Ποδόσφαιρο

Γκούμας: “Πολύ καλός αμυντικά ο Σταμπουλίδης, ο Άρης να βάλει βάσεις πρωταγωνιστή”

Ο προπονητής της Εθνικής νέων, Γιάννης Γκούμας φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Για την παρουσία της ομάδας στους Μεσογειακούς αγώνες είπε:

Το “ταμείο” ήταν πάρα πολύ καλό. Πήραμε μία καινούρια ομάδα είναι η ομάδα των νέων παίξαμε με δύσκολους αντιπάλους Γαλλία, Τουρκία, πήραμε την 1η θέση στον όμιλο μας και παίξαμε στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο. Ουσιαστικά το χάσαμε στα πέναλτι αλλά είμαστε σε διαδικασία που κάναμε μία ένσταση για το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού γιατί δεν παίχτηκε παράταση και πήγε κατευθείαν στην διαδικασία των πέναλτι. Αυτό είναι παράνομο κάναμε ένσταση και περιμένουμε την εκδίκαση. Αυτό γίνεται κυρίως για τα παιδιά γιατί κάνανε τεράστια προσπάθεια και το άξιζαν.

Για το αν υπάρχουν παίκτες για το ελληνικό ποδόσφαιρο είπε:

Είμαι τέσσερα χρόνια στην εθνική ομάδα νέων. Έχουν περάσει πάρα πολλά παιδιά από την ομάδα αυτή. Πάρα πολλά παιδιά έχουν παίξει ήδη στις πρώτες ομάδες, πάρα πολλά έχουν πάρει μεταγραφή για το εξωτερικό όπως ο Παναγιώτης Ρέτσος αλλά παιδιά παίζουν σε μεγάλες ομάδες όπως ο Λημνιός, ο Γαλανόπουλος που παίζει στην ΑΕΚ δηλαδή υπάρχουν παιδιά που πέρασαν από μικρές εθνικές ομάδες και τώρα στελεχώνουν τις πρώτες ομάδες αλλά την εθνική ομάδα των ανδρών. Θεωρώ ότι πάντα ο Έλληνας είχε ταλέντο απλώς θέλει σωστή καθοδήγηση και πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι ώστε να εξελίξουν αυτό το ταλέντο και νομίζω ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα παιδιά της ηλικίας τους από άλλα κράτη. Θεωρώ ότι όλο το μέλλον του ανήκε και ότι τα παιδιά αυτά θα γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό.

Για το αν θα φτάσει η εθνική σε μία ανάλογη επιτυχία όπως το 2004 είπε:

Γι’αυτό που καταφέραμε εμείς ήταν υπέρβαση. Σίγουρα είμαστε μία κουκκίδα στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Το να ξανά-επαναληφθεί αυτό θα έλεγα ότι είναι σχεδόν απίθανο αλλά πρέπει να κυνηγάς τα όνειρα σου και θέτεις στόχους και όταν ξεκινούσαμε εμείς το 2004 έλεγε κάποιος ότι θα κατακτούσαμε το EURO θα τον περνούσα για τρελό. Τα νέα παιδιά πρέπει να θέτουν στόχους στην ζωή τους αν θέλουν να καταφέρουν κάποια πράγματα και πάντα πρέπει να αγωνίζονται και να ελπίζουν ώστε να βελτιωθούν, ποτέ μη λες ποτέ αλλά ας είμαστε ρεαλιστές γιατί δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Για τον Χάρη Σταμπουλίδη είπε:

Ήταν σχεδόν πριν 3,5 χρόνια που τον είχα καλέσει τότε που έπαιζε στην Αυστραλία και ήταν ένας καλός αμυντικός, ένα παιδί που άκουσε και προσπαθούσε ότι του λέγαμε να το κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θεωρώ ένα παιδί που έχει όρεξη να μάθει. Τον έχω χάσει εδώ και 2-3 χρόνια δεν ξέρω πως είναι η εξέλιξη του αλλά νομίζω είναι ένα παιδί που έχει όρεξη για δουλειά και θέλει πάρα πολύ να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Νομίζω ο Άρης αν του δοθεί η ευκαιρία μπορεί να είναι ο δρόμος που ήθελε για να φτάσει πιο ψηλά. Στο αμυντικό κομμάτι είναι πάρα πολύ καλός, τώρα και ο αμυντικός μέσος χρειάζεται στο αμυντικό κομμάτι για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να είναι καλός, να κόβει τις επιθέσεις των αντιπάλων και μακάρι να έχει εξελιχθεί γιατί έχω χάσει τα ίχνη του και να βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει ο Άρης γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα.

Για την επιστροφή του Άρη στην Σούπερ Λίγκα είπε:

Ο Άρης και ο ΟΦΗ έχουν λαό έχουν δύναμη και νομίζω ότι έλειψαν πολύ από την Σούπερ Λίγκα. Να μην είναι πυροτέχνημα ο Άρης και να μη μείνει για 2 χρόνια απλά θα βάλει τις βάσεις και θα πρωταγωνιστήσει. Όπως ξέρουμε τον Άρη τον έχουμε συνηθίσει να πρωταγωνιστεί και σε ευρωπαϊκές εξόδους έχει πολύ μεγάλο κόσμο, δυναμική και θεωρώ ότι θα βρει την σταθερότητα που χρειάζεται και την διοικητική και την ποδοσφαιρική ώστε να μείνει εκεί που τον ξέρουμε, ψηλά.

Για τον Παναθηναϊκό είπε:

Είναι λυπητερό ο Παναθηναϊκός με αυτή την ιστορία και όπως τον ξέραμε που πρωταγωνιστούμε στην Ευρώπη, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ότι αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα έχει μικρύνει ο σύλλογος και είναι κρίμα να βιώνει τέτοιες καταστάσεις. Το ποδόσφαιρο θέλει τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση, πάνω απ’όλα μία διοικητική λύση που θα εκπέμπει σταθερότητα για να μπορέσει να βρει τον δρόμο του και να συνεχίσει να δίνει χαρές στους φιλάθλους του.

Για την αναδιάρθρωση είπε:

Δεν ξέρουμε πως θα είναι το πρωτάθλημα, πόσες ομάδες θα είναι στην Σούπερ Λίγκα. Από αυτά που διαβάζω τα πράγματα ακόμα είναι ρευστά. Ο κ. Βασιλειάδης κινεί τα νήματα και είναι αυτός που έχει βρει τα λεφτά και χορηγούς νομίζω ότι οι ομάδες επειδή έχουν οικονομικά προβλήματα σιγά σιγά θα πάνε με το μέρος του κ. Βασιλειάδη και σε βάθος χρόνου θα γίνει αυτό που θέλει ο κ. Βασιλειάδης. Με τα λεφτά αυτά που δίνει στις ομάδες λύνονται προβλήματα. Νομίζω ότι θα βρεθεί μία κοινή λύση για το καλό του ποδοσφαίρου περισσότερο γιατί αν δεν τα βρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα έχει καμία τύχη.

Για το αν είναι καλό να υπάρχει ένα πρωτάθλημα με 14 ομάδες είπε:

Νομίζω ότι σταδιακά πρέπει να γίνουν 14 ομάδες και στην πορεία να γίνουν πράγματα. Για το αν από 14 γίνουν 12 αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Θεωρώ ότι οι 14 ομάδες για αρχή είναι πολύ καλά και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας.

Για το μουντιάλ είπε:

Θεωρώ ότι το ζευγάρι Γαλλία Βέλγιο όποια ομάδα περάσει θα είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Είναι οι καλύτερες ομάδες και από την Αγγλία και από την Κροατία. Πριν ξεκινήσει το μουντιάλ έβλεπα την Γαλλία.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button