Μπάσκετ

Γαλάνης: “Κανείς δεν μπορεί να εξαπατήσει τον λαό του Άρη”

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Γαλάνης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και μίλησε για το μπάσκετ στον καιρό της καραντίνας αλλά και την επικαιρότητα.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Για το μπάσκετ στην καραντίνα: Το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής και η καραντίνα είναι μια ευκαιρία να το εκτιμήσουμε. Η προπόνηση, το γήπεδο, είναι πράγματα που βοηθάν στην ψυχική υγεία μας. Οι αθλητές στο NBA πιέζουν γιατί είναι πρωτόγνωρος ο εγκλεισμός, η καριέρα τους δεν είναι τεράστια, είναι πρόβλημα για αυτούς.

Για την επιστροφή στο γήπεδο στο NBA: Σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής τα προπονητήρια έχουν ανοίξει, τα επόμενα θα ανοίξουν την επόμενα εβδομάδα. Υπάρχουν σκέψεις για να μεταβούν στην Χαβάη, στο Λας Βέγκας. Προσπαθούν να εξαντλήσουν το κάθε ενδεχόμενο για να αγωνιστούν.

H Αμερική είναι μια άλλη πραγματικότητα. Μερικούς τους λένε να πάνε στο νοσοκομείο εάν υπάρχουν συμπτώματα και δεν πηγαίνουν λόγω της έλλειψης ασφάλειας και ιδιωτικής υγείας.

Ποια ομάδα “αδικήθηκε” παραπάνω από την διακοπή στο NBA: Καμία, καθώς η υγεία είναι πάνω από όλα όμως γενικά κάποιες ομάδες είχαν μια δυναμική από την στιγμή όμως που διαλύθηκαν οι Γουοριόρς, υπήρχαν πολλά αουτσάιντερ που θα διεκδικούσαν τον τίτλο. Υπήρχε φυσικά το… hot bet του Λος Άντζελες, Κλίπερς εναντίον Λέικερς.

Εγώ προσωπικά είμαι με τους Κλίπερς γιατί έχω φίλους εκεί, είδα όμως και από κοντά του Λέικερς, την θυγατρική τους και η κάθε ομάδα έχει τα δυνατά χαρτιά της.

Για τον Κώστα Αντετοκούνμπο: Τον είδα ναι από κοντά, έχει δρόμο να διανύσει όμως το ταλέντο του είναι αστείρευτο. Ο Γιάννης είναι hot όνομα και το να έχουν τον αδερφό του από κοντά είναι μέσα στο παιχνίδι.

Για την μείωση των αριθμού των ξένων στην Ελλάδα: Θα το αντιμετωπίσουμε αναπόφευκτα. Για τις ομάδες που δεν παίζουν Ευρώπη θα είναι 4 και για τους αυτές που αγωνίζονται 6. Πρέπει να εξελιχθεί το άθλημα, μια συναίνεση. Αυτό που έγινε στο all star της Αμερικής με το target score ήταν απάντηση στην νόσο που λέγεται στοίχημα. Όταν βλέπεις αυτό που έκαναν στο all star game, ίσως είναι η απάντηση για το μέλλον του μπάσκετ. Για τους ξένους πάντως, θα είναι πολύ καλύτερο να μειωθούν οι ξένοι, καθώς και θα έρθουν καλύτεροι αλλά και για τους Έλληνες. Πάντως για εμένα είναι σημαντικό το τι θα γίνει και στις ερασιτεχνικές ομάδες. Η ομάδα που κέρδισε την Αμερική είχε παίχτες από ομάδες της περιφέρειας.

Για τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές και ενδεχόμενη αλλαγή του κανονισμού: Η συμμετοχή τους δεν μπορεί να γίνει με διατάγματα. Πρέπει να γίνει συνολική αλλαγή της φιλοσοφίας. Όπως και στην Θεσσαλονίκη. Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ που ήταν υπερδυνάμεις στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ “παίζανε” την κατηγορία τους, η Θεσσαλονίκη έχει μόλις μια ομάδα στην Α2. Το μπάσκετ έχει πρόβλημα και κυρίως το βορειοελλαδίτικο. Ακούω μια ρητορική για το πως θα συνεχίσουν, υπάρχουν προβλήματα που επωάζουν, η πανδημία αντί να είναι στιγμή που θα μας κάνει να αναστοχαστούμε, συνεχίζουμε τα ίδια. Χάσαμε χρόνο, που δεν κερδήθηκε για καλές κινήσεις, διάλογο για την προώθηση του αθλήματος.

Για την ενδεχόμενη αλλαγή στην ΕΟΚ: Παντού χρειάζεται νέο αίμα, νέες ιδέες. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν ζούμε σε ένα μικρόκοσμο. Το τι θα κάνει ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής δεν ενδιαφέρει την Ευρώπη. Μοναχά αν κάνουν κάτι καλό. Η παγκοσμιοποίηση είναι τρομακτική, μπορούν να παρακολουθήσουν παίχτες από τους Αμπελόκηπους στην Αμερική. Να φύγει η εσωστρέφεια.

Για τον Άρη και το τι έφταιξε για την πορεία του: H χρονιά δεν ήταν καλή, ο Άρης ταλανίζεται από διοικητικά προβλήματα, έχουν ονοματεπώνυμα, δεν γίνεται μια ομάδα σαν αυτή να έχει τόσα θέματα. Κάποια στιγμή θα την πληρώσει καθώς σώνεσαι στο νήμα. Σε κρίσιμα παιχνίδια θα μπορούσε να ξεκολλήσει, υπήρχε μια καλύτερη εικόνα της ομάδος, όμως ο Άρης πρέπει να βρει διοικητική σταθερότητα, να φτιάξει ακαδημίες, εκεί να επενδύσει για τα επόμενα χρόνια και να οργανωθεί πάρα πολύ καλά. Ο Άρης που είναι λαοφιλής ομάδα να δημιουργήσει δεσμούς αληθινούς με τον κόσμο του. Πάντως οι μεγάλες ομάδες, τα ονόματα είναι περαστικά. Κανείς δεν μπορεί να εξαπατήσει τον λαό του Άρη. Έχει ένστικτό και μπασκετική συνείδηση.

Για τα σχέδια του: Έκανα ένα μεγάλο ταξίδι στην Αμερική για δύο μήνες που παρακολούθησα προπονήσεις, αυτή την στιμγή υπάρχει μεγάλη τριβή με δύο μεγάλους προπονητές του NBA και ανταλλάζουμε συμβουλές. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που ενδιαφέρονται, μακάρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να υπάρχουν δουλειές για όλους. Θα ήθελα πολύ να πάω και στην Αμερική για να είμαι κοντά στην γνώση και μπασκετική αλλά και κοινωνική.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button