Μπάσκετ

Γιαννάκης: “Να δημιουργήσουμε μια χρονιά, που θα είναι η αρχή του μέλλοντός μας”

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κρατάει πολύ καλά το χαλινάρι στα χέρια του. Οι δηλώσεις του σηματοδοτούν τη συνέχεια σε ότι αφορά τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά εκτός αυτών με την έκκληση που έκανε για αγορά διαρκείας.

Ο τεχνικός του Άρη επεσήμανε:

Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, είχαμε πολύ νευρικό ξεκίνημα, παρότι είχαμε ευκαιρίες να πάρουμε τον έλεγχο. Κάναμε εύκολα λάθη, ειδικά στον τρόπο που αντιμετωπίζαμε την άμυνά μας, στο δεύτερο δεκάλεπτο περισσότερο, όταν και φάγαμε πολύ εύκολα λέι απ και δεν σταματήσαμε τα γκαρντ της ΑΕΚ.

Ξέραμε ότι η ΑΕΚ έχει ποιότητα, ότι είναι δυνατή στο επιθετικό ριμπάουντ και θέλει να τρέξει. Σε αυτά τα δύο καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, ήμασταν καλοί στο αμυντικό μας ριμπάουντ, πήγαμε εμείς στο επιθετικό ριμπάουντ και αυτό μας βοήθηση να μείνουμε κοντά στο σκορ όταν ήμασταν νευρικοί. Όταν περάσαμε μπροστά νομίζω ότι παρότι ήταν κοντά η ΑΕΚ, εμείς οδηγούσαμε το παιχνίδι, άσχετα που η ΑΕΚ πήρε το τελευταίο σουτ. Ήταν δική μας νευρικότητα και όχι από πίεση του αντιπάλου.

Στο δεύτερο μέρος βελτιώσαμε τα πσοοστά μας, μειώσαμε τα ποσοστά της ΑΕΚ και αξίζαμε τη νίκη γιατί στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι.

Πρόσθεσε πως:

Χρειαζόμαστε δουλειά, προσπαθώ να πω στα παιδιά να μη βιάζονται, να μην είναι ανυπόμονοι. Να δούμε το παιχνίδι από δύο πλευρές: Να κερδίσουμε φυσικά, αλλά να δούμε και πώς θα κάνουμε τα απλά πράγματα με καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αναφέρθηκε στους παίκτες και τον κόσμο λέγοντας πως:

Οι παίκτες δείχνουν πάθος, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια να πω και στον κόσμο, που ήρθε κοντά στην ομάδα και την έσπρωξε. Θα ζητήσω να έρθει ακόμα πιο κοντά βοηθώντας την ομάδα με τα εισιτήρια διαρκείας. Έχει ανάγκη η ομάδα να ειναι ενωμένη και να είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε και προσόντα και περιθώριο να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή χρονιά, που θα είναι η αρχή του μέλλοντός μας.

Για την αλλαγή προς το καλύτερο του Αθηναίου στο δεύτερο ημίχρονο είπε:

Τον Γιάννη τον ξέρουμε, γι’ αυτό τον φέραμε εδώ. Όσο θα ηρεμεί και θα βλέπει με καθαρότερο μυαλό, θα μας δίνει λύσεις και στα δύο μέρη του γηπέδου. Είναι κι αυτός, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, ανυπόμονος. Θέλουμε να γίνουμε γρήγορα καλοί, αυτό δεν γίνεται. Όσο και αν προσπαθούμε. Χρειάζεται πολλές ώρες να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, να δούμε πως είμαστε αποτελεσματικοί στο γήπεδο και πως θα το διαχειριζόμαστε όλο αυτό και με τον κόσμο μας που έχει απαιτήσεις και με τον αντίπαλο. Υπάρχει τρόπος. Δουλειά. Καλή νίκη. Δουλειά.

Ρωτήθηκε να σχολιάσει το ότι η ομάδα του κέρδισε τα τρία πιο δύσκολα παιχνίδια και έχασε το θεωρητικά πιο εύκολο, στην Αμαλιάδα και εκεί… ξέσπασε:

Το χαρίσαμε! Δεν μπήκαμε στο γήπεδο! Χωρίς πάθος. Δεν μπήκαμε στο γήπεδο! Δεν το πιστεύω, δεν το αναγνωρίζω… Θα έπρεπε να ήμασταν πιο σκληροί. Είναι ένα πολύ καλό μάθημα μας. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να κάνει πράγματα, γιατί μετά από τέτοια ήττα οι περισσότερες ομάδες είναι ράκος στο επόμενο παιχνίδι. Εμείς αντιδράσαμε. Ξέρουμε ότι είναι νωρίς, ξέρουμε ότι υπάρχουν παιδιά που δεν γνωρίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button