Ποδόσφαιρο

Γιάννης Πασάς: “O Άρης θα ξεχωρίζει φέτος για το πάθος του, την κατοχή και το επιθετικό του παιχνίδι”.

Ο Γιάννης Πασάς μίλησε από τα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας, για τη νέα σελίδα της καριέρας του, τη φετινή προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων», ενώ ανέλυσε τα κύρια χαρακτηριστικά του φετινού Άρη.

Ο 26χρονος εξτρέμ, ερωτώμενος αρχικά για τις πρώτες του εντυπώσεις από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των «κιτρινόμαυρων», είχε να πει:

«Υπάρχει κούραση. Είναι δεδομένη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Θέλει προσπάθεια μεγάλη. Υπάρχουν πράγματα που μας ζητάει ο προπονητής μας, κάποια βγαίνουν, κάποια θα χρειαστεί να τα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Είμαστε αρκετοί νέοι παίκτες και θέλουμε χρόνο, αλλά δουλεύουμε σωστά».

Ο φετινός Άρης θα είναι ομάδα που θα… πνίγει τον αντίπαλό του σε κάθε αναμέτρηση, είτε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», είτε εκτός έδρας;

«Σίγουρα. Στον Άρη δεν αρμόζει να παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο και να περιμένει τον αντίπαλο. Χρέος μας είναι να έχουμε συνέχεια την κατοχή της μπάλας, να πιέζουμε τον αντίπαλο και να πετυχαίνουμε πρώτοι γκολ. Δεν αναζητούμε την ισοπαλία, μόνο τη νίκη. Το μόνο που πρέπει να προσέχουμε είναι οι αντεπιθέσεις».

Έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν στη Φούτμπολ Λιγκ, γνωρίζεις τι σημαίνει η πίεση του πρωταθλητισμού σε αυτή την κατηγορία. Είσαι έτοιμος να αντεπεξέλθεις;

«Ναι. Είναι καλό να υπάρχει πίεση. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι ο 12ος παίκτης μας. Θα μας δίνει την ώθηση και το δημιουργικό άγχος για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Θεωρείς ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο, ως προς την εύρεση της «χημείας» που θέλει και ο Δημήτρης Σπανός;

«Στο γήπεδο σιγά-σιγά το πετυχαίνουμε, όπως και εκτός που είναι και το πιο σημαντικό. Για να πάει μία ομάδα ψηλά, όλα ξεκινάνε από τα αποδυτήρια. Αν είμαστε όλοι μια γροθιά, που θα το πετύχουμε, θα καταφέρουμε και τον στόχο της ανόδου».

Στο φιλικό με την Βέροια, αγωνίστηκες και στην κορυφή της επίθεσης. Είναι μία θέση που θα ήθελες χρόνο συμμετοχής;

«Αυτό θα το αποφασίσει ο κόουτς, ανάλογα με τις ανάγκες. Έχω παίξει πολλές φορές σε αυτή τη θέση κατά το παρελθόν».

Η παρουσία του κόσμου του Άρη στο πρώτο φιλικό της σεζόν, εξυμνήθηκε από τους πάντες, καθώς οι φίλαθλοι των «κιτρινόμαυρων» έδωσαν βροντερό παρών, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης στην ομάδα.

«Ξέρουμε τον λαό του Άρη και το πόσο θέλει αυτή την άνοδο. Είναι σημαντικό που ήταν Κυριακή, Αύγουστος και όμως προτίμησαν να είναι εδώ στο πλευρό μας. Αυτό λέει πολλά. Προσωπικά περίμενα τόσο κόσμο, ξέρω τους φιλάθλους του Άρη και δεν μου ήταν έκπληξη που βρέθηκαν στο πρώτο φιλικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αγρινιώτης επιθετικός.

Σε τι θα ξεχωρίζει ο φετινός Άρης;

«Πάθος, κατοχή και επιθετικό παιχνίδι. Αυτά θα είναι τα στοιχεία της φετινής μας ομάδας. Αν τα έχουμε όλα σε κάθε ματς, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα απολύτως αναφορικά με την άνοδο. Η Φούτμπολ Λιγκ είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Θα παίξουμε σε κακά γήπεδα, με μικρούς αγωνιστικούς χώρους και απέναντι σε καλά οργανωμένες άμυνες. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει για να έρχεται μόνο η νίκη. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο».

Σας ενόχλησε η ισοπαλία με την Βέροια;

«Δεν έχει σημασία το ότι με την Βέροια ήταν ένα φιλικό ματς. Είμαστε ο Άρης και πρέπει να κερδίζουμε παντού. Αυτή την νοοτροπία πρέπει να έχουμε καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Τι σκέφτηκες όταν σου έγινε η πρόταση από τον Άρη;

«Είπα δίχως δεύτερη σκέψη το “ναι” στον Άρη γιατί είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα. Μ΄αρέσουν αυτές οι προκλήσεις και στόχος μου είναι να αγωνιστώ με τον Άρη στην πρώτη κατηγορία».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button