Μπάσκετ

Γιαννάκης: “Φάγαμε 24 πόντους από διαιτητικά λάθη, είναι πολλοί”

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης προστατεύει την ομάδα του με κάθε τρόπο. Έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια, διέκρινε βελτίωση, έκανε κριτική στους διαιτητές για τα διαφορετικά κριτήρια με τα οποία σφύριξαν και παρά την ήττα είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Τόνισε αρχικά πως:

O κόσμος είδε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Έχουμε παίξει πολύ δυνατά παιχνίδια τον τελευταίο καιρό, έχουμε ελλείψεις, δεν ήμασταν όλοι μαζί από την αρχή, αλλά ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε στο γήπεδο. Ελέγξαμε το παιχνίδι, δεν αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα εκτός από το σημελίο που θεωρώ ότι υπήρχε διαφορετικός τρόπος που σφυρίζονταν τα χέρια στη μπάλα.

Εκεί ο ΠΑΟΚ πέτυχε καλάθια στον αιφνιδιασμό… Αξίζει τον κόπο η ομάδα μας, παρά τα προβλήματα που έχει, να έχει λίγο περισσότερο σεβασμό. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που μας σφυρίζουν με διαφορετικά κριτήρια. Βάζαμε τα χέρια στη μπάλα και δινόταν φάουλ και στον ΠΑΟΚ όχι. Ο ΠΑΟΚ κάνει τη δική του προσπάθεια, κάνει μεγάλο αγώνα. Εμείς συνεχίζουμε και μας βοηθούν τέτοιου τύπου ματς, γιατί οι παίκτες μας παίρνουν πράγματα που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον γιατί το πρωτάθλημα είναι μακρύ. Μακάρι η προσπάθεια των δύο ομάδων να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο”.

Ρωτήθηκε γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Κιθ Μπένσον στο δεύτερο ημίχρονο (με εξαίρεση το πρώτο λεπτό στο τρίτο δεκάλεπτο) και απάντησε:

Είναι τακτική, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Κάποιος μπορεί να κάνει κάποια πράγματα, κάποιος όχι. Ο κάθε άνθρωπος το βλέπει διαφορετικά το παιχνίδι και ιδιαίτερα όταν είναι μακρια από τη δουλειά που γίνεται. Ο Κιθ μας βοήθησε, σε κάποια άλλα διαστήματα μας βοηθούν κάποιοι άλλοι. (Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου) μας έκαναν 7-0 εκεί…

Ρωτήθηκε αν έπαιξε ρόλο η διαιτησία και ο διαφορετικός τρόπος σφυριγμάτων και απάντησε:

Φάγαμε 24 πόντους από τέτοια λάθη, είναι πολλοί… Κι εμείς φυσικά κάναμε λάθη. Μια ομάδα δεν υπάρχει περίπτωση να μη κάνει λάθη.

Για το να θεωρεί ότι αδικούν οι παίκτες την προσπάθειά τους αμυντικά, με το να μην μπορούν να βρουν σταθερότητα επιθετικά και απάντησε:

Βγάλαμε εύκολα σουτ, δεν τα βάλαμε… Ομάδες με τεράστια ποσά στην Ευρωλίγκα και βάζουν 49-50 πόντους. Προσπαθείς με ενέργειεα, με πάθος, με λάθος επιλογές… Ομάδες με μεγάλη αθλητική, τεχνική και πνευματική ποιότητα δεν τα καταφέρνουν. Εμείς κάνουμε προπόνηση για να τα βάλουμε, προσθέτουμε ώρες με σουτ. Το σημαντικό είναι ότι κάθε παιχνίδι εκτός έδρας η ομάδα είναι καλύτερη, παρά τις ελλείψεις… Η ομάδα έχει μια σταθερή βελτίωση. Παίξαμε λίγο καλύτερα… Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια.

Αναφέρθηκε και σε κάποιες εξάρσεις που έχει στη διάρκεια του αγώνα και απάντησε:

Δεν ειμαι εκνευρισμένος, είναι μάθημα. Δεν κάνω κριτική, αγαπώ τα λάθη τους. Θέλω να τους κάνω να είναι υπομονετικοί και έξυπνοι.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button