Ποδόσφαιρο

Βαρούχας: “Καθαρό πέναλτι στον Γκαρσία, ξένοι διαιτητές και στα ντέρμπι του Άρη”

Ο πρώην διαιτητής και καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Για το πέναλτι που δε δόθηκε στον Άρη είπε:

Αυτό το πέναλτι δεν γινόταν να μη το δώσεις. Είναι μία παράβαση που είναι εύκολη να τη δώσεις. Από την πλευρά εκείνη είναι και ο βοηθός. Ο βοηθός δεν είναι εκεί μόνο για το “κακό”. Αφού είσαι εκεί και το βλέπεις, βοήθα. Την τελική απόφαση την παίρνει ο διαιτητής αλλά ήταν παράβαση και πέναλτι που δεν δόθηκε. Αυτός είναι από την πίσω πλευρά δεν είναι μπροστά και εμένα μου αρέσει να ακούω αντίδραση από τον κόσμο. Όταν ένας αμυντικός πάει να βάλει το πόδι και ο διαιτητής είναι από την πίσω πλευρά δε βλέπει από μπροστά γιαυτό λέμε ότι μπορεί να βοηθήσει ο βοηθός. Αυτή είναι η φάση της δυσκολίας που είπα. Δε δίνω άλλοθι στον Κομίνη επειδή είπα ότι είναι δύσκολη η φάση. Στην αρχή έγινε μία φάση με τον Ντουρμισάι αν είναι μέσα ή έξω αλλά είναι κίτρινη κάρτα η οποία δε δόθηκε. Τα παιχνίδια του Σαββάτου εκτός του Παναιτωλικού που το έχει η ΕΡΤ, τα άλλα δύο το πήραμε Κυριακή βράδυ την ώρα που ξεκινούσε η εκπομπή. Το παιχνίδι το είδα. Είναι πέναλτι και έπρεπε να δοθεί. Όπως όλοι έτσι και εγώ δεν θέλαμε να έρθουν ξένοι διαιτητές όμως μέχρι στιγμής η παρουσία των ξένων είναι αρνητική γιατί βλέπω έναν σεβασμό από τους παίκτες στους διαιτητές. Πράγμα το οποίο απέναντι στους Έλληνες δεν υπάρχει γιατί οι Έλληνες έχουν δώσει δικαιώματα. Φέτος οι Έλληνες διαιτητές δεν τα πάνε καλά. Σε λίγο θα ζητάει και η Λάρισα και η Λαμία ξένους και ο καθένας.

Για το αν πρέπει να υπάρχουν ξένοι διαιτητές στο Άρης – ΠΑΟΚ είπε:

Φυσικά πρέπει να υπάρχουν. Σε όλα τα ντέρμπι. Ο Άρης δε είναι αμελητέα ποσότητα. Ο Άρης αυτή την στιγμή έχει πολύ κόσμο, έχει καλή ομάδα άρα όλα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει τα έχει.

Για τον Περέιρα είπε:

Ο Περέιρα δε γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις επιλογές του. Αν ήμουν εγώ ο Περέιρα στην αρχή της περιόδου θα μάζευα όλους τους προέδρους και θα έλεγα τι ζητάνε. Ο καθένας να βγει μπροστά στον άλλο πρόεδρο, όποια πράγματα μπορούν να γίνει να τα κάνουμε.

Για το αν αντέχουν οι πρόεδροι το 50-50 είπε:

Άμα δεν αντέχουν το 50-50 ας πέσουν μόνοι τους. Όταν θέλεις έξω 50-50 μέσα δε θες 50-50;

Για το VAR είπε:

Θα δείξει η “νεκροψία”. Το VAR είναι καλό για τους κακούς διαιτητές. Να μπει για να δούμε τότε τι θα γίνει. Στην Ελλάδα θα το αντέξουν; Να δούμε για να μπούμε και σε σωστές βάσεις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button