Μπάσκετ

Γαλάνης: “Ο Άρης θα βρει το δρόμο του και θα κάνει τις νίκες που πρέπει”

Ο Έλληνας προπονητής μπάσκετ, Δημήτρης Γαλάνης φιλοξενήθηκε σήμερα στο Yellow Radio 92.8 και την εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο:

-Για τη δουλειά του στη Ρωσία:

Έλειπα στη Ρωσία για δουλειά σε μία ομάδα. Συγκεκριμένα είναι η ομάδα Βοστόκ που είναι Super league 1. Είναι στην πρώτη κατηγορία της Ρωσίας. Είναι λιγάκι μακριά από την Ελλάδα αλλά είναι πολύ μεγάλη εμπειρία

-Για το αν θα τον δουμε κάπου αυτή τη σεζόν:

Δεν μου αρέσει να λέω πολλά πράγματα. Αν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Εγώ γύρισα εδώ και λίγες μέρες. Θα δούμε στο μέλλον τι θα γίνει.

-Για τον αγώνα του Άρη με την Ντνίτρο χθες:

Όποια νίκη γίνεται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι μεγάλη. Να ξέρετε ότι ο Άρης και η κάθε ομάδα κάνουν κοπιαστικά ταξίδια. Παίζουν σε συνθήκες πολύ ιδιαίτερες. Οι φίλαθλοι χθες ήταν πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Η Ουκρανία δεν είναι η πιο εύκολη χώρα για να μετακινηθείς και να έχεις και πληροφόρηση. Το καλό όμως ήταν ότι αυτή η ομάδα είχε παίξει με το Λαύριο και υπήρχαν πληροφορίες για το πως αγωνίζεται και θεωρώ ότι ο Άρης σε αυτό τον τομέα της πληροφορίας και πως την διαχειρίζεται είναι πολύ καλός. Το εκμεταλλεύτηκε αυτό στο έπακρο χθες ιδιαίτερα στην άμυνα.

-Για την ομάδα του Άρη :

Ο Άρης χθες δεν ήταν η ομάδα, η οποία παρουσιάστηκε στον Πανιώνιο. Θεωρώ ότι αυτό ήταν μια παρένθεση, Ο Άρης είναι μία ομάδα δομημένη, που οργανώθηκε με πολύ κόπο και αναγκάστηκε να παίξει δύσκολα παιχνίδια. Ήταν με το “πρέπει” από νωρίς. Επιπλέον, οι προσδοκίες του κόσμου δεν συνάδουν πολλές φορές με το ρόστερ και τη δυναμική της ομάδας. Πρέπει επίσης να υπολογίσουμε ότι ο προπονητής είχε διαλέξει έναν τρόπο παιχνιδιού, που είναι συγκεκριμένος με πολύ μεγάλη ενεργειακή δαπάνη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι ο Άρης θα βρει τον δρόμο του και θα κάνει τις νίκες που πρέπει. Σε αυτό το ποίο περιμένουν οι άνθρωποι της ομάδας θα ανταπεξέλθει. Στον αθλητισμό και στη ζωή δεν μπορείς να προδικάσεις τίποτα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να υπάρχει προετοιμασία , καλή επικοινωνία, να υπάρχει ομόνοια και σύμπνοια στις τάξεις  του Άρη. Είναι σημαντικό να υπάρχει περισυλλογή και όχι εκνευρισμός όταν έχουμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

-Για το αν μπορεί ο Λευτέρης Μποχωρίδης να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του στον Άρη:

Αν δεν δώσουμε στον Λευτέρη το χρίσμα και τα “κλειδιά”, δεν θα ξέρουμε ποτέ αν θα μπορέσει να τα καταφέρει. Γιατί και άνθρωποι όπως ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης μεγάλωσαν, ανδρώθηκαν και μεγαλούργησαν. Για’ αυτό το λόγο θέλουμε και ένα παιδί σαν τον Μποχωρίδη να προχωρήσει σε αυτό τον δρόμο. Φυσικά και χρειάζεται στήριξη στον Μποχωρίδη. Έχει την ευλογία να βρίσκεται σε ένα προπονητικό πρόγραμμα με έναν από τους καλύτερους γυμναστές τον Παναγιώτη τον Ζάλογγο.

-Για τις βολές στο μπάσκετ:

Η ελεύθερη βολή είναι μια κλειστή δεξιότητα. Δηλαδή όταν παίζω μπάσκετ, είναι μία ανοιχτή δεξιότητα. Αυτό σημαίνει ότι είναι και ο αντίπαλος απέναντι μου, που αντιδράει και δεν μπορώ πάντα να κάνω αυτά που θέλω. Η ποδηλασία επειδή είναι μια κυκλική κίνηση είναι μία κλειστή δεξιότητα. Η βολή είναι το μοναδικό σουτ στο μπάσκετ που είναι μία κλειστή δεξιότητα. Είναι η γραμμή, τα 4,5 μέτρα, είναι το στεφάνι και είναι τα 5 περίπου δευτερόλεπτα που σου δίνει ο διαιτητής να εκτελέσεις τη βολή. Εγώ θεωρώ ότι η επανάληψη και η θετική σκέψη θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

-Για το πως επηρεάζουν τα συνεχόμενα παιχνίδια τον Άρη:

Μια προσέγγιση είναι ότι τα παιχνίδια είναι δύσκολα και συνεχόμενα και επηρεάζουν το ένα το άλλο. Η άλλη προσέγγιση είναι ότι  ο Άρης παίζει στο Παλαί Ντε Σπορ με μία πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη χωρίς να έχει άγχος αν θα κερδίσει.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button