Γενικά

«Βραδιά του Ερευνητή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

1.500.000 επισκέπτες σε 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν σήμερα στη Βραδιά Ερευνητή, σε ένα θεσμό που κρατά 12 χρόνια.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.

Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα είναι συνεπής στο ραντεβού της αναλαμβάνοντας ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την έναρξη του θεσμού το 2005.

Σκοπός της Βραδιάς Ερευνητή είναι να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία και να παροτρύνει περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Φέτος, σχεδιάζονται 11 εκδηλώσεις σε 9 ελληνικές πόλεις καλύπτοντας γεωγραφικά όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις στις εξής πόλεις: Αθήνα (α. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και β. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»), στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο (α. Ίδρυμα Τεχνολογίας κ Έρευνας και β. Θαλασσόκοσμος), στο Ρέθυμνο, στην Καρδίτσα, στην Ξάνθη, στην Κόρινθο και στην Καλαμάτα.

Όποια εκδήλωση και αν διαλέξετε, ετοιμαστείτε να εξοικειωθείτε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, να λάβετε μέρος σε πειράματα, να γνωρίσετε και να συνομιλήσετε με ερευνητές και να διασκεδάσετε με μουσική και άλλα ψυχαγωγικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ξεκινούν το απόγευμα και περιλαμβάνουν δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Μη χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τη μαγεία της έρευνας!

«Βραδιά του Ερευνητή»
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017,  17:00 – 22.00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1)

Ζήστε και φέτος μια συναρπαστική βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά πειράματα, μουσική, ομιλίες, συζητήσεις, διαγωνισμούς, δράσεις για παιδιά και πολλά ακόμη.

Παρακολουθείστε ένα μουσικο-επιστημονικό δρώμενο πλαισιωμένο με Blues-Rock μουσική, διασκεδάστε με νεανικά μουσικά σχήματα και ανακαλύψτε τα φυσικά μαγικά που εξηγούν τα ανεξήγητα.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με ώρα έναρξης στις 17:00 και Ελεύθερη Είσοδο.

Η Βραδιά του Ερευνητή συμπράττει με την ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση (17:00 – 22:00) θα συλλέγονται τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη πρώτης ανάγκης σε χώρο του Μεγάρου Μουσικής για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη.

Η δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντών πολιτών «ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και η Βραδιά του Ερευνητή δε θα μπορούσε να μην συμπράξει στην ενέργεια αυτή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button