Ποδόσφαιρο

Γκουγκουλιάς: «Ο Άρης έχει αποκτήσει τόσα αντισώματα που δεν φοβάται ούτε τον κορωνοϊό»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Γκουγκουλιάς.

Ο πρώην παίκτης του Άρη μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί γενικώς με την πανδημία του κορωνοϊού και ειδικά στους “κιτρινόμαυρους”, σημείωσε πως θα παίξει καταλυτικό ρόλο η ψυχολογία των παικτών προκειμένου να επιστρέψουν όλοι υγιείς και πιο δυνατοί ενώ στο τέλος τόνισε πως η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό και φέτος μπορεί να πετύχει πολλά.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Είναι δύσκολα στην αγορά γενικά και είναι λογικό διότι ο κόσμος φοβάται, δεν βγαίνει έξω και προσέχει. Είναι δύσκολοι οι καιροί για όλους και μιλάω και για εμένα που έχω «ανοιχτεί» πολύ επιχειρηματικά και τα παιδιά που δουλεύουν, έχουν ανάγκη. Όλοι ζούμε σε ένα άγχος.

Είναι μια δύσκολη πραγματικότητα για τον Άρη

Φυσικά, τώρα αυτοί οι παίκτες δεν θα προπονούνται με την υπόλοιπη ομάδα. Το να χάνεις προπονήσεις είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ειδικά σε αυτό το επαγγελματικό επίπεδο και για μια ομάδα όπως ο Άρης που φέτος ξεκίνησε πολύ δυναμικά και είναι κρίμα γιατί αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα μείνουν λίγο πίσω στην κατάσταση που είναι.

Σε μια ομάδα «κλονίζεται» η κατάσταση της όταν χάνεις 5-6 παίκτες.

Σίγουρα γιατί όταν κάνεις πρωταθλητισμό όπως ο Άρης χρειάζεσαι στις προπονήσεις και τους 30 παίκτες και όταν θα χρειαστούν, θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και να γνωρίζετε μερικά παιχνίδια κερδίζονται από τον πάγκο, από τις αλλαγές.

Πως πρέπει τώρα ο Άρης να διαχειριστεί την κατάσταση; Θα παίξει ρόλο η ψυχολογία;

Πάνω απ’ όλα χρειάζεται ψυχραιμία γιατί και οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι, θα πρέπει να τους μιλήσει ένας ειδικός διότι και αυτοί αγχώνονται, είναι σημαντικό φυσικά αυτό που κάνουν ως επάγγελμα αλλά πάνω από όλα προέχει η υγεία τους. Σίγουρα πρέπει να είναι κάποιος κοντά τους για να τους μιλήσει, όχι μόνο σε όσους έχουν κορωνοϊό αλλά και σε εκείνους που δεν έχουν για να γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν κάποιες καταστάσεις, να προστατευτούν κτλ.

Επομένως πρέπει να δοθεί βάρος στην ψυχολογία έτσι ώστε να μην έρθει και πανικός.

Έτσι ακριβώς, γιατί όλοι έχουν τις οικογένειες τους, θα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους και δεν χρειάζεται επίσης αυτό το άγχος να μεταφερθεί ούτε εκεί αλλά ούτε και στα αποδυτήρια. Ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι μόνο το ταλέντο που έχει, πάνω από όλα είναι η ψυχολογία του που παίζει καταλυτικό ρόλο, το να είναι καλά, να ξεκουράζεται, να έρχεται στις προπονήσεις και να αποδίδει τα μέγιστα.

Ο Άρης με τους 13 βαθμούς και την πρώτη θέση είχε μέχρι πρότινος την ψυχολογία και αυτό που προέκυψε τώρα σίγουρα θα τον πάει λίγο πίσω…

Εννοείται αυτό, δεν είναι καλό γιατί είναι μια ομάδα που ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, είχε θετική ενέργεια και έδειξε πως είχε ψυχολογία νικητή, δηλαδή ακόμη και σε όχι τόσο καλά παιχνίδια έπαιρνε την νίκη. Αυτή η διακοπή σίγουρα δεν θα τους κάνει καλό.

Ποια είναι η δική σου προσέγγιση αγωνιστικά για τον Άρη μέχρι τώρα;

Καταρχάς να πω ότι φοβόμουν πολύ τον αγώνα του Σαββάτου γιατί έπαιζε μέσα στα Γιάννενα, αλλιώς ήταν το εντός έδρας αγώνα. Για έναν επαγγελματία παίκτη παίζει μεγάλο ρόλο το να παίζει στο γήπεδο του, νιώθει διαφορετικά στον χώρο του. Για εμένα το γεγονός ότι βρέθηκε σε άλλο γήπεδο, ήταν αρνητικό. Ωστόσο, τα παιδιά διαχειρίστηκαν την κατάσταση πάρα πολύ καλά και αυτό δείχνει πως ό, τι εμπόδιο τους έρχεται είναι σωστοί επαγγελματίες, επικρατεί ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό μου αρέσει πολύ. Όταν π.χ μπαίνει ένα γκολ ή όταν η αποστολή επέστρεφε με το λεωφορείο έδειχναν πως όλοι μαζί είναι μια ομάδα, πανηγύριζαν, δέθηκαν μεταξύ τους και θεωρώ πως όλα αυτά βοηθούν στο πρωτάθλημα και στην ψυχολογία τους. Αυτό το δείχνουν από νωρίς!

Βέβαια οι φίλοι της ομάδας λένε «Άρης είσαι! Εμείς τα έχουμε δει όλα» (γέλια)

Έτσι ακριβώς, με όλα αυτά που έχουμε περάσει σαν λαός και με τόσα αντισώματα που έχουμε αναπτύξει. Ο Άρης έχει τόσα αντισώματα που ούτε ο covid δεν θα τον σταματήσει! (γέλια).

Ποδοσφαιρικά πως προσεγγίζεις την επιθετική γραμμή του Άρη και κυρίως τον Λόπεθ;

Και πέρσι και πρόπερσι και φέτος, η ομάδα ενώ κάνει ευκαιρίες και έχει καλά χαφ, τους λείπει το γκολ. Αυτό φαίνεται, αντιλαμβανόμαστε το κενό που υπάρχει και ακόμη δεν έχει βρεθεί ο ποδοσφαιριστής που θα έχει το εύκολο γκολ στο πρωτάθλημα και θα είναι ένας σέντερ φορ που θα πετύχει 15 γκολ. Η ομάδα κάνει ευκαιρίες και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κάθε χρονιά κυρίως από τα χαφ έχουμε το γκολ. Σίγουρα όμως και ο Λόπεθ δείχνει πως παλεύει τις φάσεις, τρέχει στο γήπεδο και ανοίγει χώρους για τα χαφ.

Πως βλέπεις τον Άκη Μάντζιο στο «τιμόνι» της ομάδας;

Καταρχάς χαίρομαι πολύ που είναι ένας προπονητής που έχει περάσει από τον Άρη ως παίκτης. Είναι ένας προπονητής που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και του δίνεται η ευκαιρία σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας να κάνει πολύ μεγάλο το όνομα του. Από τα πρώτα ματς, έδειξε πως άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας, επανέφερε ποδοσφαιριστές και προσέφεραν πέρσι και που για εμένα. Και αυτά τα παιδιά πήραν παιχνίδια, βοήθησαν και φαίνεται πως ο Μάντζιος κατάφερε και έδεσε την ομάδα. Παίζουν για την νίκη, για την φανέλα και όχι ο καθένας για τον εαυτό του.

Πως θα διαχειριστεί 30 παίκτες; Είναι ένας «ευχάριστος πονοκέφαλος»…

Οι 11 που ξεκινούν έχουν σίγουρα καλή ψυχολογία γιατί γνωρίζουν από πιο νωρίς ότι θα παίξουν βασικοί. Το δύσκολο για έναν προπονητή είναι να κρατήσει σε καλή ψυχολογία αυτούς που επιστρέφουν από τον πάγκο και να τους δώσει να καταλάβουν πως τους χρειάζεται. Πολλές φορές στα ματς χρειάζεσαι καλά αντανακλαστικά και πρέπει να κάνεις αλλαγές είτε για να πάρεις την νίκη είτε για να διατηρήσεις το σκορ. Νομίζω πως ο Μάντζιος αυτό το έχει καταφέρει καλά μέχρι στιγμής, τα παιδιά που μπαίνουν σαν αλλαγή δεν έχουν «κατεβασμένο το κεφάλι» αλλά με ψυχολογία. Έτσι για εμένα κερδίζονται τα παιχνίδια αλλά και τα πρωταθλήματα.

Εσύ πιστεύεις πως ο Άρης «χτυπάει» πρωτάθλημα;

Είναι νωρίς ακόμα αλλά μου αρέσει το γεγονός πως η ομάδα είτε έχει καλή απόδοση είτε όχι τόσο καλή, στο τέλος παίρνει την νίκη δίκαια. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό. Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα όταν δεν κάνει την καλύτερη εμφάνιση της να μπορεί να παίρνει την νίκη.

Θα θέλαμε το σχόλιο σου για Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γκαρσία.

Τον Ματέο δεν τον φοβάμαι σαν ποδοσφαιριστή γιατί μας έχει δείξει παλιότερα τι αξίζει. Είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλη ικανότητα που και σκοράρει και μαρκάρει, βρίσκεις δύσκολα τέτοιους παίκτες. Είναι λογικό ακόμη να μην μπορεί να δώσει το 100% στο γήπεδο, θα πρέπει να τον περιμένουμε λίγο αλλά θα βοηθήσει πολύ και στην μέση και δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος που και εκεί ο Άρης θα χρειαστεί βαθμούς. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη ικανότητα και αξία.

Ο Μπρούνο είναι ένας παίκτης που και την περσινή σεζόν έδειξε πως αξίζει, πέτυχε και αρκετά γκολ και βοήθησε την ομάδα. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που επέστρεψε μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και σε μια ηλικία που δεν ξέρεις πως θα είναι η ψυχολογία του. Το παιδί όχι μόνο γύρισε αλλά έκανε και την καλύτερη σεζόν του. Φέτος το ξεκίνημα του ήταν τρομερό, φαίνεται η διαφορά γιατί ακόμη και σε αγώνες που ο Άρης δεν ήταν σε καλή μέρα, το πήρε πάνω του και οδήγησε την ομάδα στην νίκη. Είναι παίκτης-ηγέτης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button