Ποδόσφαιρο

Γεννάτος: “Νέος χλοοτάπητας όπως της Ρεάλ, κόστος 500.000 ευρώ, έτοιμος με την ΑΕΚ!”

Ο γεωπόνος και υπεύθυνος εργασιών για τον χλοοτάπητα στο Κλεάνθης Βικελίδης, Θεοφάνης Γεννάτος φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το πότε ξεκινούν οι εργασίες στο Χαριλάου και τι είδους είναι είπε:

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών είναι ότι από την επόμενη εβδομάδα μπαίνουμε στο φόρτο των εργασιών, να ξηλώνονται, να έχουν παραλειφθεί όλα τα υλικά που απαιτούνται για όλη την υποδομή με σκοπό να παραδοθεί το έργο και να είναι έτοιμο προς χρήση για το φιλικό στις 25 Ιουλίου.

Υπάρχει η μελέτη να γίνει το γήπεδο τύπου υβριδικού, μία μίξη συνθετικού και φυσικού χλοοτάπητα που έχουν πολλά μεγάλα γήπεδα στην Ευρώπη. Μπορεί να μη προλάβουμε να ολοκληρωθεί σε αυτήν την φάση, αλλά αργότερα σε όποια μεγάλη διακοπή έχουμε. Αυτό δίνει την δυνατότητα να υπάρχει μεγάλη αντοχή για τους ποδοσφαιριστές ως προς την συμπίεση.

Έχει 8% πλαστικό, όπως έχει η Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ πολύ μεγάλα γήπεδα, αλλά και το Καραϊσκάκη. Διαφέρουν τα χαρακτηριστικά από γήπεδο σε γήπεδο, αλλά όχι ότι το να λέμε α’ ποιότητα και β’ ποιότητα. Επιλέγονται τα χαρακτηριστικά ανάλογα με το κλίμα. Άλλο το κλίμα στην Αγγλία, άλλο στην Ελλάδα. Σίγουρα θα είναι του ίδιου τύπου στα πρότυπα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, γιατί οι ομοσπονδίες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο χορτάρι.

Για το τι εργασίες προβλέπονται είπε:

Νέο αποστραγγιστικό σύστημα. Θα είναι μία αποστράγγιση που δεν θα υπάρχει φόβος για δυσμενείς καιρικές συνθήκες την ώρα του αγώνα για κίνδυνο των ποδοσφαιριστών. Νέο αερικό που θα μπορεί το γήπεδο να γίνει το κατάβρεγμα σε πολύ μικρό διάστημα πριν την έναρξη του αγώνα δηλαδή μέσα σε 3-4 λεπτά και ο νέος χλοοτάπητας για να παιχτεί το ιδανικό ποδόσφαιρο.

Για το κόστος του έργου:

Όταν θα εγκατασταθεί ο υβριδικός χλοοτάπητας θα είναι της τάξης του μισού εκατομμυρίου. Η πρώτη φάση είναι περίπου στις 250.000 ευρώ και η εγκατάσταση τα άλλα μισά, άλλες 250.000 ευρώ. Όποια συμφωνία έχω κάνει εγώ είναι με τον κ. Καρυπίδη δεν έχει γίνει μέσω Σούπερ Λίγκας. Τα χρήματα δεσμεύτηκε να τα πληρώσει η ΠΑΕ κι αυτήν βαραίνουν. Πιστεύω θα πάμε προς τα καλύτερο. Έχουμε κατασκευάσει τα περισσότερα γήπεδα στην Σούπερ Λίγκα και έχουμε συνεργασίες και στο εξωτερικό, οπότε υπάρχει η γνώση του αντικειμένου.

Για το αν είναι δύσκολη η συντήρηση του έργου είπε:

Το Α και το Ω είναι η υποδομή αλλά η συντήρηση του είναι εξίσου σημαντικό. Έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο, το καταλαβαίνει απόλυτα και έτσι θα έχουμε συνεργασία για την συντήρηση. Το ζητούμενο είναι να παραμείνει αυτό το έργο.

 

 

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button