Ποδόσφαιρο

Για 6η φορά “σφυρίζει” τον Άρη ο Καραντώνης – Η… περίεργη προϊστορία

Ο Δημήτρης Καραντώνης είναι αυτός που θα “σφυρίξει” τον σημερινό αγώνα ανάμεσα σε Άρη και Απόλλων Σμύρνης, ένας διαιτητής με… αρκετά περίεργη προϊστορία σε ό,τι αφορά τους “κιτρινόμαυρους”.

Οι περισσότεροι θυμούνται τον ρέφερι από την Ημαθία και τα ύποπτα “σφυρίγματα” του από την περσινή σεζόν ωστόσο ο Καραντώνης έχει ξανά υπάρξει στον δρόμο του Άρη πριν μερικά χρόνια για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Πρώτο ματς στο οποίο “σφύριξε” τους “κιτρινόμαυρους” ήταν την σεζόν 2016-17 και πιο συγκεκριμένα στις 29 Νεομβρίου όταν Άρης και Αστέρας Τρίπολης ήρθαν ισόπαλοι με 3-3 στο Χαριλάου. Η επόμενη φορά ήταν σχεδόν έναν χρόνο μετά ξανά για το Κύπελλο, όταν ο Άρης στις 25 Οκτωβρίου ηττήθηκε στην έδρα του από τον Πανιώνιο με 1-2.

Περνώντας στα πιο πρόσφατα και γνώριμα, ο 37χρονος ρέφερι έχει υπάρξει βασικός διαιτητής σε αγώνες του Άρη τρεις ακόμα φορές, όλες την περσινή σεζόν (2019-2020) και όλες ήταν για τον θεσμό του πρωταθλήματος. Ποιο είναι το επόμενο κοινό; Και στις τρεις συναντήσεις, τα παράπονα για τα σφυρίγματα του Καραντώνη από πλευράς Άρη ήταν πολλά και άκρως δικαιολογημένα.

Στις 20 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, ο Άρης (με τον Μίχαελ Ένινγκ να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας) πήγαινε στην Ξάνθη για το πρώτο «διπλό» της χρονιάς και μια «ανάσα» βαθμολογική την οποία εν τέλει και πέτυχε με εύστοχο πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα. Η ομάδα μπορεί να κέρδισε ωστόσο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν εμφανές πως ο διαιτητής προσπαθούσε με κάθε τρόπο να… φέρει την Ξάνθη στην αντίπαλη εστία, εξάλλου όλοι θυμούνται το… ανύπαρκτο κόρνερ που εφηύρε ο ίδιος στις καθυστερήσεις του ματς.

Επόμενη συνάντηση των δύο ήταν στις 11 Ιανουαρίου και πάλι σε εκτός έδρας αγώνα ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΛ για την 18η αγωνιστική. Το αποτέλεσμα ήταν η «λευκή» ισοπαλία μετά από ένα κακό παιχνίδι, πολλά σκληρά μαρκαρίσματα από πλευράς γηπεδούχων αλλά και ένας κάκιστος αγωνιστικός χώρος. Το μεγαλύτερο όμως αρνητικό συμβάν και στο οποίο ο Καραντώνης… απουσίασε ήταν εξωαγωνιστικό. Ο πρώην παίκτης των «κιτρινόμαυρων» δέχτηκε κατά την διάρκεια του ματς ρατσιστική λεκτική επίθεση από «οπαδούς» της αντίπαλης ομάδας με τον διαιτητή να μην κάνει απλώς τίποτα παρά μόνο να διακόψει ίσα ίσα για λίγα λεπτά το ματς και απλώς μετά έδειξε την συνέχεια.

Το τρίτο και ίσως το χειρότερο ματς του Καραντώνη με τον Άρη ήταν στις 16 Φεβρουαρίου όπου στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής ο Άρης υποδεχόταν την ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν πολύ γρήγορα και από εκεί και μετά ξεκίνησε το θέατρο του παραλόγου. Ο Άρης προσπαθούσε να μπει στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει και είχε να αντιμετωπίσει αφενός τα σκληρά και αντικανονικά μαρκαρίσματα των παικτών της ΑΕΚ και αφετέρου έναν Καραντώνη που επιδεικτικά θα έλεγε κανείς «σιγόνταρε» αυτή την παρωδία. Ο αγώνας έληξε στο 0-1 με τα παράπονα όπως ήταν λογικό να είναι πολλά και άκρως δικαιολογημένα μετά από αυτή την τραγική διαιτησία.

Μετά από οκτώ μήνες, ο 37χρονος έρχεται και πάλι στον δρόμο του Άρη σε μια χρονική στιγμή όπου η ομάδα είναι ανεβασμένη και μπορεί βάσει εικόνας να διεκδικήσει και σήμερα την νίκη. Άλλωστε τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες έχουν δηλώσει έτοιμοι για κάθε πρόκληση θέλοντας να φτιάξουν μια ομάδα δυνατή που δεν θα έχει να φοβηθεί ούτε τον αντίπαλο αλλά ούτε και τον διαιτητή!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button