική ενθουσιασμού – φωνής. Παρόλο που κι αυτοί έχουν πολύ ισχυρά ντέρμπι στην Ολλανδία δεν νομίζω ότι έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ήταν πολύ ευχαριστημένος λοιπόν, που το έζησε και που τελικά όλο αυτό που είχε στην αρχή σαν φόβο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ενθουσιασμός.

Για την συνεργασία με τον κ. Καρυπίδη:

Εξαιρετική! Θεωρώ ότι αντιμετώπισε κάθε δυσκολία, χωρίς να έχω γνώση πραγμάτων από μέσα απλώς από αυτά που πληροφορούμαι και βιώνω ως απλώς φίλαθλος. Βίωσε κάποια πράγματα, κάποιες πολύ δύσκολες καταστάσεις και τις αντιμετώπισε όλες με πολύ σωστή τακτική και ψυχραιμία. Έχει φτάσει σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι ο Άρης μόνο τα καλύτερα έχει μπροστά του και ο κ. Καρυπίδης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τι διαχειρίζεται, που μπορεί να φτάσει και που χρειάζεται να ενισχύσει και που να κρατηθεί πίσω για να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Εκτιμώ πως με την παρουσία του δεν θα έχει προβλήματα ο Άρης, που είναι πολύ σημαντικό να μην έχει καμία Ελληνική ομάδα αν γίνεται προβλήματα. Δεν μου εμπνέει απλά εμπιστοσύνη ο κ. Καρυπίδης μου την έχει αποδείξει. Είναι αξιόπιστος συνεργάτης και ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι στο επαγγελματικό κομμάτι, γιατί σε αυτό έχω συνεργαστεί με τον άνθρωπο, όπως και όλους τους ανθρώπους της ΠΑΕ.

Για τις εργασίες του γηπέδου:

Θεωρώ ότι οι μεγάλες, σοβαρές ομάδες ξεκινάνε από το γήπεδο και από το προπονητικό. Όταν υπάρχουν αυτά τα υπόλοιπα σιγά-σιγά τα φτιάχνεις. Αλλά πολλές φορές πρέπει να έχει ο οπαδός και ο φίλαθλος την υπομονή να δει να φτιάχνονται αυτά και μετά να δει τα πιο μεγάλα αποτελέσματα, σε αγωνιστικό επίπεδο

Το μήνυμα του:

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας και την χαρά μας και την τιμή που νιώθουμε να έχουμε άλλη μια χρονιά την ευθύνη της προετοιμασίας του Άρη. Εμείς σαν εταιρεία θα κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε ο Άρης να έχει, όπως και πέρυσι φέτος ακόμα καλύτερα, μια εξαιρετική προετοιμασία και να δώσει βάση για να έχει μια εξαιρετική σεζόν.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button