Ποδόσφαιρο

Βερτουδάκης: “O Άρης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αλληλεγγύης”

Ο αθλητικός ψυχολόγος και προπονητής της Football Club Άρσης, Βασίλης Βερτουδάκης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το παιχνίδι των νέων της Άρσης με την Κ-19 του Άρη είπε:

Δυστυχώς χθες ο καιρός δεν επέτρεψε να γίνει το ποδοσφαιρικό παιχνίδι αλλά σήμερα αν όλα πάνε καλά θα πραγματοποιηθεί. Στόχος μας είναι να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα στη σημασία του αθλητισμού και πόσο μπορεί να βοηθήσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι πρόσφυγες και την κοινωνική τους ένταξη με σκοπό να μπορέσουν να ενσωματωθούν με έναν διαφορετικό αλλά εξίσουμε σημαντικό τρόπο.

Το μήνυμα του συγκεκριμένου αγώνα:

Το παιχνίδι αυτό στην ουσία γίνεται με την έναρξη της εκπαίδευσης από μία γερμανική οργάνωση εν ονόματι Spirit of Football, οι οποίοι διαδίδουν το πνεύμα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα και προσπαθούν να βοηθήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Θα είναι παρόν ο αντιδήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης ο οποίος θα υπογράψει την μπάλα η οποία περιφέρεται ανά τον κόσμο.

Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 το απόγευμα στο γηπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (στην Μίκρα) της οποίας η βοήθεια ήταν τεράστια και βοήθησε στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Για την σχέση του Άρη με την διοργάνωση Spirit of Football είπε:

Ο Άρης κατ’εξοχή είναι ένα σωματείο το οποίο στηρίζει τέτοιες δράσεις και ευχαριστώ την οικογένεια του Άρη, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα καθώς και οι σχέσεις του Άρη με την διοργάνωση Spirit of Football είναι στενά συνδεδεμένη και η ιστορία πάει αρκετά πίσω ακόμη και στα 8-10 χρόνια που γνωρίζονται μεταξύ τους οπότε η σύνδεση έγινε με τέτοιο τρόπο και θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το φιλικό.

Μήνυμα μας επίσης είναι ότι μπροστά στην μπάλα είμαστε όλοι ίσοι.

Για το τι ηλικίες είναι και πως βρήκε αυτά τα παιδιά που θα παίξουν απέναντι στον Άρη είπε:

Στην ουσία τα τελευταία δύο χρόνια που δουλεύω στην Άρσης μέσα από την καθημερινή τριβή, επαφή και αξιολόγηση αυτών των παιδιών εκτός από νεαρούς ενήλικες, η ομάδα αποτελείται και από ανήλικους οι οποίοι έχουν ζήσει τραυματικές εμπειρίες, πολλοί από αυτούς μένουν σε ξενώνες είτε σε διάφορα camps και hot-spot είτε σε κοινωνικά διαμερίσματα. Μέσα από αυτόν τον τρόπο και μέσα από την συνεργασία και άλλων συνεργατών της Άρσης μπορέσαμε και καταφέραμε σιγά σιγά να φτιάξουμε αυτήν την ομάδα. Οι ηλικίες είναι από 16 έως 25. Πολλά από τα παιδιά προέρχονται από Συρία, Ιράν, Ιράν, Αφγανιστάν, Υεμένη, Παλαιστίνη, Μαρόκο και Αλγερία. Η γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι παγκόσμια.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button