Ποδόσφαιρο

Βουγίδης: «Κατάσταση τρέλας η Football League»

Ο νομικός σύμβουλος της Football League Αντώνης Βουγίδης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Αθλητικό X-PRESS».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Football League είπε:

Δεν είναι μόνο στην Football League, είναι όλο το ποδόσφαιρο μας είναι σε μια κατάσταση ανασυγκρότησης και τα προβλήματα είναι γενικά, οπότε και στην Football League έρχονται τα απόνερα, εφόσον είμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα φυσικά και μιλάμε για μια κατάσταση τρέλας.

Για το αν μπορεί να ξεκινήσει η Football League χωρίς την ΕΕΑ είπε:

Ο νόμος προβλέπει μια άλλη διαδικασία, δηλαδή προβλέπει οι ομάδες να καταθέτουν τους φακέλους τους για να πάρουν μια σχετική έγκριση για να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, κάποιος πρέπει να τις ελέγχει. Εμείς δεν προβλέπεται να την έχουμε αυτήν την δυνατότητα και μια συγκεκριμένη επιτροπή να τους ελέγχει, στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΕΕΑ και ελέγχει για το ποιες ομάδες τηρούν τις προϋποθέσεις ώστε να τους παραχωρήσει την άδεια.

Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να ξεκινήσουμε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει εγκριθεί καμία ομάδα και μετά όταν βγουν ένα σωρό προβλήματα να λέμε ότι δεν τους έλεγξε κανένας. Δεν είναι σωστό να μπει καμία ομάδα στο πρωτάθλημα χωρίς εγγυητική γιατί μετά μένουν ποδοσφαιριστές απλήρωτοι και άλλα τόσα προβλήματα. Πρέπει κάπου να διασφαλιστεί αυτή η διοργάνωση. Θα κάναμε και μόνοι μας αυτήν την δουλειά αλλά εφόσον υπάρχει η ΕΕΑ, καλώς η κακώς ελέγχονται από εκεί οι ομάδες.

Για το αν θα μπορούσε κάποια στιγμή την δουλειά της ΕΕΑ να την κάνει η Football League είπε:

Θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να το περνάγαμε στο καταστατικό μας και να ελέγχουμε εμείς τις ομάδες αλλά εκεί θα μπαίνανε άλλα προβλήματα, ο γνωστός του γνωστού κλπ για αυτό υπάρχει ένα όργανο ανεξάρτητο από εμάς. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να ελεγχθούν σε μια ομάδα όπως οι πληρωμές σε ποδοσφαιριστές, τα μετοχολόγια, οι εγγυητικές κλπ και θεωρούμε ότι αφού στην ΕΕΑ υπάρχουν οι δικαστές ότι είναι καλύτερα.

Για το αν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να πάρουν υπόψη την επιτροπή είπε:

Δεν νομίζω ότι μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να πάρουν υπόψη την επιτροπή, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, υπό την πίεση του χρόνου, θα γίνουν εμβόλιμες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και θα παίζουν οι ομάδες Τετάρτη-Κυριακή, οι άνθρωποι έχουν χιλιάδες προβλήματα να λύσουν.

Για τις ομάδες:

Έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα οι ομάδες και θεωρούνται επαγγελματικές οι ομάδες αλλά δεν έχουν τα έσοδα για να θεωρούνται επαγγελματικές. Μια ομάδα πρέπει να έχει ένα μπάτζετ 600-700 χιλιάρικα για να βγάλει το πρωτάθλημα και κάποιοι αναγκάζονται τα βάζουν από την τσέπη τους γιατί έσοδα δεν υπάρχουν. Κάποιοι ξεκινάνε και λένε θα τα βρουν στην πορεία, θα βρουν κάποιον χορηγό η κάποιον να τους βοηθήσει.

Για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη από το Υπουργείο είπε:

Η πληροφορία που έχουμε από το Υπουργείο είναι ότι έγινε ανασυγκρότηση της επιτροπής, ορίστηκαν νέοι δικαστές και ότι μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσουν και αν όλα πάνε καλά στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα.

Για το αν έχει βρει χορηγία η Football League είπε:

Είναι σε συζητήσεις ο πρόεδρος με χορηγούς και άμα ευοδωθούν  θα έχουμε πιστεύω κάποια εξέλιξη σύντομα.

Για το αν βάζει το χέρι του στην φωτιά ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 28 Οκτωβρίου είπε:

Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά αλλά ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα ξεκινήσεις στις 28 Οκτωβρίου το πρωτάθλημα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button