Ποδόσφαιρο

Βροχή, Τσαγκαράκης και… “λευκή ισοπαλία” στα Γιάννενα…

Ο Άρης αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 16η αγωνιστική της Super League σε έναν αγώνα όπου οι “κιτρινόμαυροι” τα έδωσαν όλα όμως ο καιρός, ο αγωνιστικός χώρος και ο… Τσαγκαράκης δεν τους άφησαν να πάρουν τη νίκη.

Πρώτο ημίχρονο

Από την αρχή του αγώνα ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε εμφανώς πιο δυναμικά από τους γηπεδούχους δείχνοντας εξαρχής ότι θέλει να πάρει το σημαντικό τρίποντο σε μια έδρα που όπως δείχνουν οι αριθμοί… είχε καιρό να πάρει!

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Άρη να «πατά» περιοχή μόλις στο 2’ της αναμέτρησης με τον Μαντσίνι από τα δεξιά που πάσαρε πολύ όμορφα όμως ο Παντελάκης έδιωξε σε κόρνερ πριν προλάβει να «πιάσει» την μπάλα ο Μάνος. Δύο λεπτά μετά οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν ένα ακόμη κόρνερ από τα αριστερά αυτή την φορά μετά την ωραία συνεργασία των Τζέγκο και Σίλβα όμως στη συνέχεια την μπάλα απομάκρυναν οι αμυντικοί του ΠΑΣ. Τρίτο κόρνερ για τον Άρη ήρθε στο 8’ με τον Σάσα από τα δεξιά όμως η μπαλιά του Γκάμα δεν ήταν η ιδανικότερη.

Άλλη μια φάση για τον Άρη που ήταν συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή και πίεζε συνεχώς στο πρώτο δεκάλεπτο ήρθε από τον Γκάνεα στο 13’ όμως το σουτ του Γκάνεα αν και δυνατό έφυγε άουτ. Η καλύτερη μέχρι εκείνη την στιγμή φάση, στην οποία οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ ήταν λίγα λεπτά μετά όπου μετά την όμορφη κυκλοφορία της μπάλας από Γκάνεα, Τζέγκο, ο Σάκιτς σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε, όμως η μπάλα κατέληξε στον Μαντσίνι που σέντραρε, ο Σιώντης όμως ήταν εκείνος που απομάκρυνε ψύχραιμα.

Στο 18’ ήταν η πρώτη φορά που οι γηπεδούχοι μπήκαν στην εστία του Άρη μετά από την προσπάθεια των αμυντικών που δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σωστά, η μπάλα έφτασε στον Καρτάλη που βρισκόταν στη μικρή περιοχή όμως την έστειλα λίγο έξω από την εστία του Μπουσέ. Στο 25’ ξανά ο ΠΑΣ προσπάθησε να απειλήσει από στημένη φάση μετά από φάουλ του Γκάνεα, ο Καρτάλης εκτέλεσε από τα δεξιά όμως ο Μπεναλουάν ήταν εκείνος που απομάκρυνε.

Δύο λεπτά μετά ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν ο Παμλίδης από τα αριστερά έδωσε πάσα στον Σιώντη που ήταν… μόνος του στη μικρή περιοχή χωρίς άμυνα, όμως το δυνατό σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ.

  • Πρώτη κίτρινη κάρτα του αγώνα ήταν για τον Άρη όταν ο Γκάνεα είδε στο 30’ την κάρτα από τον Τσαγκαράκη.

Ο Άρης 0-1 με Μαντσίνι όμως το VAR έδειξε επιθετικό φάουλ στο 33’

Στο 33΄ ο Άρης «άνοιξε» το σκορ με τον Μαντσίνι όμως ο Τσαγκαράκης αφού επενέβη το VAR και είδε την φάση, ακύρωσε το «τέρμα» των κιτρινόμαυρων καθώς καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ του Μάνου στον Χουτεσιώτη πριν η μπάλα φτάσει στον Αργεντίνο.

  • Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον αγώνα και εκείνη σε παίκτη του Άρη αυτή τη φορά στον Μπρούνο Γκάμα.

Στο 40’ και πάλι ο Καρτάλης για τον ΠΑΣ απείλησε τον Άρη με ένα δυνατό σουτ το οποίο όμως και πάλι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στα επόμενα δευτερόλεπτα «κιτρινίστηκε» και ο Μπίρσμαν από πλευράς ΠΑΣ για σκληρό φάουλ στον Μαντσίνι.

Στο 44’ ήρθε το πρώτο κόρνερ για τους γηπεδούχους από τα αριστερά με τον Εραμούσμπε να πηδάει πιο ψηλά από όλους, πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στα δύο λεπτά των καθυστερήσεων ο Γκάνεα προσπάθησε να απειλήσει και πάλι από τα αριστερά όμως το σουτ πέρασε ξανά άουτ ενώ λίγο μετά ο Τσαγκαράκης «σφύριξε» την λήξη του πρώτου μέρους.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για την ομάδα του Άκη Μάντζιου ενώ στο 51’ ήρθε η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΣ με ένα κερδισμένο φάουλ σε αρκετά καλή θέση από τα δεξιά, όμως ο Μπεναλουάν ήταν εκείνος που έδιωξε.

Στο 54’ κίτρινη κάρτα δέχτηκε και ο Παμλίδης μετά από σκληρό φάουλ στον Σάσα, ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει στην περιοχή όμως ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε την μπάλα.

Οι πρώτες αλλαγές στο ματς ήρθαν από πλευράς Άρη με τον Άκη Μάντζιο να βάζει τον Λόπεθ στη θέση του Σίλβα και τον Σούντγκρεν στη θέση του Γκάνεα.

Στο 58’ ο Μαντσίνι και πάλι προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος από τα αριστερά με ένα σουτ λίγο πιο έξω από την μεγάλη περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Έλληνα τερματοφύλακα.

Τρία λεπτά μετά, ο Άρης κέρδισε φάουλ σε αρκετά καλό σημείο λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΣ με τον Γκάμα, όμως η μπάλα πέρασε από όλους συρτά σχεδόν και κατέληξε στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 66’ ο ΠΑΣ πάτησε περιοχή με τον Κρίζμαν ο οποίος κέδρισε το κόρνερ από τον Τζέγκο από τα δεξιά, όμως στη συνέχεια ο Τσαγκαράκης «σφύριξε» φάουλ πάνω στον Σάσα.

Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη στο 69’ να ανοίξει το σκορ με τον Σάσα αρχικά να σουτάρει, η μπάλα να φτάνει στον Λόπεθ όμως το γυριστό σουτ χτύπησε στον Παντελάκη και ο Χουτεσιώτης πρόλαβε και μπλόκαρε.

Η πρώτη αλλαγή για τους γηπεδούχους έγινε στο 74’ με τον Αργύρη Γιαννίκη να βάζει στον αγωνιστικό χώρο τον Λεό στη θέση του Μπρένερ ενώ λίγο μετά ήρθε μια πολύ καλή φάση για τον ΠΑΣ καθώς ο Κρίζμαν βγήκε σχεδόν μόνος του απέναντι στον Μπουσέ, ο Γάλλος μπλόκαρε και κέρδισε το φάουλ ενώ ο Κροάτης επιθετικός δέχτηκε την κίτρινη κάρτα.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Μπουσέ και πάλι φώναξε δυνατό «παρών» σε σουτ που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ενώ στη συνέχεια ο Μάντζιος πέρασε στην τρίτη του αλλαγή βάζοντας μέσα τον Ματέο Γκαρσία στη θέση του Μπρούνο Γκάμα.Στο 85’ ο Μαντσίνι και πάλι που στο σημερινό ματς έδειξε μεγάλη διάθεση, απείλησε από τα αριστερά με ένα σουτ στη κίνηση μετά από σέντρα του Σούντγκρεν, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα (τέσσερα λεπτά), ο Άρης προσπάθησε με “νύχια και με δόντια” να πιέσει και να απειλήσει για το γκολ ενώ στο 2′ λεπτό το σουτ του Ροζ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη μετά την γλυκιά σέντρα του Ματέο Γκαρσία από τα δεξιά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε με τον αγώνα να ολοκληρωνεται με τη “λευκή ισοπαλία”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button