Ποδόσφαιρο

Γιατί ρε Άρη μου… Δύο λεπτά από τον τελικό…

Γιατί ρε Άρη μου; Έμεναν μόνο δύο λεπτά από την πρόκριση αλλά δεν τα κατάφερε. Το ματς πήγε στην παράταση η ΑΕΚ σκόραρε και έφυγε με το εισιτήριο

Πρώτο ημίχρονο – Είχε τις ευκαιρίες αλλά έλειπε η συγκέντρωση

Ο αγώνας ξεκίνησε δυναμικά με τις δύο ομάδες να δείχνουν εξαρχής τις προθέσεις τους. Από πολύ νωρίς «βγήκαν δόντια» από πλευράς ΑΕΚ που ήθελαν με φάουλ να χαλάσουν το παιχνίδι του Άρη ενώ οι γηπεδούχοι πήγαν να… αιφνιδιάσουν μόλις στο 3′ με ένα μακρινό σουτ του Κόρχουτ που όμως κατέληξε στα χέρια του Μπάρκα.

Μια φάση… διαρκείας ήρθε στο 9′ από πλευράς Άρη με όμορφη συνεργασία των Λάρσον Φετφατζίδη ωστόσο οι παίκτες μπερδέτηκαν μέσα στην μεγάλη περιοχή και εν τέλει ο επόπτης έδειξε οφσάιντ.

  • Ο κόσμος αν και βρισκόταν εκτός γηπέδου, δεν σταμάτησε να δίνει παλμό στην ομάδα με τα συνθήματα και τις φωνές του θέλοντας φυσικά να δείξει ότι ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών, είναι δίπλα της!

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν αρκετά επιθετικά ενώ μάλιστα ο Ολλανδός διαιτητής σε δυο αρκετά δυνατά φάουλ δεν έδειξε την κίτρινη κάρτα με τον Άρη ωστόσο να… αναταποκρίνεται ορθώς στην αμυντική γραμμή του!

Στο 15′ ήρθε ίσως η πιο καλή ευκαιρία μέχρι εκείνη την στιγμή για τον Άρη με τον Φετφατζίδη να περνά εκπληκτικά δύο αντιπάλους του αλλά στο τέλος η σέντρα-σουτ που έκανε ήταν αρκετά αδύναμη.

Ο Άρης άρχισε να βρίσκει σταδιακά τα πατήματα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο ενώ μάλιστα σχεδόν τρία λεπτά μετά και πάλι ο Φέτφα προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ τον σταμάτησε.

Από το 20′ και μετά η ΑΕΚ άρχισε να γίνεται όλο και πιο απειλητική με συνεχόμενες επιθέσεις περίπου μέχρι το 23′ προς την εστία του Κουέστα με τον Άρη να χάνει για λίγο την συγκέντρωση του δίνοντας χώρους στον αντίπαλο, ωστόσο η μπάλα στο τέλος κατέληξε στην «αγκαλιά» του Κουέστα.

Μετά το τάιμ άουτ που σφύριξε ο Μάκελι, ο Άρης έδειξε ένα πιο συγκεντρωμένο πρόσωπο με σωστές πάσες και καλή κυκλοφορία της μπάλας!

«Σωτήριος» ο Κουέστα στο 30′ που χρειάστηκε να βγει εκτός της περιοχής του και να μπλοκάρει τον αντίπαλο που είχε μείνει σχεδόν μόνος του απέναντί του ενώ μετά από λίγα δευτερόλπτα ο Άρης βρέθηκε μια «ανάσα» από το 1-0 μετά από λάθος της ΑΕΚ μέσα στην μεγάλη περιοχή της με τον Κόρχουτ να κλέβει από τον Βέρντε αλλά να μην γυρνάει σωστά.

Πρώτο κόρνερ στον αγώνα ήρθε για τους φιλοξενούμενους από τα αριστερά στο 35′ όπου οι παίκτες του Άρη έδιωξαν αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ιντέγε και βγήκε πάλι κόρνερ από τα αριστερά χωρίς όμως να υπάρξει θέμα για τον Άρη. Ένα φάουλ κοντά στην σέντρα ήρθε στο 42′ για τους γηπεδούχους αλλά το σουτ του Ματίγια κόντραρε στο τείχος χωρίς να απειλήσει τον Μπάρκα.

Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων που δόθηκαν, η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει με τον Ολιβέιρα από τα δεξιά όμως οι μονομαχίες βρήκαν νικητή τον Δεληζήση. Το ημίχρονο έληξε με τεράστια ευκαιρία της ΑΕΚ και πάλι να «ανοίξει» το σκορ με τον Ολιβέιρα και πάλι αλλά το σουτ πέρασε επάνω από τα δοκάρια του Ισπανού τερματοφύλακα με τον Μάκελι να σφυρίζει.

Δεύτερο ημίχρονο – Ήρθαν τα πάνω κάτω!

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερου μέρους του παιχνιδιού για τον Άρη ενώ για την ΑΕΚ μπήκε ο Παουλίνιο και η πρώτη καλή φάση ήρθε μόλις στο 46′ με τον Γιάννη Φετφατζίδη από τα δεξιά όμως οι αμυντικοί απομάκρυναν.

Πρώτη αλλαγή για τον Άρη ήρθε στο 49′ όπου ο Μαντσίνι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Λάρσον.

Αμέσως ο Αργεντίνος έδειξε καλή αγωνιστική διάθεση με μια όμορφη συνεργασία μεταξύ αυτού, του Φετφατζίδη και του Σάσα στο 52′ όμως η μπάλα πέρασε πλάγιο για την ΑΕΚ αφού η σέντρα του Μαντσίνι δεν είχε… αντίκρυσμα.

Στο 54′ Ολλανδός δείχνει την πρώτη κίτρινη κάρτα του αγώνα στον Σιμόες για ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Σάσα από τα δεξιά και μια ακόμη καλή φάση για τον Άρη μετά από σέντρα του Ματίγια, ωστόσο η κεφαλιά του Ροζ πέρασε άουτ.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον Άρη με τον Μαντσίνι στο 59′!

Το γκολ ήρθε επιτέλους για τον Άρη με μια υπέροχη συνεργασία τον Φετφατζίδη και Μνατσίνι. Ο Έλληνας πέρασε εκπληκτικά τον αντίπαλο του μέσα στην μεγάλη περιοχή και στέλνοντας την μπάλα δεξιά ο Αργεντίνος την έστειλε μέσα στα δίχτυα του Μπάρκα γράφοντας το 1-0 που είναι σκορ πρόκρισης για τον Άρη!

Δύο αλλαγές για την ΑΕΚ στο 64′ όπου στην θέση του Λόπεζ μπαίνει ο Χουλτ ενώ στην θέση του Βέρντε ο Αλμπάνης. Δεύτερο τάιμ άουτ στο παιχνίδι ενώ ο Άρης έχει κερδίσει φάουλ στο 70′ από τα δεξιά λίγα μέτρα πιο πάνω από την σέντρα.

Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 75′ όπου η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Κουέστα από την κεφαλιά του Σιμόες.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πίεζαν το τελευταίο δεκάλπετο με αρκετές ευκαιρίες ωστόσο η άμυνα του Άρη ήτανεκεί λέγοντας «όχι»

Η τρίτη αλλαγή για τον Άρη ήρθε στο 89′ όπου την θέση του Γκάμα πήρε ο Ντιγκινι.

Έξι τα λεπτά των καθηστερήσεων για να λήξει το ματς και ο Άρης να προκριθεί στον μεγάλο τελικό!

Ο Κουέστα ήταν παρών σε όλες τι φάσεις όπου η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει

ΓΚΟΛ και έφυγε για τελικό ο Άρης με τον Ντιγκινί στις καθυστερήσεις!

Ενώ όλα έδειναν ιδανικά με τον Άρη να κάνει το 2-0 και βρισκόταν «αγκαλιά» με την πρόκριση…

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Χαριλάου με την ΑΕΚ μειώνει με τον Λιβάγια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και φέρνει το ματς στα ίσα…

Παράταση

Παράταση για… γερά νεύρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τις δύο ομάδες πραγματικά να κονταροχτυπιούνται μέχρι τελικής πτώσης. Αλλαγή για τον Άρη στο 96′ στην θέση του Τόνσο μπήκε ο Νίκο Μαρτίνες.

Tα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Άρη όταν στην παράταση και πιο συγκεκριμένα στο 102′ ο Λιβάγια έκανε το 2-2 για την ΑΕΚ.

Ο Άρης προσπαθούσε συνεχώς να απειλήσει αφού πλέον χρειαζόταν 2 γκολ για να πάρει την πρόκριση όπως στο 104′ με τον Σάσα αλλά η μπάλα πήγε στα χέρια του Μπάρκα.

Η ανατροπή δεν ήρθε για τον Άρη που ήταν κυριολεκτικά μια ανάσα από τον τελικό…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button