Ποδόσφαιρο

Βανγκέλι: «Χωρίς τις ανίκανες διοικήσεις, ο Άρης του Κούπερ θα έφερνε πρωτάθλημα»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Box to box» φιλοξενήθηκε ο Κρίστι Βανγκέλι.

Ο πρώην παίκτης του Άρη και ένα από τα μέλη της τότε ομάδας που έζησε το έπος της Μαδρίτης, μίλησε για εκείνη την βραδιά της 1ης Δεκεμβρίου του 2010, τα λόγια του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πριν από εκείνο το παιχνίδι, ενώ φυσικά σχολίασε και την φετινή πορεία των «κιτρινόμαυρων» λέγοντας πως η ομάδα έχει όλα τα φόντα για να κατακτήσει επιτέλους έναν τίτλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Νομίζω η 1η Δεκεμβρίου θα είναι πάντα μια ξεχωριστή ημέρα για εσένα.

Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη και όχι μόνο για τον Άρη, ήταν η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στην Ισπανία που δεν το έχει καταφέρει ακόμη καμία άλλη. Μιλάμε για μια ομάδα την Ατλέτικο Μαδρίτης που ερχόταν με ένα Europa League και ένα Super Cup με την Ίντερ, μια παντοδύναμη για τα δεδομένα ομάδα. Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας από πλευράς μας, με ένα απίστευτο στήσιμο από τον προπονητή και νομίζω πως το ζήσαμε πραγματικά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο.

Το πιστεύατε ότι μετά από το παιχνίδι με την Λεβερκούζεν θα κερδίζατε στην Μαδρίτη;

Εγώ δεν θα το ξεκινήσω από το παιχνίδι, θα έλεγα πως η ομάδα είχε στηθεί πολύ καλά από το καλοκαίρι, με πολύ καλή προετοιμασία, μια ομάδα που με όποιον αντίπαλο και αν έπαιζε δεν είχε μεγάλες διαφορές ούτε στο ανασταλτικό ούτε στο επιθετικό κομμάτι. Όταν περάσαμε στους ομίλους, ξέραμε ότι θα έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Ακόμη και το γεγονός ότι μπήκαμε στους ομίλους, δεν ήταν κάτι τυχαίο, ούτε φυσικά το ότι κερδίσαμε την Ατλέτικο, γιατί ήταν ομάδα με τεράστια ποιότητα. Όμως ξέραμε ότι δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα, κάτι που έλειπε πριν το ματς ήταν η ψυχολογία, αυτό το είδε ο προπονητής και με δύο λόγια το άλλαξε. «Μπείτε μέσα και δείξτε ποιοι είναι οι πραγματικοί νικητές», αυτά ήταν τα λόγια του. Παίξαμε πάρα πολύ ωραία, χωρίς άγχος και με μια δόση τύχης και πετύχαμε μια τεράστια νίκη.

Δεν είναι όμως κρίμα το γεγονός ότι αν σας άφηναν τότε, εκείνη η ομάδα με τους συγκεκριμένους παίκτες και προπονητή θα μπορούσε να κατακτήσει κύπελλο ή πρωτάθλημα;

Από την στιγμή που ήρθε ο μίστερ, γιατί εγώ έτσι τον αποκαλώ, ήταν ένας προπονητής με απίστευτο ήθος και σεβασμό προς κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, ήταν πραγματικά άψογος. Το να μην αφήσεις αυτό τον άνθρωπο και βοηθήσει και να φτιάξει την ομάδα είναι πιστεύω ανικανότητα των τότε διοικούντων. Όταν έχεις τέτοιους ανθρώπους στην ομάδα, τους αφήνεις να δουλέψουν, αυτό φάνηκε και από την πορεία του Άρη με τον Κούπερ στο «τιμόνι».

Αν τον άφηναν, μέχρι που θα έφτανε ο Άρης πιστεύεις;

Σίγουρα η ομάδα θα είχε βγει μέσα στα επόμενα 3 ή 4 χρόνια πρωταθλήτρια. Η ομάδα ξέρω πως δούλευε και ο συγκεκριμένος άνθρωπος δούλευε με τόση αφοσίωση και όχι μόνο απέναντι στους έντεκα βασικούς, αλλά όλοι ήταν προπονημένη. Με έναν βασικό κορμό και κάποιους επιπλέον παίκτες, θα ήταν μια κερδισμένη ομάδα, θα πουλούσε και παίκτες στην Ευρώπη.

Το έχεις και εσύ έναν μικρό «καημό» να σήκωνες έναν τίτλο με τον Άρη;

Σίγουρα και η πίκρα μου είναι πολύ μεγάλη γιατί έφτασα σε τέσσερις τελικούς και δεν τα κατάφερα. Όμως και τώρα είμαι κομμάτι της ομάδας, νιώθω την ομάδα, δεν έχω σταματήσει να την παρακολουθώ και τότε σαν παίκτης και τώρα σαν οπαδός αυτής της ομάδας. Αν φέτος ο Άρης πετύχει κάποιον τίτλο, θα νιώθω και εγώ σαν να το σήκωσα μαζί με τους υπόλοιπους. Ελπίζω να το καταφέρουν, θα δώσουν μεγάλη χαρά σε όλους μας.

Έγινε μεγάλη συζήτηση για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Τελικά τι χρειάζεται μια ομάδα ακόμη και με μικρότερο μπάτζετ για να κερδίσει έναν αντίπαλο της;

Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες και έναν άψογο προπονητή, μια ομάδα πολύ επιθετική και φυσικά παίκτες με μεγάλη αξία. Το μπάτζετ του Άρη δεν συγκρίνεται και το γνωρίζουμε αυτό, το μεγάλο στοίχημα στον Άρη είναι οι παίκτες που ήρθαν φέτος γιατί είναι αρκετοί, να μείνουν και την επόμενη χρονιά ώστε να χτιστούν ακόμη πιο γερές βάσεις. Παίζει ρόλο και ο ρυθμός και πιστεύω πως γενικώς και ο κόσμος αν υπήρχε στο Χαριλάου θα έδινε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους παίκτες, όταν παίζεις σε αυτό το γήπεδο καταλαβαίνεις πως θα αγωνιστείς και θα κερδίσεις για αυτόν τον κόσμο.

Αν είχαμε κόσμο στα γήπεδα φέτος θα ήσουν ακόμη πιο αισιόδοξος;

Σίγουρα, το έχουν νιώσει και οι παίκτες αυτό, την στήριξη του κόσμου. Ο κόσμος είναι πάντα εκεί, ακόμη και στα δύσκολα. Φέτος έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, η ομάδα έχει πολύ καλή βάση και εύχομαι να μην αλλάξει αυτό και να μην φύγουν παίκτες.

Στην ομάδα πλέον παίζει και ένας παλιός σου γνώριμος, ο Έργκους Κάτσε..

Τον γνωρίζω προσωπικά, είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί και πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Το ότι δεν έπαιζε και τόσο στην προηγούμενη ομάδα του, τον επηρέασε και έχασε λίγο τον ρυθμό του και ήταν και ένας από τους λόγους που δεν κλήθηκε στην Εθνική Αλβανίας, κάτι που με ενόχλησε πολύ. Πρέπει να βρει και πάλι τον ρυθμό και τα πατήματα του γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης και θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης από τον φετινό Άρη;

Κοίταξε, από πέρσι ο αγαπημένος μου είναι ο Μπρούνο Γκάμα, ένας απίστευτός παίκτης που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις μπροστά, έχει άριστη τεχνική κατάσταση, είναι παίκτης που πηγαίνει μπροστά και δεν φοβάται. Μου αρέσει πάρα πολύ, είναι ένας πραγματικά ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής.

Πως βλέπεις τους αμυντικούς;

Ο Σούντγκρεν δεν έχει δείξει ακόμη νομίζω τον πραγματικό του εαυτό γιατί εγώ τον έβλεπα και παλιότερα. Έχασε λίγο τον ρυθμό του δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε πέρσι. Από την άλλη ο Σάκιτς είναι πιο γνώριμος, ένας παίκτης με αρκετά καλά στοιχεία, γρήγορος, το γουστάρει πολύ. Και ο Γκάνεα είναι πολύ καλός και ο Άρης νομίζω χρειάζεται επιθετικογενείς αμυντικούς όπως ήταν και ο Νέτο.

Θα σκεφτόσουν το σκάουτινγκ αφού κρεμάσεις στο μέλλον τα ποδοσφαιρικά σου παπούτσια;

Κοίτα, έχω μάθει πολλά γιατί έχω δουλέψει και είχα δίπλα μου πολύ σημαντικούς προπονητές όπως ο Κούπερ και όχι μόνο, σίγουρα δεν θα ήθελα τον εαυτό μου έξω από το ποδόσφαιρο, είναι ένα κομμάτι που πιστεύω ξέρω καλύτερα από όλα στη ζωή μου. Θα ήθελα να ασχοληθώ μετά την ενεργό δράση είτε με την προπονητική είτε με το σκάουτινγκ.

Ήδη λαμβάνουμε μηνύματα από τον κόσμο του Άρη που σε θέλει πίσω στην ομάδα σε κάποιο πόστο.

Όπως και να έχει, πέρασα πολλά χρόνια στην ομάδα και όπως έχω ξαναπεί νιώθω κομμάτι του Άρη και αυτού του κόσμου. Έχει γίνει φοβερός σχεδιασμός, έχουν γίνει πολλές αλλαγές και νιώθω ότι όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα. Μακάρι να ήμουν μέσα στην ομάδα σε οποιοδήποτε πόστο. Εύχομαι ο Άρης να έχει πάντα παιδιά που να ματώνουν και να γουστάρουν να αγωνίζονται με αυτή την φανέλα. Αν έχεις 2-3 παιδιά που νιώθουν και ο πρόεδρος θα είναι πολύ πιο ικανοποιημένος.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο φετινός Άρης;

Η ομάδα με την αξία που έχει φέτος, έχει δυνατότητες να πετύχει πολλά πράγματα. Φυσικά παίζει ρόλο και η τύχη, να τα πάρουμε όλα βήμα-βήμα, πέρσι θεωρώ πως ήταν πάρα πολύ άτυχος ειδικά μετά την καραντίνα. Με σοβαρότητα μπορούμε να κοιτάξουμε βήμα-βήμα τα πράγματα, ειδικά για τώρα το πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο, να προσέξουμε και να δώσουμε βάση σε αυτά τα παιχνίδια έτσι ώστε να μαζέψουμε βαθμούς ενόψει της συνέχειας.

Μένει μόνο να μας υποσχεθείς πως όταν ο Άρης θα κατακτήσει έναν τίτλο, θα έρθεις στη Θεσσαλονίκη για να το πανηγυρίσεις.

Αυτό δεν υπάρχει, θα είμαι σίγουρα εκεί για να πανηγυρίζω μαζί με την κόσμο του Άρη!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button