Ποδόσφαιρο

Γιακουμάκης: Παίκτης του μήνα στην Ολλανδία (pic)

Εξαργύρωσε τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στην Eredivisie ο Γιώργος Γιακουμάκης τον προηγούμενο μήνα παίρνοντας το βραβείο του MVP για τον Ιανουάριο.

Τα κατορθώματα του Δημήτρη Γιακουμάκη με την Φένλο δεν άφησαν την Eredivisie ασυγκίνητη , η οποία για τον μήνα Ιανουάριο του απένειμε το βραβείο του κορυφαίου παίκτη. Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις ο 26χρονος Έλληνας φορ με την Φένλο και σημείωσε 11 τέρματα σε έξι αγώνες στο πρωτάθλημα τον προηγούμενο μήνα, ενώ συνολικά αυτή τη σεζόν έχει πετύχει 21 σε 20 αγώνες.

Κατέγραψε τον πιο παραγωγικό μήνα στην Eredivisie ο Έλληνας επιθετικός από το 1985, όταν ο μεγάλος Μάρκο Φαν Μπάστεν είχε πετύχει σε έναν ημερολογιακό μήνα δώδεκα γκολ με τη φανέλα του Άγιαξ.

«Το έμαθα την επόμενη ημέρα. Αν ήξερα το ακριβές ρεκόρ, θα σκοτωνόμουν ως τα τελευταία λεπτά για να το ισοφαρίσω. Αλλά και με τα 11 γκολ είμαι πολύ κοντά και είναι περήφανος γι΄αυτό,» δήλωσε ο 26χρονος επιθετικός, παραλαμβάνοντας το βραβείο του.

Mάλιστα o Γιακουμάκης αποκάλυψε ότι, κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, υπήρξε πρόταση για να μετακομίσει στη Νότια Κορέα, αλλά αυτή η προοπτική δεν τον συγκίνησε καθόλου. «Τα λεφτά δεν είναι το παν. Θέλω να παίζω σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και επίσης να συνεχίσω να παίζω με την εθνική Ελλάδας,» τόνισε ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της καριέρας του το παρθενικό του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στο φιλικό με την Κύπρο του περασμένου Νοεμβρίου.

Τα 21 γκολ που έχει πετύχει συνολικά ο Γιακουμάκης από το αρχή της σεζόν, είναι τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί στις πρώτες 20 αγωνιστικές του ολλανδικού πρωταθλήματος από την σεζόν 1956-57. «Στόχος μου είναι να σκοράρω σε κάθε αγώνα,» κατέληξε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button