Ποδόσφαιρο

Βελώνης: «Άξιοι συγχαρητηρίων όσοι έμειναν – Στον Άρη θέλει οργάνωση και να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη»

Στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Βελώνης.

Ο πρώην παίκτης του Άρη που έχει ζήσει τις δυσκολίες στην ομάδα μίλησε για τον Άρη του τώρα και τα όσα βιώνει, εξέφρασε τα «γιατί;» που έχει κάθε φίλαθλος της ομάδας ενώ τόνισε πως πρέπει επιτέλους να συμβαίνουν τα αυτονόητα και χαρακτήρισε τους παίκτες που έμειναν ήρωες!

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αναλυτικά τα όσα είπαν στον Γιώργο Τότσικα:

Πολύ δύσκολα τα πράγματα όχι μόνο για τον Άρη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο

Περνάμε μια ρήξη θα πω όχι μόνο οικονομική αλλά και σχετικά με την υγεία μας. Εύχομαι να μπορέσουμε να επανέλθουμε γρήγορα, να μπορέσει ο κόσμος να γυρίσει ασφαλής στην δουλειά του, να επιστρέψουμε στα γήπεδα, γενικώς ο κόσμος να κινηθεί όπως γνωρίζαμε.

Υπάρχει ωστόσο μια αμφιβολία και αβεβαιότητα.

Σίγουρα, το καλοκαίρι η μέρα έτσι και αλλιώς είναι μεγαλύτερη, ο κόσμος περνά πιο πολλές ώρες έξω, ξεχνιέται, είναι επικίνδυνα διότι όταν βρίσκεσαι σε τέτοιες καταστάσεις και υπάρχει πολυκοσμία πρέπει να προσέξουμε όλοι για να περάσουμε αλώβητοι από αυτό το δύσκολο έργο.

Πάμε στον Άρη, σε έναν Άρη που αλλιώς περίμενε τα πλέι οφ και αλλιώς τα βιώνει τελικά. Ποιο είναι το δικό σου σχόλιο;

Για εμένα τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων, αυτά τα 15-16 παιδιά που έμειναν και αγωνίζονται, τιμούν την φανέλα και δείχνουν κάθε φορά που μπαίνουν στο γήπεδο ότι καταθέτουν και την ψυχή τους και για τα 95 λεπτά. Πρέπει να συνηθίσει η ομάδα, έμειναν δύο παιχνίδια, πρέπει να αγωνιστούμε όπως την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο. Η διοίκηση πρέπει να πάρει μέτρα και αποφάσεις προκειμένου να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.

Ο Άρης πρέπει φυσικά να λύσει το ban, αλλιώς δεν υπάρχει «επόμενη μέρα».

Εννοείται, χωρίς αυτό δεν υπάρχει συνέχεια, δεν υπάρχει ζωή και δεν μπορεί να λειτουργήσει η αντρική ομάδα. Πιστεύω με βάση τα λεγόμενα του προέδρου να λυθεί το ban και εύχομαι επιτέλους ο Άρης να ολοκληρώσει μια χρονιά με 20 ποδοσφαιριστές και να ξεκινήσει την επόμενη με τους ίδιους διότι κάθε χρόνια βλέπουμε να φεύγουν 10 π.χ και να έρχονται 13-14.

Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να ασκηθεί κρητική, είναι κάτι που το λέμε χρόνια, ο Άρης δηλαδή να έχει έναν κορμό.

Ακριβώς, δεν γίνεται να δίνεις το περιβραχιόνιο στον κύριο Βέλεθ και μετά να φεύγει από την ομάδα πριν τελειώσει η σεζόν επειδή το συμβόλαιο του έληξε στις 30 του μηνός! Δεν γίνεται να εξαφανίζονται όλοι οι παίκτες και να μην μπορείς να τους βάλεις να παίξουν σε πέντε παιχνίδια, αυτά δεν γίνονται είναι επαγγελματική ομάδα, έχει ιστορία και αντιπροσωπεύει χιλιάδες κόσμο.

Ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι υπεύθυνοι;

Δεν το γνωρίζω αυτό, κάποιοι σίγουρα που βρίσκονται «επάνω». Η ομάδα δεν είναι ερασιτεχνική, έχει συμμετοχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει γράψει ιστορία και δεν γίνεται να ταλαντεύεται από παίκτες είτε Έλληνες, είτε Ισπανούς είτε Αργεντινούς, πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει. Το τι θα γίνει άλλοι το γνωρίζουν και είναι αρμόδιοι για αυτό. Εμείς φυσικά κάνουμε καλοπροαίρετη κριτική και θέλουμε το καλό της ομάδας.

Πρέπει να υπάρξει σωστός προγραμματισμός και όχι να προσπαθείς να «κατεβάσεις» ενδεκάδα.

Αυτό ειλικρινά δεν υπάρχει, μόνο σε εμάς γίνεται. Δεν υφίσταται, το βλέπω δηλαδή κάθε Κυριακή και σκέφτομαι είναι εικόνα ομάδας αυτή; Αυτό έπρεπε να το σκεφτούν νωρίτερα και εν τέλει οι υπεύθυνοι να βγουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν μένω στο αποτέλεσμα, ναι αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο δεχτήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό και πήγε παράταση και; Έπεσε η ψυχολογία, ο Φετφατζίδης πως επέστρεψε και παίζει; Δεν «έκατσε» η μεταγραφή του, γύρισε πίσω και παίζει ποδόσφαιρο.

Ευθύνη επιρρίπτεις και στους παίκτες;

Και στους παίκτες και ο Διαμαντόπουλος είναι ήρωας, με μηδέν συμμετοχές αλλά το παιδί έμεινε εκεί να τελειώσουν τα παιχνίδια και μετά θα φύγει, όπως και ο Σόουζα. Δεν μιλάω για τα παιδιά που έμειναν αλλά για εκείνους που έφυγαν και μάλιστα ήταν παίκτες πρώτης γραμμής. Δεν τους συγχωρώ και αύριο Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια και Φετφατζίδης να μείνουν στην ομάδα, όπως και ο Κόρχουτ, ο Ροζ. Να έχεις έναν κορμό να μπορέσεις να πατήσεις και όχι να λένε πως ο Γκάμα είναι μεγάλος, ο Γκάμα γύρισε από δύσκολο τραυματισμό και έκανε την καλύτερη χρονιά του στον Άρη. Κάποια πράγματα φαίνονται, δεν χρειάζεσαι ειδικούς για να το καταλάβεις. Υπάρχει θέμα οικονομικό; Το σέβομαι, δεν είπαμε ότι ο άνθρωπος είχε τα χρήματα και δεν τα έβαλε, αλλά δεν γίνεται και όλα να τα αφήνουμε για τελευταία στιγμή. Από τότε που έφυγα εγώ, βλέπω ότι όλα στον Άρη με οποιαδήποτε διοίκηση γίνονται την τελευταία στιγμή. Και ξαναλέω, δεν κατηγορώ κανέναν αλλά από εκεί και πέρα πρέπει κάτι να γίνει, πρέπει να βρεθεί μια λύση. Δεν γίνεται να μην έχεις μια αλλαγή, δεν είναι ένα παιχνίδια, έχει περίπου 5-6 αγωνιστικές και θα πει κανείς για αυτά τα παιδιά που βάζουν τα πόδια τους στην φωτιά; Είναι ήρωες για εμένα!

Τι πιστεύεις πως μπορεί να γίνει;

Δεν τους θέλω αυτούς τους ξένους που μια είναι εντός και μια εκτός αποστολής, πάρτε παιδιά από την Κ-19, αφού τους χρησιμοποιούμε έτσι. Είχε 5-6 παιδιά από την μικρή ομάδα, αν αυτά είχαν συμβόλαιο τώρα θα αγωνίζονταν όλα. Αφού έχουμε πρόβλημα γιατί δεν στηρίζουμε εκεί;

Θα έπρεπε ναι, αλλά για να είμαστε δίκαιοι οι Ένινγκ και Χαριστέας ήδη είχαν προωθήσει κάποια παιδιά που προπονήθηκαν, εκεί όμως ήρθε ο «ασφυξία» του ban.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, πρέπει να δώσουμε χρόνο στον προπονητή που έχουμε διότι η φιλοσοφία του να βλέπει και από πάνω και από κάτω, είναι πολύ καλό το προφίλ, ας μην μπερδέψουμε προπονητές και προέδρους σε αυτό που λέω, αυτά είναι πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει «χθες». Δεν μπορεί αυτή η ομάδα από τις ακαδημίες να πλαισιώνει άλλες ομάδες, πολλά ονόματα ήταν του Άρη. Όταν βλέπεις τον αγώνα και ένας παίκτης ζητά αλλαγή και δεν έχει, δεν σε πικραίνει αυτό;

Πλέον οι παίκτες ζητούν περισσότερα χρήματα λόγω της κατάστασης, εδώ δεν χρειάζεται μια καλύτερη διαπραγματευτική προσέγγιση από τον Άρη;

Αυτό είναι κομμάτι με το οποίο θα ασχοληθούν οι υπεύθυνοι που γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς την διαπραγμάτευση. Εμπλέκονται πολλοί, δεν θα μείνω στα ονόματα των παικτών, αλλά στην προφορά τους. Αν θες να πλησιάσεις π.χ βάλε μπόνους σε αγώνες ή σε συμμετοχές και γκολ και αν είναι ο ίδιος να τα πάρει, γιατί όχι; Και αν όντως συμβεί αυτό, πιστέψτε με θα μιλάμε για άλλη ομάδα και άλλα πράγματα. Αλλά δεν γίνεται να έχουν περάσει από την ομάδα 100 ξένοι και να μην έχει «ακουμπήσει» κανείς. Έρχονται, φεύγουν ελεύθεροι και οικονομικά η ομάδα δεν έχει πάρει τίποτα. Υπάρχουν πολλές λύσεις, δεν ξέρω τι γίνεται. Εμείς καθόμαστε, παρακολουθούμε και λέμε την άποψη μας.

Έρχεται μια ομάδα πχ και ζητά τον Ροζ ή τον Σάσα δίνοντας ένα μεγάλο ποσό; Θα προχωρούσες σε αυτή την πώληση;

Ναι, αν το ποσό ήταν μεγάλο γιατί με αυτά τα χρήματα θα αγόραζα δύο παίκτες που θα είχαν +1 παίκτη σε μια θέση. Οικονομικά υπάρχουν δυσκολίες οπότε ευχαρίστως να γίνονται πωλήσεις, θα μπαίνουν χρήματα στο ταμείο της ομάδας και μετά θα μπορεί να κάνει τις προσθήκες που θέλει και ο προπονητής που ξέρει καλύτερα.

Τελικά έγινε μεγάλο κακό σε εκείνο το Άρης-ΑΕΚ, μεγαλύτερο απ’όσο φανταζόμασταν και εμείς.

Εντάξει, τι να πούμε; Υπήρξε αδράνεια, κόλλησαν, το θέμα ήταν η μπάλα να μην φτάσει στην περιοχή, αυτά όμως συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Εσύ αυτό φυσικά το γνωρίζεις καλύτερα από όλους με το γκολ στο Χαϊδάρι.

Αυτό ακριβώς. Τώρα εύχομαι για την ομάδα το καλύτερο και αυτοί που γνωρίζουν περισσότερα να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου ο Άρης να είναι ανταγωνιστικός όπως και φέτος. Εγώ μιλάω για τα αυτονόητα που επιβάλλονται να αλλάξουν. Όταν ξεκινά μια χρονιά τι λέμε; Έναν τίτλο και μια θέση στην Ευρώπη.

Και έχουμε άλλα δύο παιχνίδια, με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Εγώ θεωρώ πως μέχρι το 50’-60’ θα είμαστε μια χαρά μην σου πω και καλύτεροι αγωνιστικά. Μετά παίζει ρόλο η κούραση των παικτών αφού παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Και στο Ηράκλειο αυτό έγινε

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button